Skocz do zawartości
IGNORED

Club Usher-a

emesze2

Rekomendowane odpowiedzi

wist

Coś w tym jest... Nie jest w porządku jak sprzedawca robi takie sztuczki.

Jak byłem w Łodzi posłuchać 6311, to też mi podłączyli jakiś super drogi wzmacniacz.

Kazałem sobie wstawić coś tańszego, a ponieważ było też świetnie to ten tańszy wzmacniacz też u mnie gra. ;-)

No coz,takie jest zycie audiofila.Pieknie jest tylko do czasu kiedy uslyszy sie cos lepszego.Ale czyż nie o to chodzi zeby dazyc do doskonalosci? Nie zapominając oczywiscie o tym co jest przyczyną tych dążen,czyli muzyce. Ja jestem w tym szczesliwym momencie, ze satysfakcjonuje mnie dzwiek jaki osiagnalem.

Malywojt i inni użytkownicy Ushera Cd-1!

Teraz mam problem z zupełnie innej beczki. W swoim odtwarzaczu zauważyłem pewną małą, ale drażniącą wadę. Chodzi o to, że kiedy pusta kieszeń jest zamknięta, to na wyświetlaczu mojego kompaktu pojawia się napis "disc", zamiast jak zwykle "no disc". Nie bardzo wiem co mam o tym myśleć, tzn wiem, że mnie to wkurza, szczególnie gdy sprzęt kosztuje 2900 peelenów. Oczywiście w sklepie tego nie zauważyłem, sprzedawca też nie! Czy komuś z was coś takiego się zdarzyło (oby nie)? Pytanie jest raczej retoryczne bo i tak z tym fantem zgłoszę się do dystrybutora- sprzedawcy, ale po prostu nie mogłem tego faktu przemilczeć!!!

ToPic

Te typy chyba juz tak maja,bo u mnie pojawia sie taki sam napis.Ale czy ma to jakies znaczenie? Ja najchetniej calkiem wylaczylbym wyswietlacz.Wogole uwazam ze jest to odtwarzacz robiony pod katem dzwieku,a nie wygody uzytkowania,czy wygladu.I dla mnie jest to bardzo ok. bo zaplacilem tylko za to co naprawde potrzebuje-czyli dzwiek.A to ze wyswietlacz jest niewykonczony w/g mnie,ze pilot ,nawiasem mowiac bardzo ladny akurat, dziala tylko na wprost czytnika, ze pojawia sie taka,a nie inna informacja na wyswietlaczu ,czy ze nie ma stand-by to sprawy drugorzedne.

Dzięki panowie za odpowiedź!

Może rzeczywiscie nie powinienem się przejmować, tym bardziej, że można przyjąć pojawienie się napisu "disc" za zachęte do włożenia kolejnej płyty do kieszeni - załóżmy, że to taka konwencja i już. Można się zgodzić z wistem. Dodam tylko jeszcze, że wyświetlacz to jakaś masowa produkcja szerokiego zastoswania ( do DVD też), ale to nie jest najważniejsze i na tym ten temat można zamknąć. Niemniej pilot jest faktycznie niezły.

=> malywojt

U mnie też zdaje się taki napis jest, choć rzadko mama włączony cd bez płyty :-)

A uważam, że cd-1 jest właśnie b. wygodny w użyciu - wyszukiwanie ścieżek b. szybkie, w dodatku bez przerywania odtwarzania pierwotnie wybranej aż do momentu "złapania" docelowej, nie zdarza się często. Mój pilot działa z ~3,5 - 4 metrów i nie muszę nim specjalnie celować. Szuflada szybka i niezbyt głośna, przyciski pewne, porządne wykonanie mech/estetyka. I "na dodatek" jak gra ;-)) Co do wyswietlacza: nad-y zwykłe ("serii S nie widziałem z bliska), czy dużo droższy Rotel serii 10xx, Vincenty w podobnej do Ushera cenie - wszystkie miały podobne lub mniej czytelne wyświetlacze. Agile Step miało piękny, z błękitnymi literami i cyframi - z 1,5 już nic nie dawało się odczytać. Ale był śliczny z bliska :-))

Czego chcieć więcej za tę kasę??

=> malywojt

Teraz zajrzałem w Twoje "o mnie" i widzę, że masz CD-100. To ja przepraszam, ale to o innych klockach rozmawiamy. Sorry - cd-100 nie widziałem, nie słyszałem. Mój poprzedni post odnosił się do CD-1, czyli następcy.

Pozdr.

No to ja już jestem "podwójnym " Usherowcem bo dokupiłem CD-1 do kolumn X-718.

Gra to wszystko z PrimaLuną Prolog One i jest pięknie.

Po wyjęciu płyty i zamknięciu szuflady też mi się pali napis dISC.

Co do szuflady jak się wysuwa to telepie nią lekko na boki.

CD jest dociążone płytą granitowa gr. 4cm i niech sobie ludzie gadają co chcą ale to akurat

ma wpływ na dzwięk.

>lukson

Uwagi ktore napisalem o moim cedeku,to tylko spostrzezenia,ktore nie maja wplywu na moje postrzeganie dzwieku,ktory do mnie dobiega. I w zadnym wypadku nie dyskredytuje to tego odtwarzacza. A to wyszukiwanie sciezek, z rowneczesnym odsluchem poprzedniej to fajna sprawa. Chociaz zwykle i tak slucham plyt w calosci.

=> malywojt

No to wybierz się latem nad morze, zabierz cd-100 i parę płyt i zapraszam na odsłuchy. Mój systemik masz w "o mnie". Byłem we Wrocławiu dopiero co, na koncercie Laurie Anderson. Siedziałem cały weekend, szkoda... Teraz się nie wybieram.

>lukson

Wyjazd nad morze jest niewykluczony,jestem teraz w Norwegii,wiec nie mam daleko : ) .A na wakacje bede jechal samochodem,wiec to bedzie po drodze. Zabieram tez wzmak - Abraxas, wiecej ludzi chce tego posluchac we Wroclawiu,a i ja jestem ciekawy jak to zabrzmi z innymi kolumnami np. Jakie wrazenia z koncertu Laurie?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Witam.

Ostatnio bardzo zainteresowały mnie Ushery (zwłaszcza 6381, ewentualnie 6371) i jest prawdopodone że z klubu Zollera przepełznę do klubu Ushera...

Mam pytanie: czy tylko audiofast ma te kolumny? Czy ktoś z Was zna może "inne" kanały?

Jak nie wiadomo dlaczego takie pytanie to zawsze chodzi o pieniądze...tak jest i tym razem.

pozdrawiam,

5 tygodni bez żadnego wpisu w naszym klubie. Widać z tego, że po zakupie Usherów kończą się wszystkie audiofilskie problemy :-)

A więc ja dla potwierdzenia tej zasady będę małym wyjątkiem w tym miesiącu. Mam pytanie do klubowiczów, jakie jest Wasze zdanie na temat bi-wiringu. Czy ktoś ma tak podłączone Ushery ? Jak oceniacie, czy jest więcej plusów czy minusów ? Czy Wasze Ushery lubią bi-wiring ?

Ja po kilku próbach zrezygnowałem z bi-wiringu. Ta metoda połączenia osłabiała mi bas i ogólnie wykop że tak to nazwę.Ale główna wada to utrata spójności dźwięku na skutek przesunięć fazowych (chyba), jeśli stosuje się różne kable na dół i na górę. Wokal robił się jakiś rozmyty i "rozszczepiony", a fortepian miał rożną dźwięczność w różnych miejscach klawiatury.

Ale ostatnia próba z bi-wiringiem okazała się udana. Co prawda bas się znowu osłabił, ale czytelność i klarowność góry się poprawiła przy jednoczesnym zachowaniu spójności dźwięku. A więc bilans okazał się w tym wypadku raczej na plus. Czy macie jakieś doświadczenia ?

Okazalo sie, ze na szczescie w moim przypadku audiofilia nie ma charakteru schorzenia permanentnego, lecz okresowego: dwa razy do roku choroba na krotko wraca, ale zaraz potem znowu wchodze w okres remisji. Ostatnia trwa zreszta rekordowo dlugo, co z jednej strony zawdzieczam lampie, a zdrugiej Usherom. Jesli mam czas na forum, wchodze przede wszystkim na zakladke 'Muzyka'. I bardzo mi z tym dobrze.

>PILOT

W biwiring bawilem sie raczej krotko i malo wyrafinowanymi kablami (dol XLO, gora rozne sreberka): zmiany byly, ale suma sumarum zawsze na gorsze, wiec dalem sobie spokoj. Szczerze mowiac, wiecej daly mi eksperymenty ze zworkami i odejscie od firmowych na rzecz przeciagnietego przez obie pary dziur XLO. Pozdrawiam i do zobaczenia za 5 tygodni :-)

Chciałbym zapisać się do Klubu Usher-a:)Parę dni temu nabyłem kolumny X-719 i jestem z nich bardzo zadowolony.Zmieniłem też CD na DVD Denon 3910 i Wzmacniacz na Denon 1500AE.Reszta w "o mnie". Głośniczki graja bardzo ładnie-tak jak zapewniało mnie mnóstwo osób z tego forum a zwłaszcza posiadaczy Usher-ów. Serdecznie Dziękuję.Wysyłam parę fotek......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6639-100001477 1170292977_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AT

• 1 miesiąc później...

witam, przesylam kilka fotek bo jak widze w klubiku bardzo smutno i ponuro

Ukryta Zawartość

post-8947-100009715 1170295424_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Również ostatnio popracowałem nad zapewnieniem lepszych warunków swoim Usher-kom X-719 - lepsze - obecnie ok. 30 kg standy i ok.100 kg stolik napewno nie zaszkodzi - wszystko made by Górek.Tym kolumienkom wartko zapewnić godziwe warunki pracy - potrafią się za to solidnie odwdzięczyć......

Ukryta Zawartość

post-6639-100007181 1170298883_thumb.JPG

post-6639-100007182 1170298881_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

AT

• 5 tygodni później...

jaka jest różnica w brzmieniu między x-719 a x 718? patrząc na paramtery spodziewam się że 719 będą miały wiecej basu ale czy nie jest to czymś okupione np mniejszą szczegółowością czy stereofonią?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.