Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Fuj, świntuchu, zbuku, prosisz mnie żebym ci nosząc skórzane lederhosen odpinał pończoszki ? Czy całości kompozycji ma dopełnić w kącie pokoju kucająca murzynka spożywająca banana i robiąca pi-pi ?

• Redaktorzy

dudivan:

"Ostatnio zimnego kotleta w postaci zbiórki na stocznię odgrzał T. Lis w swoim show. Prosił premiera aby zajął się tą straszliwą aferą. Odpowiedź była taka, że to sprawa prokuratury. Skoro prokuratura tym się nie interesuje, nie ma powództw indywidualnych, więcej, w najbardziej sprzyjającym czasie - za Millera, Belki i innych aparat sprawiedliwości nie pracował nad straszliwą aferą to jest to zwyczajnie bullshit."

Taa, bullshit. Tak się nieststy składa, że świetnie pamiętam tę ogromną akcję, bowiem nie urodziłem się wczoraj. Nie wiem, ile pieniędzy zgromadzono, nie interesowałem się też, co się z nimi stało. Owszem, nie uszło mojej uwadze, że Stocznia Gdańska została sprzedana Stoczni Gdynia. Cóż, widać pieniędzy starczyło tylko na pomoc stoczniowcom. Tak przypuszczałem. A teraz okazuje się, że NIKT nie wie, ile tych pieniędzy było, i NIKT nie wie, co się z nimi stało. Zaś już na pewno nie wie Solidarnosc, stoczniowcy, oraz ci, którzy te pieniądze wpłacali. Nikt, oczywiście poza dysponentem konta. Któremu w tym czasie jakoś tak poszczęściło, że i radio rozbudował, i prasę, i telewizję założył, i szkołę wielką zbudował. Za "co łaska". No, może przesadziłem z tym, ze nikt nie wie. Poseł Cymański widać się domyśla, ale twierdzi, że jego matka nie ma nic przeciwko temu. Całe szczęście, bo już się bałem. Ale proponuję zachować spokój. Nie ma tak, aby miliony rozpłynęły się w powietrzu na zawsze. Oczywiście, posiadanie przez obecnych przyjaciół x. R. na własność służb specjalnych i mundurowych ułatwi ewentualne zatarcie śladów tych pieniędzy, słynna policja skarbowa zapewne pobłażliwie machnie ręką (urząd powinien działać "przez ludzi i dla ludzi", nieprawdaż?), ale za kilka lat ktoś nieżyczliwy znów się do tego dokopie. I wtedy będzie ciekawie. Nota bene, ciekawe co teraz myśli Episkopat Polski, mający ostatnio z przedsiębiorczym ojcem z lekka na pieńku. Co innego w imieniu Kościoła popierać jakąś partię, a co innego wydawać nie swoje miliony, nes pa? Swoją drogą, ile to było główkowania, skąd obrotny Ojciec czerpie gotówkę na prężną działalność? A wyjaśnienie wygląda na tak proste. Ale zaczekajmy, aż ktoś to w końcu serio ruszy. Część tajemnicy będzie odkryć b. łatwo. Wystarczy nakaz udostępnienia operacji dokonanych na koncie. Chłopaki z PiS chcieli tropić afery polityczno-finansowe. Teraz mogą się wykazać. Ciekawe tylko, czy w tej chwili nie płonie gdzieś bankowa dokumentacja...

żwirek:

"Ciekawy jestem czy szanowany tygodnik w Ameryce pozwoliłby sobie na takie karykaturowanie świerzo demokratycznie wybranego prezydenta własnego państwa jak POLITYKA."

A co do komentarza Żwirka do zdjęcia z Polityki: kulą w płot, Żwirku. Chciałeś się przyłączyć do skarg na polskie media, a tu siurpryza. To nie karykatura, to jest naprawdę twarz naszego prezydenta. Żaden komunista mu tego nie zrobił (no, w pewnym sensie tatuś, owszem), on naprawdę tak wygląda. Niedźwiedzia przysługa, GTW ci tego nie zapomni.

Józwa, prześlicznie tą straszną zbrodnię opisałeś. wprawdzie to i owo ci się popieprzyło (że były dwa komitety i jeden zbierał jedynie na pomoc dla stoczniowców a drugi na wykupienie stoczni) oraz pominąłeś ważny szczegoł - że po tym jak się okazało, ze stocznię na siłę sprzedano Szlancie i jego łobuzom, to do wszystkich ofiarodawców ten drugi komitet apelował o odbieranie pieniędzy przez pół roku a brak zgłoszenia oznaczał akceptację innego przeznaczenia najwazniejsze że ale linia, wicie, jest słuszna. Zapomniałes tylko napisać dlaczego komuchy, póki mieli w łapach wladzę nie zbadali historii operacji itd., bo tego jeszcze nie wyjasnili w Wyborczej ale wierzmy, że jak trochę się słynni dziennikarze sledczy namyślą to w końcu instrukcję wydrukuja i bedziesz mógł napisać. Szczastja żjełaju !

dudivan - kiedy twe brunatne zastępy zrobią tę noc długich noży???

Już słychać ten chichot historii - radio maryja z megafonów na słupach, Marek dwojga imion Jurek z czołem Giertycha i opalenizną Lepera. Taka synteza obrońców klasy robotniczej i chłopów ciemiężonych w państwowych zakładach :))) Łoj! wody! Słabo mi! :)))

PiS nie potrafi nawet zdecydować że jest ta 50% stawka podatku dla najbogatszych - nawet dla celów propagandowych. UE już w dupę całowali, bo to jedyna szansa na zmniejszenie bezrobocia. I kto krzyczał, że Kwaśniewski bezprawnie wysłał wojsko do Iraku??? A co zrobił prezydent Kaczor - miszczu trzyminutowych konferencji :)

Urban kiedyś powiedział - "dajcie im władzę, niech się ubabrają". No to masz Dudi - razem z natchnioną szczekaczką jedynie słusznej telewizji. Patrz jak pięknie giniecie - im więcej was widać tym was mniej coraz :)

Qubric, komuchu rasowy, nienawistny, dlaczego nie wyświetliłeś zbrodni popełnionej na Stoczni Gdańskiej przez Rydzyka ??? Dlaczego, no dlaczego ? Pomógłbyś józwie, koledze z forum, bo bidulek oczami (chorej) wyobraźni widzi już płonace papiery. A przecież papierów nie trzeba palić, wystarczy włamać się w nocy do archiwów i pozabierać czy powydzierać jak to zrobił Michnik i jego kompani.

LUDZIE!

Dudivan w temacie "Jaki był Twój pierwszy sprzet" w zakładce stereo napisał cytuję:

>>>"Kurt Dupel, 17 Lut 2006, 23:45

>W młodym techniku był przepis jak z ZK 140/t zrobic stereo!

>

>Kupić druga "płytę główną" i skopiować, wskaźniki od radmora i było nawet wysterowanie!

Nawet w stereo nie przestajesz pitolić Dupel ? Nie żadną plytę główną, bo wystarczył mały, prosty dodatkowy wzmacniacz odczytu na dwóch tranzystorach. Dziecko go mogło zlutować a dla posiadaczy dwóch lewych rak byl sprzedawany w sklepach w wykonaniu fabrycznym, miał postać pudeleczka o wielkości dwóch kawałków mydła. Mam taki do magnetodonu Tesla.

On miał za komuny, kiedy nawet srajtaśmy nie było,(a jak była to trzeba było w partii albo SB być i mordować polaków) takie cacka!

Ba nawet w sklepach były wzmacniacze do przerabiania na stereo innych dostepnych w sklepach sprzetów!

Dudi to kim ty byłeś za komuny bo nawet ja tego nie miałem, po znajomości ocet musiałem kupować nawet.

dudivan, 18 Lut 2006, 20:45

Po co? Niech się rydzyk nakradnie ile wlezie. Ja tam PO pomagał nie będę. Popatrzę sobie jak się będziecie nawzajem zagryzać. Może na któregos postawię pieniądze - może na tym zarobię.

Poza tym - Duduś to twoja opcja narodowo socjalistyczna stała się obecnie "komuchami" broniącymi ludu pracującego miast i wsi. Ty wyskakuj z tych obcisłych skiniarskich galotów, które ci jajka uciskają i ubieraj koszule i czerwony krawat. Dla inteligencji pracującej też będziesz bardziej wiarygodny. Na wsi zarzucisz skórzany płaszcz i czapkę z daszkiem - wypisz wymaluj komisarz ludowy bedziesz. A i wygodniejsze to niż odprasowany mundurek. I mordować w tym poręczniej bedzie :)))

Kurt Dupel, 18 Lut 2006, 20:54

Przede wszystkim Dudi twierdzi że ma dwadziescia kilka lat. ZK 140 to były może najdalej późne latasiedemdziesiąte. W latach osiemdziesiątych to one już dawno były mocno przechodzone. Pamiętac by tego nie mógł. Myślę że Dudi się podszywa pod kogoś. Teraz jest pewnie działaczem propagandowym LPRu, Rydzyka lub Samoobrony. A za komuny był przynajmniej TW. I teraz musi byc posłuszny żeby jego teczki nie ujawnili :)))

Tak on cóś podchodzi pod wszechpolaka giertychowego - na obraz i podobieństwo wodza. Ale że w Poznaniu takiego zrobili - aż się wierzyć nie chce.

Dudi - a skoro już o Giertychu mowa, dlaczego nie wyjaśnisz jak okradł bank, w którym rządy przejęła LPR? Czekamy - przecież u was żadne dokumenty nie spłonęły - prawda?

Dokładnie chodzi o Wielkopolski Bank Rolniczy WBR w którego radzie nadzorczej był Roman Giertych. Radcą prawnym był Ryszard Kotlinowski (też LPR). Zasiadali wspólnie z Edwardem Mazurem podejrzanym o zlecenie zabójstwa Gen. Papały.

Powiedz Dudi ilu jeszcze członków rodziny wstawił Giertych na stołki w tym banku i czyją jeszcze krew macie na rękach?

Qubric, 18 Lut 2006, 21:03

>Przede wszystkim Dudi twierdzi że ma dwadziescia kilka lat. ZK 140 to były może najdalej późne

>latasiedemdziesiąte. W latach osiemdziesiątych to one już dawno były mocno przechodzone. Pamiętac > by tego nie mógł.

Dobra, przyznaję się, oto lista posiadanego przeze mnie grającego majątku ruchomego, który zawdzięczam rodzinnemu sentymentowi do tego typu urządzeń.

Radia: Lorenz Kleinempfa:nger 1938; Detefon 1937; Stolica 1958; Szarotka 1957; Czar 1961; Elizabeth Hi-Fi 1974

Szpulowiec: Tesla Sonet B4 1969 i do niego fabryczny wzm. dodatkowy Tesla AZZ941 oraz samoróbka ojca na podst. schematu podobnego ukladu ZRK

Gramofony: Tesla z końca l. 60-tych mono, Fonica G-601A

Elizabeth kupiłem za forsę zarobioną na budowie rurociągu "Przyjaźń" w ramach programu ZSMP ale wczesniej Kleinempfa:ngera za uzbieraną makulaturą w Hitlerjugend. Mam 83 lata.

• Redaktorzy

"Tak on cóś podchodzi pod wszechpolaka giertychowego - na obraz i podobieństwo wodza. Ale że w Poznaniu takiego zrobili - aż się wierzyć nie chce."

Qubric, współczesnej Polski nie znasz. Uniwersytet w Poznaniu jest od pewnego czasu żłobkiem młodzieżówki Giertycha. Dlaczego - pojęcia nie mam.

Natomiast co do samego wątku - istotnie myszko, z paru panów kompleksy wyłażą, i ryczą jako lew.

>Natomiast co do samego wątku - istotnie myszko, z paru panów kompleksy wyłażą, i ryczą jako lew.

A Ty nie bądź taki wychowawca:-)) Tu jest walka i wojna a nie wymiana poglądów. Chodzi o to, kto komu mocniej przykopie, żeby przeciwnik odszedł ze skulonym ogonem;-) A najlepiej jak pójdzie w PiSdu obrazony na cały swiat.

jozwa maryn, 19 Lut 2006, 01:15

>Uniwersytet w Poznaniu jest od pewnego czasu żłobkiem młodzieżówki Giertycha. Dlaczego - pojęcia nie mam.<

Sprawdziłem rankingi uczelni.

Pierwszy - ranking "Newsweeka" 2004

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Szkoły zostały ocenione według jednego tylko kryterium - przygotowaniu absolwentów do zdobycia dobrej pracy. Np.

1.Szkoła Główna Handlowa w Warszawie

2.Akademia Górniczo - Hutnicza w Krakowie

3.Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie

4.Politechnika Wrocławska

5.Uniwersytet Warszawski

6.Politechnika Gdańska

7.Politechnika Rzeszowska

8.Akademia Ekonomiczna w Poznaniu

9.Politechnika Poznańska

10.Politechnika Lubelska

Pozostałe rankingi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jozwa - Uniwerstytetu w Poznaniu nie ma – może taki nie istnieje, albo masz na myśli akademię ekonomiczną – no też nie błyszczy w rankingach zwłaszcza jeśli się weźmie pod uwagę, że Poznań jest jednym z kilku najszybciej się rozwijających miast w Polsce i absolwenci poznańskich uczelni nie mają większych niż inni przeszkód w znalezieniu pracy.

Tajemnica politykierstwa studenciaków na uniwersytecie w poznaniu jest więc wyjaśniona. Ta szkoła daje nikłe szanse na znalezienia pracy. Więc jej studenci muszą się bawić w politykę – to jedyna droga do ich kariery. Niestety jeśli takie "mózgi" kształci to nadal będzie się wlekła w ogonie :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po pierwsze myszka popełnila kardynalny błąd (ze szkodą dla samej siebie) przekraczając próg palarni, która zarezerwowana jest wyłącznie dla panów. Lepiej było pozostać w salonie pośród dam, ciasteczek i likierów. Po drugie: czy fakt jej pojawienia się oznacza że mamy przezbroić się w poduszki i za ich pomoca teraz zadawać razy ? Po trzecie Józwa też jest kobietą bo zupełnie nie pojmuje po co panowie spotykają się w palarni.

Widzisz jar - postudiowałbyś na UAM to byś się dowiedział że masonem wieszcz nie był. Ale ty pewnie z UW, gdzie wykładają tuzy pokroju Szyszkowskiej lub Środy to i nie dziwota że masz w czaszce kaszankę.

dudivan, 19 Lut 2006, 11:08

>Ach, bylbym zapomniał - w rankingu z 2005 r, nie jakimś przestarzałym a w przestarzałym Rzeczpospolitej na czwartym.<

No zgadza sie z tym co napisałem. Teraz gdy LPR jest przy korycie to bojówkarze wszechpolscy mają okazję załapać dobre posady w administracji centralnej i agendach rządowych. Wiec UAM w Poznaniu który ich chowa rośnie w rankingach pod wzgledem szans absolwentów na dobra pracę :)))

Ale - Dudi, zanim skończysz UAM to ta opcja polityczna będzie już więzienne bluesy nuciła, przemowy wygłaszała przed sądem i odpowiadała na pytania prokuratorów. Oj cienko widzę ich karierę po rządzeniu - zwłaszcza po tym co usiłują zrobić z sędziami i adwokatami bedą miec przerąbane. A że dupni sa to im się na pewno nie uda - więc później sralnia będzie :)))

Ty lepiej zrzucaj te skórzane spodenki. Stały ucisk na jądra powoduje permanentny ból głowy ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.