Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Leszek, 10 Paź 2005, 07:29

Kaczyński nie rozpędził układu w Warszawie tylko układ PO w Warszawie. W to miejsce wstawił układ PiS w Warszawie. Znacznie poprawił praworządność tj. nie ma afer mostowych bo nie ma inwestycji komunalnych. Natomiast te wysokie premie przydzielił swoim kolegom zgodnie z prawem.

PO i PiS są po jednych pieniądzach.

Gronkiewicz-Waltz stała w szeregu za Tuskiem - też pewnie znowu będzie się radziła ducha świętego w sprawach polityki pieniężnej.

Wróżki przepowiadały wygrana Tuska (wiele się nie napracowały). Teraz przepowiadają trudne czasy dla Polski - kiepscy ci jasnowidze. Widzę tak samo i za darmo.

Miałeś chamie złoty róg….

1. Komu zależy na powtórzeniu w IV RP układu typu AWS? Rządzący PiS z ‘przybudówkami’ typu LPR, plus ewentualnie samoobrona a w opozycji SLD i PO?

Taki układ pewno po dwóch latach rozpieprzy się, być może czekają nas nowe wybory. Aby pomóc sobie w odpowiedni na to pytanie wystarczy sobie odpowiedzieć na kolejne pytanie:

2. Kto w obecnej sytuacji ma najwięcej do stracenia, jeśli ‘zjednoczona’ prawica i sprawne rządy Pis i PO zaczną robić to, co obiecywały?

3. Kto najwięcej zawsze tracił przy grzebaniu w przeszłości? Komu teczki i te podobne sprawy narobiły najwięcej szkody. Kto więc tym steruje i w jakim celu tym rozgrywa?

4. Wystarczy pomyśleć, że elektorat, który ostatnio odwrócił się od SLD za sprawą patologii, będzie w tych wyborach głosował na PiS i jej najbardziej ze wszystkich socjalistyczny program. To jest pewne, bo w społeczeństwie zawsze jest więcej pracobiorców niż pracodawców, a i podatki liniowe są korzystne tylko dla bogatszej mniejszości. Biorąc to pod uwagę można sobie z wyrachowaniem pozwolić na ‘poparcie’ Tuska’, aby osiągnąć wymagany cel polityczny – jeszcze bardziej skłócić i oddalić PiS od PO. A celem jest doprowadzić do ‘kłótliwego’ układu jako powtórki z AWSem. Mając do dyspozycji wszelkie wiadomości z przeszłości, można tak nimi szermować, aby to ‘towarzystwo’ paraliżować. Bo, kto zongluje ‘teczkami’ i wiadomościami ‘z pierwszej reki’. Co więcej niewydolny rząd w takim razie będzie musiał wchodzić w różne układy, by się utrzymać przy życiu. Będzie to robił oczywiście kosztem nie ruszania tych starych i patologicznych układów, z którymi tak na początku chciał walczyć. Tak się da wytrzymać te dwa, trzy lata. A potem przystąpi się do szturmu, by sięgnąć znowu po władzę. I to się musi udać, a układ z Prezydentem Kaczyńskim jest tu najbardziej sprzyjający.

lancaser, jestes zwyczajnie nudny. Myslisz, ze jak nie pojdziesz na wybory, to nikt toba nie bedzie rzadzil ? chyba nie jestes jednym z tych idiotow, ktorzy naklejali po miescie wlepki anarchistyczne, bo nie masz trzech latek tylko conajmniej powyzej osiemnastu ?

Wernen >Kaczyński nie rozpędził układu w Warszawie tylko układ PO w Warszawie.

Toż ja napisałem o tym w nawiasie ;O)A szykuje się budowa mostu północnego.

Można wybudować coś bez sensu jak wymieniony most Świetokrzyski i wziąść kasę ;O)

>Natomiast te wysokie premie przydzielił swoim kolegom zgodnie z prawem.

To poprzedni ojciec miasta P.Piskorski(obecny eurodeputowany) nie przydzielał ? :O)

A przypominam,że dorobił się na handlu antykami i grze na giełdzie.P.Piskorski nadal w PO? ;o)

Dla mnie Kaczor(nie Donald)jest mniejszym złem ;o)

jar1 zeznal:

"1. Komu zależy na powórzeniu w IV RP układu typu AWS? Rządzący PiS z 'przybudówkami' typu LPR, plus ewentualnie samoobrona a w opozycji SLD i PO? "

SLD z PO ? Nie moze to byc ! Szlachetny i solidarnowsiowy Tusk ktory "widzial jak strzelaja do robotnikow" z minionym rezimem ? Kiedy pomysle, jakie moga byc korzenie tak fantastycznego ukladu, zaczynam miec czarne mysli ;)

2. Kto w obecnej sytuacji ma najwięcej do stracenia, jeśli 'zjednoczona' prawica i sprawne rządy Pis i PO zaczną robić to, co obiecywały?

Sprawne rzady Po i Pis to fikcja. Poroniony pomysl. Gdyby zwyciezyl Kaczynski i PiS uzyska legitymacje do rzeczywistego rzadzenia w kraju PO robilaby wszystko aby wkladac kij w szprychy caly czas a takze po tych przewidywaniach gloszac anie mowilismy, ze nie wyjdzie ?".

3. Kto najwięcej zawsze tracił przy grzebaniu w przeszłości?"

Ty sie nie pytaj ile mozna stracic. Ty sie pytaj i le mozna zyskac. Badz kreatywny, nie destrukcyjkjny. Mozna tylko zyskac.

"Komu teczki i te podobne sprawy narobiły najwięcej szkody. Kto więc tym steruje i w jakim celu tym rozgryw"

Twoja recepta jest jak recepta ciemnej, zabobonnej baby dla kolezank chorej na raka: pani, nie idz do szpitala, nie ruszaj go, bo doktory jak go narusza, to juz bedzie po wszyskiemu i pani umrzesz. A jak go pani nie bedziesz dala tykac, to bedziesz zyla.

"4. Wystarczy pomyśleć, że elektorat, który ostatnio odwrócił się od SLD za sprawą patologii, będzie w tych wyborach głosował na PiS i jej najbardziej ze wszystkich socjalistyczny program."

W takim samym rozumieniu Partia Demokratyczna w USA nazywana jest czerwonymi a Clinton byl komuchem. Jar, nie czytaj ty szmatlawych gazet (GW, Rzplita, Wprost, bo ci krzywde robia.

"To jest pewne, bo w społeczeństwie zawsze jest więcej pracobiorców niż pracodawców, a i podatki liniowe są korzystne tylko dla bogatszej mniejszości.

To zdecyduj sie wreszcie do ktorej grupy nalezysz i nie badz samobojca !

"Biorąc to pod uwagę można sobie z wyrachowaniem pozwolić na 'poparcie' Tuska', aby osiągnąć wymagany cel polityczny - jeszcze bardziej skłócić i oddalić PiS od PO. A celem jest doprowadzić do 'kłótliwego' układu jako powtórki z AWSem."

Dlatego jedyna recepta na unikniecie powtorki z AWS-u sa totalne rzady PiS-u. Trzeba zdac sobie dobrze sprawe, kto byl winowajca tamtej spektakularnej kleski. Otoz byly to UW i kregi zblizone do Tuskow, niestety, czyli ogolnie mowiac czeroni liberalowie (mieszanka bylych aparatczykow PZPR, agentow SB, trockistow, nihilistow doprawiona dominujacym nad wszyskim jak kropla tabasco w wacianym junkfoodzie elementem mniejszosci)

Póki co głosowali warszawiacy a nie Warszawa;-)

Lepszy most świętokrzyski niż żaden.

Jedyne osiagniecia Kaczyńskiego z jego kadencji, to Otwarcie Muzem Powstania (i chwała mu) i zablokowanie marszu gejów i lesbijek.

No i jeszcze wydanie pieniędzy z kasy miejskiej na reklamówkę wyborczą;-)

I znowu bawimy się tak, jak kwach tego sobie życzy - komuchy zacieraja ręce...kulczyki mogą spać spokojnie.

jar1, 10 Paź 2005, 11:14

cyt. "a i podatki liniowe są korzystne tylko dla bogatszej mniejszości"

Co to są podatki liniowe ? ? ? Jeśli to co chce PO to rzeczywiście większość nie tylko najbiedniejsza na tym straci.

Jedna stopa podatku z odpowiednio wysoką kwotą wolną i kosztami uzyskania przychodu to juz nie jest podatek liniowy.

Droga za tym mostem juz jest, czy nie starczyło bo Piskorski wszystko ukradł?

Rzeczywiście jak się wygląda tak jak Kaczyński trzeba robić wszystko żeby pedałki nie uznały za swego :-)

A kto powiada: ostroznie z lustracja (czyli dajmy IM wolna reke) ? Tusk. Kto najscislej wspolpracowal w rozbiciu rzadow prawicowych z Kwasniewskim i opanowanym przez SB gabinetem Walesy w 1993 ? Tusk. U kogo paprotka w sztabie wyborczym jest Walesa od tego gabinetu, w ktorym wszyscu, powtarzam, wszyscy urzednicy byli agentami SB (czego sam bezczelnie nie kryje , przypominam "czerwone muchy") oprocz jednego - Wachowskiego, ktory agentem nie mogl byc, bo byl oficerem SB ? Odpowiadam - u Tuska.

Jaka partia byla najwiekszym hamulcowym polskiej polityki ostatnich lat, bardzo czesto z emanacja starych sluzb (SLD) ? Odpowiadam - PO. Kto caly ten burdel na kolkach (PO) zalozyl - agent Olechowski. Przeczytaliscie panstwo pare faktow a teraz przygotujcie sie na solidna porcje klamstw. Jar ? Twoja kolej...

Wernen o jakiej drodze ty piszesz? O wybrzeżach,które już istniały?Czy o Porcie Praskim,które Elektrim(chyba już ogłosił upadłość,ciekawe kto zostanie właścicielem wymienionego portu :O)) dostał w zamian za wybudowanie mostu Świętokrzyskiego ;o)

Tylko mi nie pisz "zostawmy przeszlosc, wybierzmy przyszlosc" bo umre ze smiechu jak sobie przypomne czyje to haslo. Lepiej poprzyj kandydature Grobelnego (Bezpieczna (od bezpieki chyba) Kasa Oszczednosci) na szefa NBP. Przeciez przeszlosc nie ma zadnego znaczenia.

dudivan, 10 Paź 2005, 12:36

>A kto powiada: ostroznie z lustracja (czyli dajmy IM wolna reke) ? Tusk.

Nie chcę się wtrącąc w tą pasjonującą dyskusję, ale to Tusk jest za nieograniczonym dostepem do archiwów IPN, a Kaczyński tylko za dostępem dla ludzi okreslonych profesji (czyżby teczka brata w tle?). Stwierdzam tylko fakt.

spróbuję rozluźnić atmosferę.

Jeśli podałam wczoraj na obiad kacze udka, to czy było to naruszenie ciszy wyborczej, a jeśli tak, to jak należy interpretować mój gest ;-)

Ł.A. Woman

>Nie chcę się wtrącąc w tą pasjonującą dyskusję, ale to Tusk jest za nieograniczonym dostepem do archiwów IPN, a Kaczyński tylko >za dostępem dla ludzi okreslonych profesji (czyżby teczka brata w tle?). Stwierdzam tylko fakt.

Faktem jest rowniez, ze rezim komunistyczny walczyl caly czas o pokoj, zbrojac sie na potege. Przestan cytowac reklamowki wyborcze a wytlumacz dlaczego w partii Tuska esbek esbeka esbekiem pogania i moze wejzyj w protokolystosownych glosowan w sejmie.

jar, ty czerwony kapusiu. Dobrze cie na wytresowali na Lubiance. Odeslij mnie na psychuszke jak kaze standardowa procedura. diagnoze juz znasz. Jak to zawsze szydlo wychodzi z worka.

Nie zmienię swoich przekonań nigdy i wy tego też nie uczynicie . Bo gdzie dwóch polaków tam conaimniej trzy partie lewica prawica a w środku ni pies ni wydra zaznaczam, że " ...w tem temacie mogę się myłić..." bo partji może być znacznie więcej . Ci którzy donosili są obecnie w każdym ugrupowaniu politycznym nie macie nawet bladego zielonego pojęcia gdzie kiedy i w jakim kościele diabeł na mszę dzwoni. Donosili wiem dokładnie kto i

kiedy na mnie i moje najbliższe otoczenie obecni Niepokoleni Zbawcy Ojczyzny przed Drugą Światową istniał w Polsce BBWR - BEZPARTYJNY BLOK WSPÓŁPRACY Z RZĄDEM i była to skrajna swołocz i hołota numer ten nie tak

dawno powtórzono z tym że weszło do tego ugrupowania trochę uczciwych i naiwnych rezultaty tego panaceum

do tej pory przerabiamy

Ja Was nie obrażam o to samo Was proszę ale na ostudzenie Waszej gorączki politycznej zadam jedno trzeźwe logiczne i zimne pytanie kto ponosi pełną odpowiedzialność za to , że z teczkami nie postąpiono tak jak w Czechach, którzy mają od lat z nimi spokój a u nas ubeckoesbeckie relikwie są strzeżone jak oko w głowie i służą

do prowadzenia gierek politycznych ze szczególnym uzwględnieniem szantażu.

Zostańmy każdy przy swoich racjach uwzględniając jednak opinię tego drugiego aby własną jeśli zostaniemy

przekonani skorygować bo inaczej do dyskusji użyjemy pięśći i noży

Amen

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.