Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

A żwirek, cobyś za bardzo w tem wyższem dnie nie bujał. Może to Cię strąci z tego wyższego pułapu;-):

"W ostatnich dniach prasa donosiła, że przeciwko Gut prowadzono kilka lat temu postępowanie karne dotyczące płatnej protekcji; postępowanie zakończyło się stwierdzeniem winy, a następnie warunkowym umorzeniem."

I żebyś nie musiał się domyślać: Gut to posłanka Samoobrony, wybrana ostatnio przez świętą' koalicję do Krajowej Rady Sądownictwa...

jar1, 13 Lut 2006, 13:19

>A żwirek, cobyś za bardzo w tem wyższem dnie nie bujał. Może to Cię strąci z tego wyższego

>pułapu;-)

Było tam jakieś warunkowe umorzenie.

Nie interesuje mnie Samoobrona.

Ale SLD jest jeszcze :) ciut niżej. SLD jest bardziej cynicznie zadeklarowanym populistą.

Hasła lewicowe to dla nich tylko element gry wyborczej. Jak dochodzi co do czego to widać z kim trzymają. Nie z żadną zadeklarowaną współczesną odmianą proletariatu (narobiło sie trochę tego), ale z kolesiami z mafii w Kielcach (a w kieleckim jest sporo "bidy" do ochrony), albo jak Pęczak z potencjalnymi biorcami publicznych funduszy za które dostanie jakiegoś tam Merca czy komórę- niezbędne dla człowieka lewicy. Samo określenie "baronowie" coś mówi.

Jeszcze raz: "Nie interesuje mnie Samoobrona."

>Jeszcze raz: "Nie interesuje mnie Samoobrona."

Jeśi Cie nie interesuje to po jaka cholere dajesz ją jako przykład pozytwywny w stosunku do SLD? Zrobiłes tak, jakby w pewnym momencie sprzedawca w sklepie z pefumami wyciągnął z kąta kocie gówno mówiąc, że to nie jest najgorzszy smród na świecie:-)

Kot jest zwierzeciem czystym. Załatwia się do pisaku. Czego nie da sie powiedzieć o tropicielach wszelkich spisków - żydów, masonów i cyklistów - antynarodowych. Oni się fajdają gdzie popadnie.

Z tą lewicą jest naprawdę cienko. Jakoś nie wierzę, że na tym politycznym krajobrazie mogą istnieć tylko partie władzy typu pragmatycznego, a szanowna publiczność wyborcy będą oceniać tylko kto jest lepszym finansistą.

Lewica chyba powinna być też trochę bojowa, nadstawiać karku za te swoje- z przeproszeniem- idee i tradycje.

A to się zrobiło takie jakieś układne i renegackie, strachliwe. Zdolne co najwyżej do wykorzystywania takich tricków typu "że w zimie bezrobocie rośnie to dowód na niższość PIS".

Qubric, 13 Lut 2006, 13:54

>Kot jest zwierzeciem czystym. Załatwia się do pisaku. Czego nie da sie powiedzieć o tropicielach

>wszelkich spisków - żydów, masonów i cyklistów - antynarodowych. Oni się fajdają gdzie popadnie.

Qubric, spisków nie trzeba tropić, one sobie bez tego swietnie radzą, po prostu są.

W interesie Żydów jako bezpaństwowców, wiecznych tułaczy nie leży silne państwo, wręcz przeciwnie. Stąd zasadniczą linią ich postepowania co doskonale egzemplifikują np. wypowiedzi Germeka, zwłaszcza ostatnio ale tak w ogóle to od zawsze jest przeciwdziałanie umacnianiu się państwa. Geremek ciągle płacze we wszystkich wypowiedziach, że władza nie może być silna, bo się odrazy wyrodzi i wystapi przeciwko swoim wyborcom a na końcu jak ich już pożre to przeciw sobie - popełni spektakularne harakiri. W ten sposób próbuje nam wmówić że działa dla naszego dobra, nie swojego.

Masoneria to organizacja niejawna, kierująca się takimi zasadami, które są ewidentnie niebezpieczne dla każdego państwa. Wbrew bajdułom wymyślonym dla uśpienia czujności i zaspokojenia ciekawości gawiedzi nie zajmują się budowaniem braterstwa między ludźmi i fundowaniem wózków elektrycznych kalekom a wręcz przeciwnie - nie brzydzą się zbrodnią i najgorszym procederem, który może toczyć państwo jak rak - przykładem włoska loża Propaganda Due i sytuacja tego kraju w l. 70-tych.

W Wielkiej Brytanii działaja regulacje prawne nie dopuszczające masonów do najwyższych urzędów państwowych. Powód jest prosty - mason mając do wyboru interes państwa i interes Braci wybierze zawsze ten drugi.

Cykliści zaś to także niebezpieczni wariaci - wyparci z ulic przez równie opętanych szaleńców w automobilach (ale mających przewagę, bo opancerzonych) usuneli się na chodniki i sami zaczeli dybać na życie ludzkie. Jest bardzo wiele urazów i kontuzji na skutek najechania przez rower.

Jak brakuje argumentów to co zostaje: wydzieliny, kocie- to tu pewna nowinka i dowalanie ad personam.

Ależ to wyszukana gramatyka z tym kotem i PISem, jakie wyrafinowane poczucie humoru :)

• Redaktorzy

"W interesie Żydów jako bezpaństwowców, wiecznych tułaczy nie leży silne państwo, wręcz przeciwnie."

...

To chyba trochę nieaktualne? Żydzi mają własne państwo, całkiem silne skądinąd, niezależnie od tego co kolega Adolf przy pomocy naszych poborowych chciałby tam zmalować. W tym momencie sytuacja Żyda w Polsce jest mniej więcej taka, jak jakiegoś powiedzmy "polskiego" senatora Muskie w USA. Twoje informacje fajnie wyglądają po wierzchu, ale przy bliższym przyjrzeniu się są nieprecyzyjne.

-> Dudivan

Do Twojej wczesniejszej wypowiedzi nt. mojego czlonkostwa w PZPR - bylbym chyba najmlodszym partyjnym w Polsce :-) Podczas rozmow okraglego stolu konczylem podstawowke. Nota bene - SB czesto bywalo w moim domu - robic rewizje.

Niemniej jednak zapytam Cie o jedna rzecz, moze mi odpowiesz. Jakie moga byc racjonalne powody glosowania na PiS. Przez racjonalne rozumiem inne niz nienawisc do Tuska (ktorego swoja droga i ja nie bardzo powazam) czy katolicki swiatopoglad. Za gospodarczy analfabetyzm Kaczynskich (podbnie jak Millera pare lat wczesniej) placic nie bede juz tylko ja, ale i moje dzieci. Czekam wiec na konkretna odpowiedz. Jakie pragmatyczne wzgledy moga zdecydowac o glosowaniu na PiS?

czy ktos jeszcze chcialby utwierdzac sie w przekonaniu, ze prezydent jest prezydentem wszystkich polakow? pewnie ci, ktorzy maja ubytki w zebach i swiszcza przy wyglaszaniu przemowien:-) strasznie swiszczal przy wyglaszaniu partyjnego komunikatu

no i wyborków nie będzie, może to i lepiej?

zależy dla kogo, no nie?

J. Kaczyński, to jest geniusz polityczny, powiem więcej, to jest bicz boży na tych naszych politykierów,

bicz boży, he he, ale ich siecze, tych giertychów,lepperów,tusków,jasia marysie, pawlaczków, kalinosiów,

czerwońców, az trudno uwierzyć, że jeden Jarek tak im daje bobu...pięknie że tego dożyłem,

mam satysfakcję jak widzę mores u leppera czy giertycha :-)

A mnie drogi Adolfie kiedy widzę "pana' prezydenta w telewizji to jest wstyd że jestem polakiem......

Że państwo reprezentuje szczerbaty kurdupel o kaprawych oczkach, który jest tak nadęty że z trudem wysykiwuje z siebie jakiekolwiek słowo i że od nastu lat jedynym jego osiągnięciem jest robienie kretactwa i zamieszania wokół siebie, robienie w dupę naiwnego narodu tylko dla własnych korzyści, aby zaspokoić swój kompleks napoleona, i o średniowiecznych poglądach (w tym palenie czarownic na stosie), i zerowym pojeciu rządzeniu.

Może jednak rozczarowane ciągłym teatrem, brakiem rzadu kosztem intryg i obsesyjnej chęci władzy - świadectwa poważania polaków ,spieprzaj dziadu itp. , te 52% z nas moze miało szansę puknąć się w czaszkę i naprawic swój bład?

Duffy chyba jednak poczuł pismo nosem.....

dudi... albo masoneria to organizacja "niejawna" albo jej jej zasady są "ewidentne" - albo rybki albo akwarium. W istocie rzeczy masoneria jest równie niejednorodna jak choćby chrześcijaństwo - istnieją różne ryty i różne loże od paraterrorystycznych jak P2 do "miłujących pokój i bliźnich". Masoni nie trzymają ze sobą tylko dlatego że są masonami - to naiwny sposób myslenia. Jak bardzo naiwny pokazuje chocby jeden z epizodów wojny domowej w Hiszpanii kiedy do dowódcy jednego z okręgów wojskowych lojalistów (masona) wysłali republikanie innego wojskowego (masona) w nadziei na kapitulację. Skończyło się tym że ten pierwszy drugiego uwięził i rozstrzelał. I że niby w Wlk. Brytanii im czegoś nie można? Pierwsze słyszę. Są tam na wszystkich szczeblach administracji, sądownictwa i władzy ustawodawczej. Istnieje tylko obowiązej jawności przynalezności do masonerii (stąd wiadomo gdzie są). Poza zwracam uwagę że do rodziny królewskiej nie mogą należeć osoby wyznania katolickiego, żeby było smieszniej ograniczenie to nie dotyczy masonów. Można powiedzieć ze punktu widzenia korony brytyjskiej jeszcze do bardzo niedawna "papiści" stanowili większe zło od masonów. Co kraj to obyczaj.

Nie chyba. Napewno. Proponuję zerknąć do sondaży :)))

Swoją drogą, mimo wszystko, zrobił duży błąd. Gdyby teraz rozpisał wybory, to by je przegrał, ale nieznacznie. PO byłoby pierwsze, ale nie miałoby żadnego pola manewru - i by się chłopcy sami podpiekli, a on, za czas jakiś, przyszedłby triumfując, i zgarnął wszystko... Kaczorów zgubiła pazerność: chcieli mieć wszystko, tu i teraz. Teraz sami g... zrobią, bo im Lepper z Giertychem nie pozwolą... a za następnym podejściem przyjdzie PO (o ile się do tego czasu nie rozpadnie ;)), powie "a nie mówiliśmy", i weźmie wszystko. I będzie im się rządzić lekko, łatwo i przyjemnie - bo większościowo. A Kaczory zostaną z ręką w ...

...myślałem w naiwności swojej, że będzie koalicja POPiS ,he he,

nie ma koalicji, bo Jarek wszystkich będzie rozwalał, a na koncu rozwali siebie :-)

dzisiaj, widząc w TV Tuska czy Jana Marysię jestem zażenowany, dobrze, że przegrali, takie mięczaki

nie mają prawa rządzić, a Jarek? to bicz boży, hehe, a czy się od tego najem?

jar1 dobrze wiesz, że się nie najem...ty też nie...

Dziś już nie wierzę,że Polska jest w stanie przeskoczyć pewien poziom,

czy może wznieść się na pewien poziom.

Długo żyję i wiem, że takich standardów(w każdej dziedzinie) jak w np. biednej Austrii

(nie mówiąc o takiej np.Anglii) nigdy mój kraj nie osiągnie.

Bo, jakby powiedzieli hindusi, taka karma, albo nie taka karma. Naprawdę. Dziś to widzę, dziś to czuję.

Nie mamy tego potencjału.Nie będzie w Polsce dobrobytu, bezpieczeństwa socjalnego,

sprawiedliwości i tak dalej. Ani za 10, ani za 30 lat. Niezależnie kto będzie rządził.

Komuch czy prawuch,liberał czy aferał.Taka karma.

A patrząc na rządy Kaczorów, mam chociaż tę satysfakcję, że Polacy i patrioci.

I śmieszą mnie te pieski które szczekają przeciw,w prasie, TV, na forum, itd.

Pierwszy polski, patriotyczny rząd od 1939 roku.Pierwszy polski, patriotyczny prezydent.

Szczekajcie i plujcie, od tego się też nie najemy.

>I śmieszą mnie te pieski które szczekają przeciw,w prasie, TV, na forum, itd.

Pierwszy polski, patriotyczny rząd od 1939 roku.Pierwszy polski, patriotyczny prezydent.

Hollaa, hola...Ty adolf nie bądź taki Cymański!

>>>>>>>>>I śmieszą mnie te pieski które szczekają przeciw,w prasie, TV, na forum, itd.

Pierwszy polski, patriotyczny rząd od 1939 roku.Pierwszy polski, patriotyczny prezydent."

Tak tak Adolfie, tylko że pan prezydent ma nas wszystkich właśnie za takich piesków i nigdy nie bedzie się nami przejmował.

Pewna afera z zamawianiem limuzyny rządowej dla ojca dyrektora (prowokacja dziennikarska, polegająca na fikcyjnym telefonie od rydzyka że zepsół mu się samochód i prosi ministra krzysztofa Jurgela o przysłanie limuzyny pod wskazane miejsce, co ten błyskawicznie czyni-przyp. Kurt) pokazuje, kim ewentualnie bedzie się przejmował.

Uważaj aby kiedyś w ramach popuszczenia chorej i zwyrodniałej wyobraźni "patriotów" nie dosięgnął Cię "bicz boży" np. za pseudonim na pewnym forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.