Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Qubric, 19 Lut 2006, 11:09

>A. Mickiewicz był Żydem :)))

To usiłowała wmówić Gazetka wywodząc rewelację ze słów wieszcza "z matki obcej" (a dalej nastepuje słynne "krew jego dawne bohatery; A imię jego bedzie czterdzieści i cztery"). Oni po prostu muszą zaanektować wszystko co lepsze, przecież geniusz nie może byc gojem. Pamiętam jak Gebert w TVP bzdurzył, że Polska to prawdziwa Ziemia Obiecana Żydów i sa tu ludnością rdzenną (Polonia to zniekształcone Pol-anjah, czy jakoś tak) co udowadniał tym, ze na Drzwiach Gnieźnieńskich uwidocznieni są nie Prusowie a Żydzi i takie tam. Psychiczny.

dudivan, 19 Lut 2006, 11:10

>Widzisz jar - postudiowałbyś na UAM to byś...

... został młodzieńcem wszechpolskim nawet bez potrzeby poddawania się lobotomii. :)))

Jar1 - a tam w ty Warszwce to wasz te szuje lyberalne uczom pieprzenia o friedmanach i laferach - bo macie blizej do Krakowa (a w Krakowie to już całkiem galicyjskie zacofanie, tam juz tylko mumia Smitha i Korwin Mikke bryluje na uczelniach).

Generalnie to najzdrowszy jest człowiek bez studiów - taki typowy działacz Samoobrony - czerstwy jak tygodniowy bochen razowca :)))

Kopernik była sowietą.

A Mickiewicz faktycznie - Litwin, po litewsku pisał, legiony tworzył litewskie itd.

Chopin natomiast Francuz, dlatego pisał menuety, sarabandy i gawoty.

jar1, 19 Lut 2006, 11:21

No co ty??? Tyś chyba w ogóle do szkoły nie chodził :)))

Kopernik był Niemcem, Mickiewicz był Żydem... Całkiem mozliwe że obaj byli masonami i cyklistami, choc na pewno z pewnych względów Mickiewicza mozna o to prędzej posądzać :)))

Qubric, tygodniowy bochen razowca - np. polecanego przeze mnie Steinmetza (ktorego w waszej drewniannej Polsce nie macie, bo to u nas są najlepsze piekarnie :)) jest najlepszy, pachnący, miękki, wilgotny.

Najlepszą improwizację walnął dopiero co Kaczyński w Sejmie. 50 minut trwała. Placioki byli tak zaskoczeni, że ich czołowych geniuszy: Tuska i Rokitę zatkało (a w rzeczywistości nie zdażyli dostać ściągawek - pamiętacie aferę ściagawkową w PO - posłowie dostawali gotowe formułki do wykucia na pamięć z poleceniem recytowania dziennikarzom, "chocholi taniec", "zagrozenie dekomracji" itd., musieli im to napisac matołkom :))))

>Najlepszą improwizację walnął dopiero co Kaczyński w Sejmie.

E, do Hitlera, Mussoliniego i Stalina dojść mu sie nie uda. Problem w tym, że zbyt mocno jest zawsze skupiony na korku w tyłku, żeby nikt go nie rozjechał od tyłu:-))

• Redaktorzy

"A Mickiewicz faktycznie - Litwin, po litewsku pisał, legiony tworzył litewskie itd.

Chopin natomiast Francuz, dlatego pisał menuety, sarabandy i gawoty."

dudi, ten Uniwersytet AM musi faktycznie być na poziomie, skoro nie jesteś w stanie wytłumaczyć samemu sobie, jak Mickiewicz mógł pisać "Litwo, ojczyzno moja" - po polsku, i dlaczego. Wytłumaczyć sobie i zrozumieć, co oznaczało bycie obywatelem Rzeczypospolitej. Można było być Polakiem, Litwinem, tzw. Rusinem (mówiąc z grubsza mieszkaniec Księstwa, ale pochodzenia ruskiego, nie litewskiego), a nawet Żydem, a wciąż mimo to Polakiem - czyli synem tego kraju. A może ty tylko udajesz, że tego nie wiesz, bo to tak strasznie nie pasuje do nowej polityki dzielenia na Polaków-Pisiaków i wrogi świat? Ale co ta polityka ma wspólnego z Polską?

Dudivan - to ciekawe jest... Jak sobie przypominam to ja i koledzy mielismy takie pojęcie o wyobrazeniu w liceum - w czasach "burzy i naporu" :)

Nam przeszło a jak widac niektórym zostało nawet na studiach. Po tym okrągłym stole absolwenci kolejnych roczników jak widac coraz bardziej opóźnieni :)))

Nie wywijaj tak szabelką ,bo sobie ucho obetniesz ;)

Qubric, 19 Lut 2006, 12:12

>Dudivan - to ciekawe jest... Jak sobie przypominam to ja i koledzy mielismy takie pojęcie o

>wyobrazeniu w liceum - w czasach "burzy i naporu" :)

A jakie ty masz pojęcie o moim wyobrażeniu ? Tu się tylko pali cygara i sączy brandy :)

>Nie wywijaj tak szabelką ,bo sobie ucho obetniesz ;)

Uszy są schowane pod men (maską) - akurat tak się składa ze uprawiam kendo. Jak sobie przypomne, ze Józwa proponował mi zwarcie z użyciem broni białej, to mi się robi wesoło.

dudivan, 19 Lut 2006, 12:30

>A jakie ty masz pojęcie o moim wyobrażeniu ?

Widzę - miałem takie w wieku 15 lat.

>Uszy są schowane pod men (maską) - akurat tak się składa ze uprawiam kendo. Jak sobie przypomne, ze Józwa proponował mi zwarcie z użyciem broni białej, to mi się robi wesoło.<

Kendo się ma tak do szabli jak trzcinka do szpicruty.

Jakbys potrafił sobie uszy obciąć banbusową pałką, to byłbyś bardzo zręcznym zawodnikiem ;)

Przy tym zauważyłem że coraz to popularniejsze sporty - także na studiach. Może się tymi pałkami za mocno po łbach okładacie. Ale cóż jak sie chce byc wszechpolskim młodzieńcem to trzeba cwiczyć fach w wywijaniu pałką. Za komuny wstąpiłbyś do zomo i demonstracje rozpędzał :) A teraz na studiach się wysiłkiem umysłowym musisz dręczyć :)))

No byc może Romek da ci jakąś wazna posadę ministerialną nie wymagającą myslenia :)))

Qubric, 19 Lut 2006, 12:49

>dudivan, 19 Lut 2006, 12:30

>>A jakie ty masz pojęcie o moim wyobrażeniu ?

>

>Widzę - miałem takie w wieku 15 lat.

W wieku 15 lat to ty chodziłeś z czerwoną chustą i śpiewałeś "Nie zna granic ni kondomów pies ci zdechł, pies ci zdechł, pies ci zdechł !"

Duduś nie sądź ludzi po sobie. Nie każdy jest takim tchórzliwym i konformistycznym lizidupem władzy jak ty :)))

Idź do kolegów niech ci pałką od kendo przy...dolą. Rozumu ci nie przybędzie od tego, ale może zaśpiewasz coś po niemiecku z właściwym gulgotem i wyciągniętą rączką :)))

"Die Fahne hoch, das Schmalz ist aufgeschlagen,

die Margarine kostet schon 'ne Mark und zehn.

Uns knurrt immer noch der Proletariermagen,

vom Sozialismus ist noch nichts zu sehn..."

itd . :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.