Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Azur 340 A czy warto?

jgx

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na wzmacniacz niewiele ponad 1000 zeta czy nowy azur 340A za 1150 zeta to dobra inwestycja? Moglibiście napisać czy to jest dobry wzmacniacz (oczywiście w tym przedziale cenowym) jaki ma dzwięk, ewntualnie co lepiej za tą kase (ale nowe) by można zakupić? pokój ok 16m2 kolumny do tego albo Celestion F18, albo WHARFEDALE Diamond 9.2 a jeśli starczy kasy (raczej nie ) to KEF iQ3

https://www.audiostereo.pl/topic/21423-wzmacniacz-azur-340-a-czy-warto/

Mam pod reką niemieckie Audio 5/05. Dwóch na pięciu sprzedawców w cenie do 990Euro za system stereo poleca zestaw CA 340, jeden z nich rekomenduje do nich Wharfedale Diamond 9.1.

Niepamiętam gdzie dokładnie ale spotkałem się z opiniami, że seria 340 jest bardziej "rockowa" niż 540/640.

Osobiście nie słuchałem niestety, więc swojego zdania na temat azurów 340 nie mam.

Wydaje mi się, że wsórd nowych klocków w tym przedziale cenowym wzmacniacz 340A (a najlepiej cały system) jest obowiązkową pozycją do odsłuchu.

Jednemu to zagra dobrze innemu źle. Nikt odpowiedzialny nie powie Ci - bierz, na 100% będziesz usatysfakcjonowany. Prawdy się nie dowiesz dopóki sam nie usłyszysz.

Kolejną sprawą jest fakt, ze na nowym sprzęcie zawsze dużo stracisz na wartości, więc biorąc ekonomiczny aspekt tego przedsięwzięcia ktoś kto powie, że nie warto - będzie miał racje.

Kiedyś też wszystko chciałem mieć nowe. Dziś za 1150 myśle że bym trafił 640A. Ale to kwestia rezygnacji ze zrywania folii.

Jest to jednak budżetówka i pewnie szybko się bedziesz chciał przesiąść na więcej i wtedy utrata wartości będzie dość bolesna.

Nie wiem jak brzmią KEF z serii iQ. Jeśli podobnie jak Q to polecam je do Azura.

Słuchając rozumu....

Witam, posiadam azura 340a i 340c oraz kolumienki Dali concept 1. Jak na taki skromny budzet gra to bardzo dobrze.

Mam wrazenie ze momentami jest dosc krzykliwie i brakuje basu ale w wiekszosci przypadkow jestem naprawde zadowolony.Porownywalem mojego ca 340a z nad 7030 i duzo czysciej wypada ca.Sluchalem go z dosc konkretnym technicsem modelu niestety nie pamietam i tu nie ma porownania ,Ca bije go na glowe.Sluchalem Ca z kolumnami gale 3020 i tutaj sprawa nie jest jednoznaczna , mianowicie gralo to dosc przytlumionym dzwiekiem ale pojawily sie niskie tony ktorych czasami mi brakuje,gralo naprawde bardzo ciekawie.Ja bym sie nie zamienil mimo ze czesto z muzyki slucham hh w ktorej bas jest bardzo istotny.Dali naprawde dobrze sie komponuje z Ca jesli lubisz neutralny dzwiek w dolnych pasmach i bardzo dobrze zarysowana gore z duza iloscia detali.

Konkluzja jesli zalezy ci na nowym sprzecie to jest to bardzo dobry wybor!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.