Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam tylko skecz pt. "Awas", nawiasem kapitalna gra Pszoniaka i Fronczewskiego. Było to gdzieś na początku lat 70-tych.

Inne gierki słowno-kabaretowe:

Kto tu mieszko?... Mieszko.

Jeszcze raz pytam...

I był jeszcze jeden słynny skecz - nie wiem czy z kabaretu pod egidą, ale z tego samego czasu.

Fronczewski, Kwiatkowska, Diewoński, Kobuszewski i jeszcze inni. Grali ludzi w dwóch kolejkach do - czegoś tam (Jar1 powie, że po srajtaśmę stali ale akurat w tym skeczu nie chodziło ani o kolejki ani o wstrętny komunizm który nie potrafił zapewnić dostatku towarów).

Obie kolejki były równe. Przyszedł jakiś nowy człowiek, chciał stanąć w jednej z nich i wtedy ludzie z tych kolejek zaczynali się przekrzykiwać chcąc przeciągnąć nowego na swoją stronę.

Czyli obraz polskiego politykierstwa i pieniactwa. Walki o marchewkę i absurdalne idee (kolejki naprawdę nie wiedziały po co stoją i co mają do zyskania).

Popatrzcie na ten wątek. Powiedzcie czyja kolejka jest lepsza :)))

PS.

- Nasza kolejka jest lepsza!

- Wasza??? Nasza jest lepsza!!! W naszej kolejce to nawet inżynier stoi! A jakby była gorsza to by w niej nie stał.

- Inżynier??? Patrz pan jakim szmondakom tera dyplomy dają...

atopos, 25 Lut 2006, 19:50

Jeżeli nie wiesz co, nie mamy o czym dyskutować.

dudivan>

Tam gdzie kończą sie argumenty zaczynają się inwektywy i insynuacje. Bardzo proszę odpisz na temat, albo zamilcz.

Zamilcz ? LOL. Spodziewasz się trzaśnięcia obcasami i "taktoczno towariszcz ljejtnant" ? Już nie te czasy a_men, dziś się albo z ciebie śmieją kręcąc kółka przy czole albo przechodzą mimo strzykając śliną przez zęby. Get real kacapie (kacap w ramach inwektywy, której nie było ale jako żem życzliwy człowiek - dopomogę)

Dudek - szkopska pyro, te twoje inwektywy są smieszne. Ludzie się śmieją, ale z ciebie. Każdy zarzut i uwagę odpierasz stwierdzeniem ad personam - kacap, lejtnan, towariszcz... To zaczyna być nudne - taka jest linia Romka??? Zanudzić oponentów na śmierć?

Sądzą po twojej znajomości rosyjskiego to cie sowietski wywiad dobrze wyszkolił przed zainstalowaniem w środowisku polskich nazistów. Wiadomo czyja to jest robota i kto w tym paluchy macza. Komu zalezy żebyś mieszał i judził :)))

BACZNOŚĆ - Mikołaju Stiepanyczu Dudivakow! I do raportu! Najbardziej fanatyczni ekstremiści zawsze okazują się agentami - a wy tow. Dudivakow o tym zapomniejście zdaje się. Opowiecie jak robote na forum partolicie, że aż dajecie się zdemaskować.

>a_men, 26 Lut 2006, 14:45

Wydaje mi sie ze NIKT nie wie, i sie nie dowie, poki TY sam

tego nie powiesz ! Poslugiwanie sie Ezopowym jezykiem

daje oczywiscie poczucie przewagi, ale to ograny chwyt !

Wiesz kto to byl Ezop ?

Powiedz nam powoli i w sposob zrozumialy, co chciales tymi

wpisami udowodnic i wtedy bedziemy mieli o czym dyskutowac !

amen

Ale go spazmy złapały :)))

Tow. Didivanow - przestańcie dawaś przedstawienie jak baba! Konspiracja wymaga opanowania!

Słowo "judzić" wywodzi się od imienia Judasza Iskarioty. Dziesięć głębokich oddechów i pięć razy powtórzyć to zdanie w myślach! Powinno pomóc :)))

Oj Dudivanow, agentura i alkohol sie wykluczają. Nie uczyli cie tam w Moskwie że nie wolno pić, bo to rozwiązuje język??? Zaczynasz sypać nazwiskami szkolnych kolegów - z tym Morozowem w jednej ławce siedzieliście, tow. Dudivanow.

Dudiemu też nie czytano, on po audiofilsku słuchał pewnego radia i uświadomił sobie że jego przyjaciele towarzysze to byli wrogowie jednak !

I tak już zostało, więc każdy może byc towarzyszem, narodowcy w zależności jakiego wroga mają to z każdego zrobią!

A biedronki to też czerwone są i te na kwiatuszkach i na szyldzie sklepu :))

Czarne zresztą też trochę są ale za to na prawdę Boże:)))))

Niestety :( Ale to dlatego że Qubric jest fanatykiem do którego nic nie dociera. Nie sposób zaliczyć go do grona osób otwartych do którego np. ja się zaliczam. Ja do wszystkich zawsze otworem !

dudivan, 27 Lut 2006, 11:25

>Niestety :( Ale to dlatego że Qubric jest fanatykiem do którego nic nie dociera. Nie sposób

>zaliczyć go do grona osób otwartych do którego np. ja się zaliczam. Ja do wszystkich zawsze otworem

>!

Ha, ha!! Zjadłeś "p" w ostatnim słowie.

atopos, 26 Lut 2006, 16:27

A mnie się wydaje, że wiekszośc, przynajmniej ta nieco bardziej lotna od taboretu wie. Jesli zas do ciebie trzeba mówic powoli i drukowanymi, to podtrzymuje swoją tezę, ze nie mamy o czym dyskutować.

Bajki z prostym morałem zmuszające cię do wspinania się na szczyty intelektu potwierdzają to co myslę.

>dudi

Czy trzaskanie obcasami, o którym nota bene nie napisałem ani słowa, jest własciwe jednej opcji politycznej? Zamiast "taktoczno towariszcz ljejtnant" można wstawić "jawohl herr kommendant!". Czy takie czasy teraz nastają?

Poza tym znowu odpisujesz nie na temat. Masz problem ze zrozumieniem prostego wpisu??

Jesli zaś chodzi o psucie powietrza, ja i zapewne wielu forumowiczów ma odmienne zdanie. Pyskówki rodem z piaskownicy i debilne nawoływania do palenia oponentów to nie moja radosna twórczość.

Liczyłem na merytoryczną dyskusję, a zastałem szambo. Oświadczam, że nie zamierzam brac udziału w przepychankach słownych i odbijaniu piłeczki w stylu: "to ty jestes głupi". To poniżej mojej godności.

I jeszcze jedno. Przypomniał mi się jeszcze jeden z " generałów obwieszonych blaszkami ".

Znasz go?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4255-100005756 1170286480_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>a_men

Poniewaz wypowiedzi innych pozostawiaja Twoja kore mozgowa niewzruszona,

zacytuje TWA MYSL : "Poza tym znowu odpisujesz nie na temat. Masz problem

ze zrozumieniem prostego wpisu ??"

Sam bym tego lepiej nie ujal ! Brawo !

Pozdrawiam

To podłe oskarżenie ! On jest prawdziwym, autentycznym, rasowym idiotą, idiota przerafinowanym, mędrcem co tak zmądrzał że aż zgłupiał !

Udawaczami to my tutaj gardzimy w stopniu najwyższym, dlatego a_men jesteś tak flekowany.

>a_men

Nie zdazylem ! Dudivan mnie znakomicie wyreczyl ! Dziekuje dudi !

Co do meritum sprawy : kretynem raczej nie jestem, debilem raczej

tez nie, pozostaje idiota. No, wlasciwie moglbym sie zgodzic ! :)

Jezeli w znaczeniu jak u Dostojewskiego, czyli czlowieka widzacego

(duchowo) rzeczy takimi jakie sa, bez tej koszmarnej, zbakierowanej,

kulturowej nadbudowy...to wlasciwie...dlaczego nie !

Nawet mi to pochlebia !

Ale wracajac do baranow naszych, do "real, full-blood idiots" -

Mam rozumiec ze nie odpowiesz co chciales tymi zyciorysami udowodnic ?

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.