Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz, Dudi, czasem masz nawet przebłyski logicznego myślenia. Pozostałe trzy macki związały się Pakcikiem, więc mogą jakby trochę mniej - a czwarta macka (ta w moherowym bereciku) wywija sobie radośnie - póki jeszcze może ;). Ale usłyszałem ostatnio taki rymowany drobiazg ( i przejął mnie dreszcz zgrozy, że tak radykalnie ludziska już myślą - to już całkiem poważnie) z góry przepraszam za bluzgi, ale taki był oryginał:

(... )sp.....lać Świętoszki do swojej chałupy,

wnet Naród powstanie

i skopie wam d.py,

Na nic wam Policja

i na nic Żołnierze,

Naród dał wam władzę,

Naród ją odbierze.

Swych stołków się trzymać

nie macie powodu,

Musicie uklęknąć

przed wolą Narodu (...)

i t.d.

Jak to usłuszałem, zrobiło mi się trochę zimno. Wracają stare czasy Zakazanych Piosenek, czy co ?

To zakazane piosenki układało i podrzucało do spiewania Polakom Gestapo ? :)

(Dla niezorientowanych: w SB istniała specjalna komórka "literacka" zajmująca się wymyslaniem dowcipów o księżach, akowcach itd.)

Wczoraj funkcjonariusz SB a może tylko TW - to pozostaje do ustalenia, dziennikarz Lis zorganizował kolejnąą nagonkę live tym razem na już atakowanego gremialnie min. Ziobrę. To może dla odmiany parę informacji z artykułu Wildsteina, Wprost nr 1211 z 26.2.2006. O "wybitnych prawnikach", "niekwestionowanych autorytetach" i profesorach, sygnatariuszach kuriozalnego "Apelu srodowisk prawniczych" będą cego de facto radykalnym atakiem na osobe ministra i reformę wymiaru sprawiedliwości. "Głęboko zaniepokojeni formą i treścią zmian ignorującą sytuację w kraju a także dorobek nauki, wprowadzająca opinię społeczną w błąd, demagogicznymi" są m.in.:

- prof. Wiesław Skrzydło - były sekretarz KW PZPR w Lublinie, konstytucjonalista z epoki Jaruzela, autor dzieła "Kierownicza rola PZPR w społeczno-politycznym modelu gminy", w którym dowodzi, że "Polska Zjednoczona Partia Robotnicza jako przewodnia siła narodu wytycza kierunki rozwoju i ustala zasady, na jakich winna być oparta struktura organów państwowych".

- prof. Jan Baszkiewicz. w którego bogatym dorobku naukowym znajduje się wstęp do "Wojny domowej we Francji" Karola Marksa ze słowami "Niech lektura pięknego tekstu Marksa utwierdza nas w tej moralnej solidarności z komunardami Paryża".

- prof. Antoni Pieniążek UMCS, przewodniczący wojewódzkiej rady narodowej w woj. lubelskim związany z mafijno-sldowskim bankowym przedsięwzięciem ściganego przez UOP, Interpol i amerykański wymiar sprawiedliwości Davida Bogatina

- prof. Lech Antonowicz UMCS, słynący związkami z SB, oto relacja jednej z jego ofiar, byłego asystenta: " Wyciągnął mnie z egzaminu, który akurat przeprowadzałem. Zaprowadził do swojego gabinetu, gdzie czekało już czterech funkcjonariuszy. Oskarżono mnie o posiadanie maszyn poligraficznych, a mój pokój został bezprawnie przeszukany. Tydzień później wyleciałem pracy pracy".

Oto parę przykladów wybitnych prawników i niekwestionowanych autorytetów. Wszyscy bronią innego wybitnego prawnika,prof. Waltosia, którego dzieło (KPK) wymagało w ciągu kilku lat 25 nowelizacji, a jedna z tych zmian zawierała aż 250 poprawek. Geniusz !

No cóż, tacy się też zdarzają, ale na szczęście to nie reguła. A w PRL-u żyliśmy wszyscy, i wszystkich nas mniej lub więcej ubabrało. A - tak na marginesie - miłościwie nam panujący panowie też swoje doktoraty i profesury w PRL-u dostali - to co ? Odebrać tytuły zgodnie z zasadą, że w PRL-u uczciwie dojść do nich się nie dało (kiedyś, Dudi, coś podobnego napisałeś) ?

CYTAT "prof. Wiesław Skrzydło - były sekretarz KW PZPR w Lublinie, konstytucjonalista z epoki Jaruzela, autor dzieła "Kierownicza rola PZPR w społeczno-politycznym modelu gminy", w którym dowodzi, że "Polska Zjednoczona Partia Robotnicza jako przewodnia siła narodu wytycza kierunki rozwoju i ustala zasady, na jakich winna być oparta struktura organów państwowych".KONIEC CYTATU :-)

taki wróg nie powinien mieć wpływu na państwo,nie wolno mu pracować w administracji czy oświacie, ale nie jesteśmy bolszewikami, nie zawieziemy go do lasu i nie strzelimy mu w tył głowy.

Niech sobie otworzy np. sexshop, albo sklep z bronią :-)

argus, 24 Lut 2006, 12:28

>No cóż, tacy się też zdarzają, ale na szczęście to nie reguła. A w PRL-u żyliśmy wszyscy, i

>wszystkich nas mniej lub więcej ubabrało.

To kłamstwo ! Jedno z tzw. Wielkich Kłamstw, wymyslonych przez Michnika, które doczekało się później nazwy panświnizm. Kto się ubabrał to się ubabrał i niech teraz ponosi konsekwencje i to brutalne. Ubabrana jest raczej mniejszość niż większość.

>A - tak na marginesie - miłościwie nam panujący panowie

>też swoje doktoraty i profesury w PRL-u dostali - to co ? Odebrać tytuły zgodnie z zasadą, że w

>PRL-u uczciwie dojść do nich się nie dało (kiedyś, Dudi, coś podobnego napisałeś) ?

Ja ? Mój dziadek, dyrygent w PRL-u profesorem został i nie był w PZPR ani przybudówkach. Miał kłopoty - to fakt ale jak się ma kregosłup...

"Prezes TVN, Piotr Walter decyzją członków Akademii Reklamy został Człowiekiem Roku Przemysłu Mediowego 2005. Oprócz P. Walera nominacje do tej nagrody otrzymali Tomasz Lis (Polsat) oraz Iwo Zaniewski (PZL)."

Nareszcie wyróżniono ludzi dobrej roboty!

300% normy ! Da zdrastwujet ! Komuchy zdołali zmienić swoją mentalność pod wieloma względami ale umiłowania do odznaczeń, medali nie wypleni się z nich nigdy. Niedługo Lisy, Waltery i inna swołocz będą wygladali tak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dudivan, 24 Lut 2006, 12:13

>Wczoraj funkcjonariusz SB a może tylko TW - to pozostaje do ustalenia, dziennikarz Lis zorganizował

>kolejnąą nagonkę live tym razem na już atakowanego gremialnie min. Ziobrę. To może dla odmiany parę

>informacji z artykułu Wildsteina, Wprost nr 1211 z 26.2.2006. O "wybitnych prawnikach",

>"niekwestionowanych autorytetach" i profesorach, sygnatariuszach kuriozalnego "Apelu srodowisk

>prawniczych" będą cego de facto radykalnym atakiem na osobe ministra i reformę wymiaru

>sprawiedliwości. "Głęboko zaniepokojeni formą i treścią zmian ignorującą sytuację w kraju a także

>dorobek nauki, wprowadzająca opinię społeczną w błąd, demagogicznymi" są m.in.:

>

>- prof. Wiesław Skrzydło - były sekretarz KW PZPR w Lublinie, konstytucjonalista z epoki Jaruzela,

>autor dzieła "Kierownicza rola PZPR w społeczno-politycznym modelu gminy", w którym dowodzi, że

>"Polska Zjednoczona Partia Robotnicza jako przewodnia siła narodu wytycza kierunki rozwoju i ustala

>zasady, na jakich winna być oparta struktura organów państwowych".

>- prof. Jan Baszkiewicz. w którego bogatym dorobku naukowym znajduje się wstęp do "Wojny domowej we

>Francji" Karola Marksa ze słowami "Niech lektura pięknego tekstu Marksa utwierdza nas w tej moralnej

>solidarności z komunardami Paryża".

>- prof. Antoni Pieniążek UMCS, przewodniczący wojewódzkiej rady narodowej w woj. lubelskim związany

>z mafijno-sldowskim bankowym przedsięwzięciem ściganego przez UOP, Interpol i amerykański wymiar

>sprawiedliwości Davida Bogatina

>- prof. Lech Antonowicz UMCS, słynący związkami z SB, oto relacja jednej z jego ofiar, byłego

>asystenta: " Wyciągnął mnie z egzaminu, który akurat przeprowadzałem. Zaprowadził do swojego

>gabinetu, gdzie czekało już czterech funkcjonariuszy. Oskarżono mnie o posiadanie maszyn

>poligraficznych, a mój pokój został bezprawnie przeszukany. Tydzień później wyleciałem pracy

>pracy".

>

>Oto parę przykladów wybitnych prawników i niekwestionowanych autorytetów. Wszyscy bronią innego

>wybitnego prawnika,prof. Waltosia, którego dzieło (KPK) wymagało w ciągu kilku lat 25 nowelizacji, a

>jedna z tych zmian zawierała aż 250 poprawek. Geniusz !

Kudy ci chłysktku do wiedzy tych ludzi. O wywalonym z aplikacjiZiobrze nie wspomnę.

I jeszcze jedno z mojej Alma Mater wywodzi sie teraz inny "autorytet" konstytucjonalista - M. Granat. O jego "kwalifikacjach" swiadczychoćby piata bodajże opiniia dla komisji sejmowej w sprawie Cimoszewicza. Szukali odpowiedniego "autorytrtu" az go znaleźli.

a_men, 24 Lut 2006, 14:33

>Z bredniami o mafijno-sldowskich powiązaniach i relacjami ucisinonego asystenta nie zamierzam

>polemizować.

Małczat' sobaki !!!

I czytać uważnie ! To z tekstu Wildsteina, nie Ziobry.

dudivan, 24 Lut 2006, 15:17

>Małczat' sobaki !!!

>I czytać uważnie ! To z tekstu Wildsteina, nie Ziobry.

Pełna zgoda. Czytać uwaznie!!

Nigdzie nie napisałem, że to tekst Ziobry. Napisałem tylko, ze wywalili go z aplikacji. Co moze dać obraz jego kwalifikacji prawniczych.

Co do Wildsteina i jego"twórczości", to brak komentarza.

Jeśli zaś dobrze sobie przypominam to pewien Zawisza (wcale nie Czarny) jak zaczął ujadać, to potem musiał to odszczekać. I kto tu jest "sobaka"? :))))

dudivan, 24 Lut 2006, 15:26

>Takoż i myślał idol jara, a_mena i innych - Józef Wisarionowicz Stalin, kiedy kazał ładować

>łagierników na barki i topić je na środku Morza Białego.

Kierując sie podobną logiką idolem dudivana i jemu podobnych jest pewien kurduplasty Austriak ze smiesznym wąsikiem. Z zawodu malarz.

dudivan, 24 Lut 2006, 15:26

>Takoż i myślał idol jara, a_mena i innych - Józef Wisarionowicz Stalin, kiedy kazał ładować

>łagierników na barki i topić je na środku Morza Białego.

Dudi, dzielny chłopczyku, jak byś się nie nadymał i nie ściskał tych dziesieciu groszy, jakie Ci po tych utraconych majątkach rodzinnych zostało, i tak nie sprawisz, aby się orzełek zesrał... Sam jeno puszczasz bąki:-)). Tak Ci to tę twoją łepetynę zagazowało, że pitolisz całkiem bez sensu.

a_men, 24 Lut 2006, 15:31

>Co do Wildsteina i jego"twórczości", to brak komentarza.

>Jeśli zaś dobrze sobie przypominam to pewien Zawisza (wcale nie Czarny) jak zaczął ujadać, to potem

>musiał to odszczekać. I kto tu jest "sobaka"? :))))

A_men, kacapie o pobożnym nicku ! Jeszcze jedna rzecz oprócz umilowania do medali na piersiach, brzuchu, plecach i pewnie dupie od portek też została - pakowanie do psychuszek oponentów. Ziobro, Zawisza, Wildstein, Wassermann, Kaczyńscy - to wszystko "psychiczni" ! Już tam towarzysze profesorowie w białych kitlach się nimi zajmą...

Jar, piszczyku nędzny ! Ty podloto czerwona, kacapska ! Zobaczysz, przyjdzie na was czas, już niedługo. Nie znasz planów... Ty, twoja rodzina, razem z dzieckami zgnijecie od szkorbutu, glodu i roboty w Bieszczadach !

>Ty, twoja rodzina, razem z dzieckami zgnijecie od szkorbutu, glodu i roboty w Bieszczadach !

A to z kolei jest nieprada i tez nic na to nie poradzisz. A to powyżej to mozna juz traktować jako groźbę i jest juz karalne. Uważaj bo kiedyś pójdziesz siedzieć razem z kolegami z "hitlerjugend'.

Nie można mówic o prawdzie bądź nieprawdzie w odniesieniu do przyszłości.

Acha - nieżywi już nic nam nie zrobią :) Wapno i ogień, ogień i wapno- zaginie wszelki ślad.

>Nie można mówic o prawdzie bądź nieprawdzie w odniesieniu do przyszłości.

Przyszłości to ja dla Ciebie nie widzę. To już agonia jest.

>Acha - nieżywi już nic nam nie zrobią :)

Sami się pozabijacie. I nikt nic nie musi zrobić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.