Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Zaraz, zaraz... Narodowy Bank Polski zawsze się chyba tak nazywał... A nie bank PRLu... Ojjj Jar1 chyba wpadłes jak sliwka w .... Teraz zostaniesz zdemaskowany przez Dudivana albo Żwirka jako przefabowany komuch i antynarodowiec :)))

Wydaje mi się, że demokratycznie wybrany rząd powinien mieć prawo do pozytywnej propagandy- poparcia w publicznych mediach.

Jak narazie ilość konferencji prasowych PO antyPISowych jest porażająco większa od tych rządowych.

Imho- to nie jest NORMALNE.

No cóż. To "bez chamstwa", jest możliwe, nawet w takim temacie.

Ale jak obsesyjnie będziecie sobie włazić na familię..

Qubric- słówko się rzekło masz mnie na "ignoruj"- tak trzymać, jest dobrze! :)

>Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

>ale bez chamstwa ....

;-)

Na podstawie tego co widzę w mediach sądzę że powinno zlikwidować się TVP 1 i 2 a zostawić TVKulturę i TVPolonia nadawaną poza krajem. Oczywiście TVPolonia korzysta z materiałów 1 i 2, można więc część środków przenieść na obydwa wspomniane kanały, wtedy i kultura by skorzystała i dostępność do TVPolonii za granicą (np. wykupić kanały w sieciach satelitarnych które razem pokrywają większość powierzchni Ziemi).

Tym co się dzieje w krajowej polityce powinny się zająć stacje komercyjne. TVP1/2 już się od nich nie różni więc jaka różnica? A możliwości presji mniej, szczególnie że można dzisiaj zrezygnować z UKF i koncesji na rzecz europejskich sieci sateliarnych Astra/Hotbird. I zniknie problem pasma nadawania a kablówki będą je rozprowadzały tak jak dzisiaj.

Proste?

Żwirek - nie tyle mam cię w ignoruj co mam cię w dupie. Widze, że tobie trzeba łopatologicznie i dobitnie jak - za przeproszeniem - członkowi samoobrony tłumaczyć.

Właśnie liczyłem ze będzie już bez chamstwa, ale nie - Żwirek nadal obecny.

>Wydaje mi się, że demokratycznie wybrany rząd powinien mieć prawo do pozytywnej propagandy-

>poparcia w publicznych mediach.

Ależ ma - tylko sam sobie wybrał takie media o jakie mu chodziło. Jak się na inne nedia od TV Trwam od samego poczatku wiesza psy i lekcewazy to czego się mozna spodziewać? Miller też na poczatku obraził sie np. na TVN i omijał..

Qubric, 12 Lut 2006, 14:32

>Ale niech mi ktoś wytłumaczy jak Dudivan obliczył ten spadek od żyjących członków swojej rodziny???

>Chyba, że już planował ich wszystkich wytruć, a zbójecki PRL mu w tym przeszkodził! :)))

Czy ja podałem jakąś kwotę ? Niech zwrócą w naturze: majątek w Komorowie oraz parcelę w Danzig, na której nawet szwaby łapska nie położyły. Ale władza ludowa to nie szwaby - ona owszem, łapę położyła. W rozliczeniu przyjmę tę willę co to ją sobie Sztolzmann z Yolandą właśnie zakupił.

dudivan, 12 Lut 2006, 20:09

Duduś - ale to Tobie zabrali ze spadku??? Te wstrętne komuchy... Bo wiesz, ze spadkiem to jest tak że on się najpierw musi otworzyć. W dodatku możesz byc do niego powołany nie wczesniej niż zostaniesz zrobiony :)))

Równie dobrze podlicz sobie inne dobra - może miałes coś skonfiskowanego rodzinie znacznie wcześniej - sięgnij pamięcia w głąb historii do rozbiorów. Coś te komuchy będą musiały jeszcze wicej ci oddać.

Przecież kosciół kat. żądał zwrotu mienia skonfiskowanego przez Carów. To chyba ty również możesz - nie?

Hmmm przypomniał mi się mój ksiądz katecheta, ".....myślą tak jak czynem można zgrzeszyć"

Czyli jak pomyślę o czyjeś własności (np. dupie) to tak jakbym zabrał/ukradł, zbałamucił.

Czyli jak ktoś pomyślał o mojej własności.......

Iran: Kraje Zachodu marionetkami Izraela

Nowy prezydent Iranu Mahmud Ahmadineżad oskarżył kraje europejskie,

że ich władze stały się marionetkami Izraela,

"Jak to możliwe, że w waszych krajach obelgi pod adresem Mahometa są dozwolone,

jako przejaw wolności prasy, a jakiekolwiek badania nad mitem Holocaustu są przestępstwem"

- powiedział, wzywając do zwołania konferencji naukowej, w celu zbadania tego "mitu".

- irański prezydent powiedział m.in., że Holocaust jest mitem, służącym Izraelowi do

bieżących celów i szantażem politycznym.

-"Jeśli zaczniecie poszukiwać Holocaustu, to odkryjecie, że prawdziwy Holocaust

dzieję się w Palestynie" - powiedział w sobotę Ahamdineżad, zapowiadając usunięcie przez

Palestyńczykow pewnego dnia okupacji izraelskiej z pomocą "innych narodów".

-"Wzywaliśmy Zachód, by usunął to, co stworzył przed 60 laty. Jeśli nie posłuchają oni

naszych propozycji,

to Palestyńczycy i inne narody sami w końcu to przeprowadzą"

- powiedział, powtórnie kwestionując prawo Izraela do istnienia.

To bardzo ważne stwierdzenia,oczywiście ten prezydent przesadza, np" holocaust jest mitem",

ale nie w tym rzecz.

To co się dzieje na bliskim wschodzie np. wojna w Iraku, jest w interesie tylko Izraela,

prędzej czy pózniej może dojść do wojny atomowej(Izrael, Iran,Pakistan-maja broń atomową),

czy w Europie dojrzejemy do tego, żeby o tym uczciwie rozmawiac i cos z tym zrobić?

Po co kraje europeskie, w tym, Polska, angażują sie militarnie?

Ja chcę żyć w pokoju.Z Irańczykami można by rozmawiać, są rozsądni, chociaż siłą rzeczy nastawieni antyizraelsko.

• Redaktorzy

>To bardzo ważne stwierdzenia,oczywiście ten prezydent przesadza, np" holocaust jest mitem",

>ale nie w tym rzecz.

Owszem, i kiedy spuści nam atomówkę na głowe, to się przejmiemy, a na razie wolimy podyskutować o prezydencie, ale Kaczyńskim.

>To co się dzieje na bliskim wschodzie np. wojna w Iraku, jest w interesie tylko Izraela,

??? No proszę, a ja słyszałem, że koncernów naftowych. Jakaś niezgodność poglądów.

>prędzej czy pózniej może dojść do wojny atomowej (Izrael, Iran, Pakistan-maja broń atomową),

>czy w Europie dojrzejemy do tego, żeby o tym uczciwie rozmawiac i cos z tym zrobić?

Co proponujesz? Pakistańska broń jądrowa jest na inny temat, służy bowiem do dyskusji z Indiami, których nie wymieniłeś, a które też swoje mają. Natomiast wspomniany przez ciebie Iran broni atomowej JESZCZE nie posiada. I zdaje się że ostatnio gra toczy się o to, aby nie posiadł.

>Po co kraje europeskie, w tym, Polska, angażują sie militarnie?

>Ja chcę żyć w pokoju. Z Irańczykami można by rozmawiać, są rozsądni, chociaż siłą rzeczy nastawieni >antyizraelsko.

To żyj sobie w pokoju, kto ci szkodzi? Zaś co do rozsądnych, nastawionych "siłą rzeczy antyizraelsko" byłych Persów to weź pod uwagę, że Iran z Izraelem nie graniczy (500 km w linii prostej), wojny z Izraelem nie toczył nigdy (chyba że liczyć ewentualne finansowanie terrorystów z krajów trzecich), w związku z tym irańska wrogość do Izraela ma charakter ideologiczny. A więc nie do załatwienia drogą proponowanych przez ciebie "rozmów". O czym proponujesz rozmawiać? Ostatnio prezydent Iranu sugeruje, że jak już dostanie tę bombę atomową, to Izrael odparuje, bo brzydki jest. Bagatela, kilkadziesiąt milionów ludzi, z czego połowa z polskimi korzeniami, tak na marginesie. Jak na razie to Izrael mógłby odparować Iran, od ręki, jednak jakoś tego nie robi ani tym nie straszy. Jaką więc odpowiedź w tej wymianie zdań proponujesz Izraelowi?

Józwa Maryn napisał:

„Ostatnio prezydent Iranu sugeruje, że jak już dostanie tę bombę atomową, to Izrael odparuje, bo brzydki jest. Bagatela, kilkadziesiąt milionów ludzi, z czego połowa z polskimi korzeniami, tak na marginesie. Jak na razie to Izrael mógłby odparować Iran, od ręki, jednak jakoś tego nie robi ani tym nie straszy. Jaką więc odpowiedź w tej wymianie zdań proponujesz Izraelowi?”

No właśnie mi oto chodzi,żeby nie doszło do wojny atomowej.

Sprawa jest skomplikowana.

Prezydent Iranu powiedział, że można szydzić z Mahometa a np. nie można podważać Holocaustu.

Czy ty Józwa, rozumiesz, chodzi o rozmowę, uczciwą,Europa powinna przestac popierac Izrael a zacząć popierac Arabów, we własnym interesie.

Będziemy się integrować z Arabami, czy nam się to podoba czy nie.

Lepiej pokojowo, po prostu sprzedac Izrael za pokój z Arabami,.

Wiem jak to brzmi, ale , do cholery bądżmy realistami,

Tej wojny nie wygramy, bo oni są gotowi umierac za swoje przekonania a my nie,

Obecność w Iraku popierał Kwaśniewski, teraz Kaczyński, hm chyba Giertych nie- no to kogo wybieracie?

A propo epitetu komuch. Mocno nieprecyzyjny. Dziś SLD i jego klony chyba niebardzo przejmują się teorią dawną i nową socjalizmu. 30tu paru sldowców siedzi z Pęczakiem na jednej ławie nie za walkę o wspomnienia PRL, nie za walkę o pracowników np. Biedronki, nie za strajki, tylko za darmową komórę, za darmowego Merca.

Na tym tle Lepper który tak fajnie daje się obsmarowywać- wbrew pozorom jest CIUT wyżej tego dna. W końcu te jego happeningi miały przynajmniej bardziej konkretnie jakby lewicowe preteksty.

>Na tym tle Lepper który tak fajnie daje się obsmarowywać- wbrew pozorom jest CIUT wyżej tego dna. W końcu te jego happeningi miały przynajmniej bardziej konkretnie jakby lewicowe preteksty.

Żwirek, ja to czasem myśle, że Ty to se jednak jaja robisz....

• Redaktorzy

>Czy ty Józwa, rozumiesz, chodzi o rozmowę, uczciwą,Europa powinna przestac popierac Izrael a zacząć >popierac Arabów, we własnym interesie.

Arabów popierał bardzo silnie Związek Sowiecki, we własnym interesie. Inwazje w 1967 i 1973 były wszystkie na sowieckim sprzęcie, najnowszym, takim, jakiego niby-sojusznicza Polaka na oczy nie oglądała. Albowiem poparcie sowieckie było bardzo duże. Jak daleko chcesz, abyśmy popierali Arabów - mamy im dawać broń, czy tylko pisać na transparentach "Syjoniści do Syjamu"? Nie widzę w tym nic uczciwego - państwa demokratyczne mają na twoje życzenie przehandlować fanatykom i mordercom niewinnych jedyną demokrację w regionie, żeby mieć spokój. Jaki spokój? Na jak długo? Żarty sobie stroisz.

>Będziemy się integrować z Arabami, czy nam się to podoba czy nie.

>Lepiej pokojowo, po prostu sprzedac Izrael za pokój z Arabami,

>Wiem jak to brzmi, ale , do cholery bądżmy realistami.

Wyszedł ci cytat z sir Neville Chamberlaina. Niezbyt miłe to dla Polaków skojarzenie. Dla Żydów skądinąd też.

>Tej wojny nie wygramy, bo oni są gotowi umierac za swoje przekonania a my nie.

Zakładając że nadejdzie taka potrzeba, pewnie szybko się nauczymy. Na razie jednak bądź realistą. To nie państwa arabskie, mające do zaoferowania bałagan, kupę piasku, ropę która niedługo się skończy, oraz poczucie własnej niezachwianej wyższości moralnej, przewodzą gospodarce i generalnie cywilizacji świata, tylko my (w szerokim rozumieniu). Na osobisty udział w eksperymencie pt. "Upadek Rzymu, a cymu?" ochoty nie mam, mimo że wiem, iż już po pięciuset-tysiącu lat na jego gruzach wyrosły dość sprawne państwa. A ty jak już sobie chcesz.

przecież (jak na razie) nie ma wyroków za nadużycia

to za cudownymi "wyborami 2000, ale bez chamstwa", umoczyła się ta sldowska mafia Kielecka, Pęczak, Rywin;

w działaniu jednak Lepper bardziej się ociera o coś lewego niż to nominalnie lewe SLD

Kwach&Kulczyk, akcje bezpartyjnego Millera, kontakty Sobotki z mafią

"CIUT"

żwirek, 13 Lut 2006, 10:02

>przecież (jak na razie) nie ma wyroków za nadużycia

Miller i Kulczyk też nie mają. Rumiem, że dla Ciebie skazujący wyrok za pobicie i kilka spraw sądowych w toku to w przypadku Leppera działa jak nobilitacja. Honor i Ojczyzna...

Za to Tusk to wyjatkowy bandyta, nie dość, że żadnego wyroku, żadnej sprawy to jeszcze ten brat dziadka jako szwagier...;-)

Napisałem dość wyraźnie: ciut ponad to dno. Jasne że jak się lubi nawalankę to z "ciut" można zrobić fanatyczne "uber Alles". SLD to pragmatyczna kadrowa organizacja "kombatancka" byłych pociotków PZPR, interesujących się tylko sybarytyzmem.

Samoobrona tym jest NIECO mniej zła od SLD, że ma korzenie jeszcze jako tako oddolne, może i denne- ale przecież lewica to doły :)

>Samoobrona tym jest NIECO mniej zła od SLD, że ma korzenie jeszcze jako tako oddolne, może i denne-

>ale przecież lewica to doły :)

Zwirek, popatrz sobie na deklaracje majatkowe posłów Samoobrony i czym się zajmują i przestań wypisywać banialuki o lewicowych korzeniach oddolnych:-)) HA, ha,

• Redaktorzy

Poza tym Arabowie (rozpatrywani jako idea) nie mają centralnego kierownictwa. U Ruska można było gawędzić np. z KC, a Arabom nawet fatwy nie wychodzą jednomyślnie. Komu więc konkretnie sprzedać tego ciągle mącącego Żyda, żeby wszyscy wyznawcy wersji szturmowej Koranu byli zadowoleni? Poza tym, łatwo powiedzieć: sprzedać. Powiedzmy, że prezydent Kaczyński spije prezydenta Buscha i namówi go do tego niepopularnego kroku, i w imieniu swoim i przyjaciela powie Syrii, Iranowi, Jordanii i oczywiście Autonomii Palestyńskiej: "Już można". Wymienione państwa dokonają próby wkroczu, jak zwykle od 60 lat dostaną potworne baty (tym bardziej, że ich dotychczasowy sponsor raczej już nie sypnie sprzętem i kasą), i co dalej? Czy nasz prezydent będzie zmuszony wysłać batalion szturmowo-jakiśtam z Lublińca, żeby podbił Izrael dla nowych przyjaciół? Ale podobno nie chcieliśmy wojny?

jar1, 13 Lut 2006, 10:11

>Miller i Kulczyk też nie mają. Rumiem, że dla Ciebie skazujący wyrok za pobicie i kilka spraw

>sądowych w toku to w przypadku Leppera działa jak nobilitacja. Honor i Ojczyzna...

>Za to Tusk to wyjatkowy bandyta, nie dość, że żadnego wyroku, żadnej sprawy to jeszcze ten brat

>dziadka jako szwagier...;-)

;-) skoro tak uważasz...

coś może i w tym jest

dobrze wiedzieli ci ekonomiczni intelektualiści, że właśnie w tych miesiącach roku zawsze bezrobocie rosło- prosta sprawa, a że w styczniu za Kazika było mniejsze niż rok temu, tego już nie raczyli zauważyć

co ten sojusz SLD/PO wyprawia z sondażami- jaja sobie robią, z Polaków

"Przed kilkoma dniami NBP zaprotestował przeciwko wypowiedzi Ministra Skarbu Państwa dotyczącej starań UniCredito Italiano SpA o zgodę na fuzję banków Pekao SA z BPH SA"

Najpierw Balcerek prywatyzował banki żeby była konkurencja i wolny rynek. W imie prywatyzacji sprzedano państwowy polski bank Pekao SA państwowemu włoskiemu bankowi. Widac państwowy włoski był bardziej przywatny niż państwowy polski. Wczesniej jednak właczono do banku Pekao SA jeszcze trzy inne państwowe banki. Teraz nastapi połączenie z BPH, który się wcześniej połączył się z PBK.

Jak widać teraz kiedy ten pluralistyczny i wolny rynek się znowu monopolizuje tym razem pod rządami obcego kapitału, Lesio Balcerowicz nie widzi w tym niczego groźnego. No cóż - kończy mu się kadencja, ciekawe jakie stanowisko zajmie we władzach nowego zachodniego banku Pekao-BPH o którego losach decyduje w tej chwili. Bo prezesem NBP w następnej kadencji już nie będzie - czego z wdzięczności życzą mu także pracownicy NBP.

piszę sojusz bo znów jakoś dziwnie obok liderów rozsądku typu Niesiołowski tylko Olejniczak tak dobitnie powtórzył jak istna kalka tą prymitywnie "chitrą" sztuczkę, że w zimowych miesiącach zawsze % bezrobocia- niestety- rośnie

acha

Qubric podsunął mi taki pomysł jak na poniższym obrazku. Z tym że u mnie jest to- po prostu- włączone i już.

Tak że lej sobie pomyje na zdrowie, życzę PSYCHOulgi :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.