Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

??? Co to jest ?

Nie, to się wymawia po prostu chynchy, na tej zasadzie co nieistniejące słowo wyłanczać, tylko bez "n", dlatego napisałem chy,chy - tu przecinek robi za ogonek jak przy ą, ę. Takie nosowe, dźwięczne "y," po prostu.

• Redaktorzy

"Były szef ochrony Wojciecha Jaruzelskiego i zastępca dyrektora Zespołu Operacyjnego Departamentu III płk Artur Gotówko stwierdził, że na pewno połowa dziennikarzy współpracowała z bezpieką. W wydanej kilka lat temu książce Gotówko oceniał, że w tym środowisku najłatwiej było działać: "O ile nad pierwszym lepszym działaczem Solidarności trzeba się było nieraz solidnie napracować, aby go złowić, to z dziennikarzem szło łatwo."

To jest naprawdę sama poezja policyjna. Książki wydają (znaczy - pisarze!), niedługo będą wiersze liryczne pisać - o wsadzaniu... Nie, nie o wsadzaniu - o tym, jacy dobrzy byli, bo mogli zabić. A na razie wystawiają swiadectwa moralności, lub nie wystawiają, zależnie od humoru. Kto zaś im takie świadectwo wystawił - nie wiadomo. Chyba ci, którzy łykają te ich policyjne refleksje. A tyle się mówi o manipulacji ze strony dawnych służb, he he. Manipulowani są ci, którzy tego chcą. Wystarczy im mówić to, co lubią słyszeć.

• Redaktorzy

A, jakby "y" z ogonkiem. Odpowiednikiem z "e" są "chęchy" - tj. rośliny w języku stosowanym w katedrze ekologii roślin na mojej kochanej uczelni.

dudivan, 27 Lut 2006, 15:46

Flekowany? Wypociny autorstwa swego i atoposa nazywasz flekowaniem? Ale mi dogadałeś. Jestem kompletnie załamany... Chyba rozważę zamach na własne zycie...

atopos>

Qubric zrozumiał bez problemu co chciałem powiedzieć przytaczając dorobek naukowy obu profesorów. Masz szansę błysnąć intelektem.

To blisko - chy,chy to takie dzikie rozpanoszone krzaczory, inna nazwa kiereć, kieretyna, splecione ze soba krzaczory przez które trzeba się przedzierać jak w dżungli, zwykle to cholerstwo panoszy się i mnoży w najlepsze w dzikich ostępach leśnych ale potrafi i po rowach przydroznych całkiem blisko człowieka.

Z zapisaniem tego jest faktyczny kłopot, bo może i powinno się to pisać chęchy ale przecież "ę" tu zadną miarą wystąpić nie może (na uczelni tak ale tam wej siedzom same gielejzy i galuny, nie ?), skoro wyraźnie słuchać "y,". Podobny kłopot jest ze słowem ciyngim (ciągle, stale, wiecznie), które może mieć postać cińgiym co zbliża tutejszą mowę do angielszczyzny, w ktorej nie wiadomo z kolei jak się wymawia wlaściwie The Beatels - bitels, bitles czy bitls.

stefanB, 28 Lut 2006, 14:56

>W wielu regionach wymawia się chychy przez józwowe y z ogonkiem

W wielu regionach ??? :[ Zdrada !!! Gdzie, kto śmiał ? Pewno jakie galuny, krawaty z drewnianny Polski a idź w pyry !

a_men

"zamach na własne zycie", dla sławy i pieniedzy:

Księga Darwina

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Darwin Awards

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>a_men

>atopos

Qubric zrozumiał bez problemu co chciałem powiedzieć przytaczając dorobek naukowy obu profesorów. Masz szansę błysnąć intelektem.

A, juz kapuje : ze nie byli zona Causescu ! Ale mogles to wyrazic lapidarniej !

Qubrciu Ty moj drogi.

Strzeliles mi gola, albo raczej ja samoboja. Prowadziles. Jest remis.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W. Łysiak

"...Druga rzecz, której zazdroszczę muzułmanom, to fakt, iż nie zezwalają szydzić ze swych świętych i ze swego Boga. My natomiast zezwalamy, i to wszechstronnie -- lewackie, gangrenujące świat Zachodu pandemie ("polityczna poprawność", "postępowość", "tolerancja" itp.) czynią rzesze nominalnych chrześcijan nieczułymi, obojętnymi, biernymi wobec paskudnych drwin ze wszystkich chrześcijańskich świętości."

jar1, 2 Mar 2006, 23:28

>A to tak za czy może przeciw?;-)

Tysiemie nie pytaj,

tylkoseprzeczytaj,

asemysl...

do wo li.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowy2, 2 Mar 2006, 21:56

>W. Łysiak

>"...Druga rzecz, której zazdroszczę muzułmanom,

Ja tam nikomu nie zazdroszczę bo to grzech. Co Ty mi tam poganów każesz czytać;-)

• 2 tygodnie później...

guzia, 17 Mar 2006, 08:34

No i cos taki zdziwiony ???

Jak głupi dają, to nie znajdziesz głupiego który nie weźmie. Zwłaszcza wśród chamów (także tych "wygnanych" do miast).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.