Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Kukiz spiewal kiedys taki tekst, ze ja to ty, my to wy, ty to ja, ja to ty.

Pisz jar, wytlumacz, dlaczego kapusie maja pozostac bezkarni i dlaczego oni jedyni nadaja sie do wladzy, bo reszta to łajzy niedouczone. Je chetnie poczytam.

Hehe, Tusk zapewne tak nie uwaza, za to ma wrazenie, ze nogi wyrastaja mu z czego innego niz wszystkim innym, jak to jakis felietonista ostatnio zgrabnie stwierdzil. Niech zyje panswinizm !!!

Kukiz zasluzyl sie niedawno, rzucajac "niewypikanym" ciezkim miesem na ekipe Millera, konkretnie ministra zdrowia. Ma bardzo ciezko chora corke i skomentowal sytuacje wc szpitalach na tle poczynan "czynnikow". Jakim cudem to przeszlo o g. 19.00 w TVP do dzis sie dziwie.

lolo, 29 Wrz 2005, 11:39

A to przepraszam! Jest jeszcze gorzej niż myslałem, bo wygląda na to, że Prawy i Sprawiedliwy Walendziak już zaczyna brać w łapę o tych, którzy czują od niego ten dyskretny zapaszek władzy.

Dlaczego jeszcze nie padlo to pytanie: co z Balcerowiczem ???

Tyle juz minelo kadencji, tyle wyborow narod ma za soba, raz takich, raz siakich a Balcerowicz (wraz ze swoimi lichwiarzami)...nie chce odejsc !

Jak to tak ? Dlaczego ? A wlasciwie jakim prawem ? Przeciez nowy rzad i kazdy poprzedni to jedynie atrapy...

dudivan, 29 Wrz 2005, 13:40

>Pisz jar, wytlumacz, dlaczego kapusie maja pozostac bezkarni

Jest wiele powodów, np.

- ich wina jest problematyczna - działali zgodnie z aktualnie obowiązującym (wtedy) prawem

- koszty ich ścigania/karania nie stoją w żadnej sensowenj proporcji od spodziewanych korzyści

- jest coś takiego jak przedawnienie. Lustracja w 1990 miełaby dużo większy sens niż obecnie

- umów trzeba dotrzymywać, komuniści w miarę grzecznie oddali władzę, za co mogli w nowym ustroju tym skuteczniej się nachapać, ale nam zaoszczędzili scenariusza (do wyboru) rumuńskiego/kubańskie/koreańskiego.

i dlaczego oni jedyni nadaja sie do

>wladzy, bo reszta to łajzy niedouczone.

A kto powiedział, że tylko oni? To tylko lud ich demokratycznie wybiera.

Dlaczego?

>Je chetnie poczytam.

Szkoda, że Ci to potrzebne po raz kolejny, bo o głupocie wyborców napisano już dużo, również na tym forum.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

PO i PIS pasuja do siebie jak piesc do oka. Czarno widze ich wspolprace. Zreszta juz widac zaczatki tego co sie bedzie dzialo. Sytuacja jest bardzo zla dla Polski. Zamiast sprawnego dzialania beda spory, demagogia, gra polityczna, zwalanie odpowiedzialnosci, tlumaczenie wlasnej bezradnosci itd... wszystko to juz znamy przeciez :(

Wyścig jeszcze trwa, czeka nas ostatni etap, czy będzie to etap prawdy?

Niezależnie od wyników przewaga psychologiczna też leży po stronie PISu. Czoła podniesione wysoko, lecz nie są przygotowani aby rządzić. Mam nadzieję, że nie samodzielnie.

Jest szansa na wspaniałą koalicję PIS LPR PSL z której Lepper byłby bardzo zadowolony :-O

Jeśli Lechu wygra z Donaldem... zgarną pełnię władzy i powstanie śliczna całkiem nowa IV RP. Podejrzewam jednak, że ten słomiany zapał do naprawy państwa, który im towarzyszył podczas kampanii wyborczej szybko zniknie, jak teczki ważnych osób zaraz po przemianie ustrojowej.

No, ale wszystko jest jeszcze w naszych... nogach.

Scenariusz słomianego zapału jest równie prawdopodobny przy rządach POPiS, zwłaszcza, że politycy PO nie przedstawiali uczciwie nawet konsekwencji swojej konsekwentnie prorynkowej opcji. Ich poglądy polityczne zaś są produktem koniunktury. Analogia ze znikającymim teczkami jest o tyle niezręczna, że ja dobrze pamiętam p. Komorowskiego, Rokitę, Tuska jak wtedy zabiegali o to, aby własnie taki scenariusz się urzeczywistnił. Również dotąd nie zapomniałem słynnej argumentacji Rokity za ówczesną amnestią, którą z grubsza sprowadzić można do tego, że w wolnym kraju przestępcy nie będą popełniać przestępstw (był w tedy działaczem ruchu Wolność i Pokój). Jednocześnie zredukowano liczebność policji kryminalnej. Najgorzej jest mieć dobrą pamięć.

Czyli PiS Chce państwa policyjnego a PO chce państwa które się nikim nie zajmuje. Jak zrobią koalicję tego syfa z malarią o bedzie dobrobyt...

Ale dotrą tylko do kasy obsadzając spółki publiczne i prywatne oraz co lepiej płatne urzędy.

...bo na tym od 89 r polega polityka w tym kraju. Za 4 lata witamy kolejnych wyzwolicieli, panów: janika, oleksego, millera, szmajdzińskiego, oraz mlodego wilka olejniczaka.

Twój Borowski nie ma w tym kraju szans, bo jest normalny(zależy od definicji oczywiście, w każdym razie dla mnie jest).

Borowski nie tyle jest "mój" co jest normalny. W konfrontacji z oszołomami i populistami żaden normalny nie ma szans.

Ale takiego M.Belkę też uwazam za normalnego (choć poznałem absolwentów UŁ którzy tak nie uważali :) a jednak jakoś znalalazł szansę - choć to nie była szansa wyborcza rzeczywiście.

Less zeznal:

"- ich wina jest problematyczna - działali zgodnie z aktualnie obowiązującym (wtedy) prawem"

Standardowa linia obrony zbrodniarzy nazistowskich - "ja tylko wykonywalem rozkazy". Najpierw ustanowili prawo (ustawy norymberskie) a pozniej legalnie mozna bylo produkowac wykwintne mydlo.

"- koszty ich ścigania/karania nie stoją w żadnej sensowenj proporcji od spodziewanych korzyści"

Ty handełesie !

"- jest coś takiego jak przedawnienie. Lustracja w 1990 miełaby dużo większy sens niż obecnie"

Dla zbrodni (Kiszczak, Jaruzelski i ich knechtowie)?

"- umów trzeba dotrzymywać, komuniści w miarę grzecznie oddali władzę,"

To jakis ponury zart. Przeciez nadal rzadza. Przepraszam, kto to jest Kwasniewski, Miller, Belka, Berman, Hausner, ktorzy prawdopodobnie za cztery lata powroca, bo narodowi znow sie odmieni ? Grzecznie oddali wladze ? A za jaka cene ?

Z terrorystami nie zawiera sie umow a jesli juz to tylko pozorne. Jesli grzecznie oddadza zakladnikow, to sie ich nie puszcza wolno zzyczeniami wszystkiego najlepszego. Jest jeszcze jedna rzecz - wpierw ci podli, pospolici rabusie maja zwrocic majatek mojej rodzinie ! Potem mozemy pomyslec czy ewentualnie darowac im (zycie).

"za co mogli w nowym ustroju tym skuteczniej się nachapać, ale nam zaoszczędzili scenariusza (do wyboru) rumuńskiego/kubańskie/koreańskiego."

A cos zlego stalo sie w Rumunii ? Zreszta po co taki przyklad. A dlaczego nie scenariusz Czeski, Niemiecki ? U nas lud spokojny, chrzescijanski, nie przesadzaj.

>Przeciez nadal rzadza. Przepraszam, kto to jest Kwasniewski, Miller, Belka, Berman, Hausner, ktorzy >prawdopodobnie za cztery lata powroca, bo narodowi znow sie odmieni ?

Bo ich wybrałeś w wyborach... I za cztery lata będą rządzić jeśli w wyborach znowu ich wybierzesz...

Chyba nie rozumiesz, co to demokracja. To na pewno nie oznacza eliminację ludzi, którzy się akurat Tobie nie podobają.

>U nas lud spokojny, chrzescijanski, nie przesadzaj.

I nie mściwy ani pamietliwy, pawda dudivan?

"Bo ich wybrałeś w wyborach... "

No weesz jar... obraziles mnie. :(

"Chyba nie rozumiesz, co to demokracja. To na pewno nie oznacza eliminację ludzi, którzy się akurat Tobie nie podobają. "

Trzeba to bylo tlumaczyc Amerykanom w czasie procesow norymberskich. wiesz co by z takimi "demokratami" zrobili. Powiesiliby w pierwszej kolejnosci, przed skazanymi, zeby nie bruzdzili w wymierzeniu sprawiedliwosci.

"I nie mściwy ani pamietliwy, pawda dudivan?"

Nie, nie msciwy i nie pamietliwy. Nazwij Boga msciwusem, bo trzyma dla niektorych pieklo i meki piekielne. A powinien zlodzieja, morderce poglaskac po glowce i zalatwic dobrze platna posadke w chorach niebieskich prawda ?

>No weesz jar... obraziles mnie. :(

Nie chciałem obrażac, ale tak wybrała wiekszość Polaków, a zdaje sie z tym narodem sie utożsamiasz. Zapominasz , że walka do 1989 była właśnie o to, aby Polacy mogli sami decydować, kto ma nimi rzadzić. Ale to nie oznacza, że akurat wybór ma byc zgodny z Twoimi prywatnymi opiniami. To, że wtedy znowu zostali wybrani ludzie 'starego' systemu, to było zdanie społeczeństwa, a nie żaden' układ' i 'zdrada'. A oznaczało to jedynie to, że w tzw. 'prawicy' ludzie wtedy nie zauwazyli nic, co by dawało im poczucie, że głosując na nich będzie lepiej. To w dużej części sama prawica i te jej porąbane ambicyjki, doprowadziły do tego, że przez prawie 8 lat stare komuchy tak świetnie się miały.

teraz, widząc, ja sie PiS z PO 'dogaduje będzie tak samo - oni os 100 lat niczego sie nie nauczyli. . Za cztery lata znowu będzie 'wróć komuno'..

>Nazwij Boga msciwusem, bo trzyma dla niektorych pieklo i meki

>piekielne. A powinien zlodzieja, morderce poglaskac po glowce i zalatwic dobrze platna posadke w

>chorach niebieskich prawda ?

Nie stawiaj się na równi z Bogiem...i nie mów Mu , co ma robić.

"Nie chciałem obrażac, ale tak wybrała wiekszość Polaków, a zdaje sie z tym narodem sie utożsamiasz. Zapominasz , że walka do 1989 była właśnie o to, aby Polacy mogli sami decydować, kto ma nimi rzadzić.

Zeby mozna bylo dokonac demokratycznego wyboru, 'grunt" musi byc czysty. W powojennychNiemczech przeprowadzono denazyfikacje a wiesz dlaczego ? Bo przeprowadzono sondaze i wyniki byly przerazajace. Ludzie z NSDAP zajeliby tylko nieco mniej niz polowe miejsc w parlamencie. Nikomu nawet wtedy przez mysl nie przeszlo, zeby stwierdzic - trudno, vox populi i do takiego demokratycznego wyboru dopuscic. W pewnych sytuacjach demokracja musi wrecz ulec zawieszeniu. Dla jej wlasnego dobra.

"Nie stawiaj się na równi z Bogiem...i nie mów Mu , co ma robić."

Akurat boza *sprawiedliwosc* jest dokladnie opisana, to ty probujesz ja przeonaczyc na odwyrtke, satanisto jeden !

>Zeby mozna bylo dokonac demokratycznego wyboru, 'grunt" musi byc czysty

trerefere kuku, takie walenie młotka. Nigdy nie było, nie ma i nie będzie 'czystego gruntu' Taka filozofia zaskutkowała własnie nazizmem. W tym duchu również Polpot wymordował 1/3 narodu. Kto tego nie widzi, jest ślepy, albo sam ma takie zamiary;-). (może jeszcze sam o nich nie wie...)

W 1989 roku grunt był jeszcze bardzie 'brudny' a takiej jednomyślności w społeczeństwie dokopaniu czerwonym nigdy wiecej juz nie było. Zawsze społeczeństwo wyprzedza w zrozumieniu rzeczywistości polityków. Dlatego tak wielu polityków boli demokracja.. Szczególnie polityków o określonych, dyktatorskich zapędach, co to wiedzą najlepiej i czują się namaszczeni prze jakieś siły 'wyższe'.

>Czy i w 1933 niemieckie spoleczenstwo "wiedzialo lepiej", kiedy powierzylo wladze Wąsikowi ?

Dlatego trzeba uważać na "wąsików'... I nie głosować na 'uzdrawiaczy', 'oczyszczaczy', 'przeczyszczaczy' i 'prawdziwych ludzi i Polaków'...

Czyli powinno sie glosowac na konserwatorow istniejacego burdelu, zabrudzaczy a nade wszystko przedstawicieli mniejszosci a juz zwlaszcza jednej, bo wiadomo, sa wybrani i wskutek chowu wsobnego najmadrzejsi na swiecie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.