Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

LeStat, 11 Paź 2005, 02:51

>Spojrzał kaczorek na swój rozporek i mruga

>Ładna ta sikweczka, choć nie za długa

>Nie długa nie butna nie w sam raz

>I jak mam wytasić go jeszcze raz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Bolek jest esbekiem, Tusk jest ale z toba to bylo wylacznie czubienie sie.

No to jak tak, to i o. Rydzyk i cała banda narodowych obciągaczy też są esbekami. I Kopernik też!

Niestety tak nie jest jar. Jeszcze raz i az do znudzenia - fakty. Fakty sa nastepujace: w IPN istnieje teczka TW "Bolek". Pracowniczy pionu sledczego chca opublikowac materialy w niej zawarte. Na IPN czynione sa naciski "z gory", zeby tego nie robic. W krakowskim prestizowym periodyku dla historykow "Arcana" (a wiec rzczej nie medium publicznym) ukazuje sie zapowiedz publikacji w nastepnym numerze. Nie dochodzi do tego, autor przyszlego artykulu (IPN) zostaje ostrzezony o strasznych konsekwencjach a red. naczelny pisma poinstruowany co do przyszlosci swojego wspolpracownika. To wiedza szczegolowa.

A ogolnie znane publicznosci sa fakty bratania sie Bolka z esbecja (wodeczka w Magdalence), scislej z nia wspolpracy (Kancelaria Prezydencka, Wachowski, zdaje sie w koncu aresztowany, prawda ?) no i ogolny klimat, stosunek Walesy do lustracji.

to kloci sie z wizerunkiem "legendatrnego przywodcy".

A co mamy na TW Rydzyka ? Teczka ? Nie ma. Z esbecja brata sie ? Nikt nie slyszal. Bracia zakonni - sztabskapitany ? Niestety nie.

Byl Maybach ? Nie bylo. Helikopter ? Tez bujda. Slabo z tymi materialami.

Nie jar. U nmie i u ciebie z poczuciem jest ok. Ale sa tacy, ktorzy rzeczy niepowazne traktuja powaznie i odwrotnie. Dlatego po twoim zdawkowym panswinistycznym wpisie musialem napisac to, co napisalem.

Chcialbym pogadac o tej mulatce ale Korwin nie przychodzi.

• Redaktorzy

"Wiesz co mnie wkurza ? Bezmyslne, bezrefleksyjne powtarzanie kalumnii, ktore ktos spreparowal dla oczernienia niewygodnyxch sobie osob, a ktore nie maja zadnego oparcia w faktach, daja za to poczucie sily w przynaleznosci do jednomyslnego choru trzody chlewnej."

Dudi, święte słowa. Pomyśl jednak czasem, że to działa na obie strony, nie tylko od się. Nie będę tu wymyślał, komu zależy, aby Polska pozbyła się zaufania do ludzi, którzy najlepiej się jej przysłużyli. Osobiście sądzę, że nikomu z zewnątrz (poza może Rosją). Nie jestem Melem Gibsonem. To my sami, dzielne chłopaki i dziewczyny, nie potrafimy wytrzymać, jak jakiś Wałęsa ściska dłoń np. amerykańskiego prezydenta, a my nie, chociaż to właśnie nam się należy. Jednak jest to cecha charakteru wyjątkowo szmatława, wstrętna i tradycyjnie się ją raczej ukrywało. Uchodziła też kiedyś za szalenie niemęską. Ostatni jednak tak się przyjęło, że każdy niedowartościowany pan może publicznie rzygnąć zawiścią, byle na pokaz ozdobioną troską o ojczyznę. Jak można nabrać się na coś szyte tak grubymi nićmi, jest dla mnie tajemnicą. Może jest to sprawa młodego wieku, w takim razie dopiero z czasem nabierzesz dystansu do rewelacji, które wyglądają ciekawie tylko dlatego że sugerują, że WSZYSCY są ubabrani, że NIE MA wartości obiektywnych, i że najlepsi są ci, którzy siedzieli cicho, bo dzięki temu zachowali czyste ręce. Cóż, dla mnie jest to rozumowanie na poziomie pantofelka pierwotniaka.

Jozwa, pierwotniak charakteryzuje sie tym, ze jesli powiesz mu nastap sie !, to on wcale nie usunie sie na bok szkielka mikroskopowego i dalej nam cos zaslania. Przeczytaj, co napisalem. Jest teczka. Dzieja sie dziwne rzeczy. Dlaczego sie dzieja, jesli wszystko jest w porzxzadku ? I kto chlal wode w Magdalerence z Kiszczakiem. Moze ja ? Bo jak nie pan - to ja !

Napisz moze lepiej jak podobaja ci sie ostatnie wypowiedzi Walesy. O Koziolkach-Matolkach, o tym, ze wybory nic nie znacza, Stanach Zjednoczonyhc Europy i Rzadzie Swiatowym, oraz jego prezydenturze. No, co pan napisze, panie Jozwo Krzepicki ?

>jozwa maryn

jedź do Gdańska, porozmawiaj z ludźmi ze starej solidarności na temat "Lecha", i powiedz to co powyżej np. Walentynowicz.

po drugie: zadaj sobie pytanie czym była tzw. solidarność Lecha przed kwadratowym stołem i czy w ogóle BYŁA, co oni ROBILI wtedy i czy w ogóle cokolwiek robili dobrego.

po trzecie weź jakieś statystyki i sprawdź ile Lechu wywołał strajków a ile zakończył.

Ja jeszcze żyję i pamiętam. Nigdy nie zapomnę jak zerżnęli Polskę w 1989r. i czyimi rękami to zrobili.

Pamiętam jak ludzie rozpędzili w Gdańsku demonstrację tzw. solidarności Wałęsy i jak go nienawidzili.

Uważam że jozwa maryn jesteś inteligentny - a tym wpisem łamiesz resztki mojej wiary że kiedykolwiek będzie cokolwiek do przodu w Polsce, jeśli nawet Ciebie udało im się oszukać.

Miałem się nie wypowiadać w wątkach politycznych i ten wpis traktuję jako wpis historyczny a nie polityczny.

Dlatego powtarzam: byłem, widziałem - więc jak czytam twój wpis to mnie trzęsie.

• 3 tygodnie później...
  • Redaktorzy

"Po tysiąckroć wolę "wielebnego' Jurka niż wyzwolonego Europejczyka, "z przeszłością", kóry zpytany o Katyń cedzi przez zaciśnięte zęby "dobrze im tak, to byli synowie kuiłaków !" (autentyczne, współczesne, rok 2005)."

A co to za imbecyl, możesz przybliżyć?

• Redaktorzy

"Hahaha, najsmieszniejsze jest to, zę ja wcale nie głosowałem na PiS ! ROTFL."

Zgadza sie, dudi, ja natomiast nie głosowałem na PO. Ale zdaje się nie to jest przedmiotem obecnej dyskusji. Jednak w czasie tej naszej inetersującej rozmowy reprezentacja PiS w Senacie załatwiła odmownie i PO i własnego premiera Marcinkiewicza, który ciekawe czy jutro też będzie recytował, że widzi nadzieję na owocną koalicję z PO. Mogli mu chociaż biedakowi powiedzieć wcześniej, widać jest na końcu braterskiej listy powiadomień. Jak to brzmiał odpowiedni cytat? "Chwała nam i naszym kolegom, ch*jom precz!"? No i właśnie.

jozwa maryn, 27 Paź 2005, 23:25

> "Chwała nam i naszym

>kolegom, ch*jom precz!"? No i właśnie.

"Precz z siepactwem! Chwała nam i naszym kolegom! ch*je precz!" © Adam Halber.

SLD, jakby ktoś zapomniał. Przedstawiciel SLD w Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji.

Swoją drogą - od kilku dni obserwuję z narastającym zdumieniem, jak skądinąd rozsądnym ludziom kompletnie po tych wyborach odbiło. Rozumiem, że kilkadziesiąt lat systematycznej sowietyzacji zrobiło swoje, choćby się odbyło było staże naukowe na uniwersytetach w krajach 2. obszaru płatniczego. Ale w sumie szkoda, bo od tzw. inteligencji można by wymagać chociażby minimum zdrowego rozsądku.

jozwa maryn, 27 Paź 2005, 13:09

>Ja świetnie pamiętam poprzedni

>PiS czyli PC (tzw. "piczkę") a także wyczyny braci Kaczyńskich

Dodajmy -- niezwykle dowcipną ksywę "piczka" wymyślił niejaki p. Jerzy Urban.

Jóźwa jest zatem żywym dowodem tezy, że III RP ma twarz p. Jerzego Urbana. QED.

>Jozwa nie badz naiwny, Marcinkiewicz doskonale wie co jest grane, bedzie powtarzal swoja mantre, by tworzyc wrazenie, ze to wredne PO stanelo okoniem i nie chce koalicji, ze to nie z winy PiS. gra pozorow.

jozwa maryn, 27 Paź 2005, 18:12

>"Boziu Pan L e p p e r wicemarszałkiem a przecież toczy się przeciwko niemu postępowanie sądowe i

>jak to się ma do prawa i sprawiedliwości w potocznym rozumieniu słów obojga."

>

>Nie licząc postępowań już zakończonych wyrokiem. Nie szkodzi. Trzeba tylko mieć czelność, Lepperowi

>jej nie brakuje, czelny zeń pachoł i sąd (prawo, sprawiedliwość, niepotrzebne skreślić) może mu

>obiema nogami na puklerz naskoczyć. Co PiS potwierdziło, umożliwiając mu zajęcie eksponowanego

>stanowiska w polskim państwie.

A w poprzednim Parlamencie, SLD. O czym zapewne red. Jóźwa nie wspomniał przez zapomnienie.

Wtady trzeba było sekować PiS i nie przypominam sobie protestów red. Jóźwy. No cóż... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

>paavo ale co swoim postem osiagnales poza tym, ze przyrownales aktywnosc pis do sld... chcialo by sie miec cos lepszego.

dla jasnoci, bys nie wyciagal absurdalnych wnioskow co do moich pogladow - to co dzis widze boli mnie, staram sie to olewac i "robic swoje", boli mnie jak nasza niby prawica (taka umowna, by bylo wiadomo o co chodzi) partaczy wszystko, nawet zaczac nie moga, co to bedzie z konczeniem...

pitdog, 28 Paź 2005, 00:14

>>paavo ale co swoim postem osiagnales poza tym, ze przyrownales aktywnosc pis do sld...

Nie rozumiesz, ale to nie szkodzi... Demokracja polega niestety na tym, że większość nie rozumie.

Ja Cię nie zamierzam przekonywać do niczego. PiS poradzi sobie bez Twojego poparcia.

Jutro WIG zleci jeszcze o 2%... Za 2 tygodnie wzrośnie o 10% itd. Naiwni są ci, którzy wierzą, że Londyn i New York czytają Gazetę Wyborczą i na podstawie jej historyjek o obozach koncentracyjnych i panicznych wyprzedażach podejmują decyzje inwestycyjne. Był tu już jeden expert od equity capital markets, ale się zmył...

>paavo czegoz to nie zrozumialem, coz to takiego skomplikowanego napisales, oswiec mnie prosze.

i czemu mi o gazecie wspominasz - nie lubie tego szmatlawca, czasem jak jem burgera to z nudow czytam, wole pewniejsze zrodla informacji. nie zapedzaj sie w smiesznych domyslach, bo naprawde chybiasz. nie masz pojecia na moj temat, wiec staraj sie nie fantazjowac, bo wtedy rozmowa jest bezsensowna klepanina, w ktorej ciagle np. mi cos wymyslonego przez siebie przypisujesz.

dudivan, 27 Paź 2005, 20:30

>Hahaha, najsmieszniejsze jest to, zę ja wcale nie głosowałem na PiS ! ROTFL.

>

>P.S. dopisz Kubek kto jest autorem powiedzenia o pożeranych dzieciach, ja wiem a ty ?

Znaczy na LPR glosowales.

Ja tez wiem, mowil o tym m.in. niejaki Ulianow :-)

pitdog, 28 Paź 2005, 00:29

>>paavo czegoz to nie zrozumialem, coz to takiego skomplikowanego napisales, oswiec mnie prosze.

>i czemu mi o gazecie wspominasz - nie lubie tego szmatlawca/.../

Nic skomplikowanego, wszystko jest banalnie proste.

Jeśli Twoim zdaniem "przyrównałem aktywność pis do sld", to znaczy, że kompletnie nie rozumiesz, czym jest pis, a czym sld, i jakie interesy reprezentują obie te formacje. A jeśli nie czytujesz GW i dochodzisz do tych samych wniosków, co GW, to znaczy, że albo siła telepatii powinna być znacznie lepiej doceniona, albo że Gazeta Wyborcza niejedno ma imię.

>paavo widzsisz? teraz wiemy, kto nie rozumie o czym tu piszemy. gdzies Ty sie chlopie zapedzil. piszeszo calych partiach i ich genezie/aktywnosci, ja odnioslem sie jedynie do tego, o czym sam pisales, do konkretnego przypadku tolerowania leppera. no naprawde czytaj ze zrozumieniem, bo znowu skaczesz jak szalony do jakichs wielkich konkluzji absolutnie nie majacych sensu. jakas hiper ekstrapolacja myslowa i stereotypowe traktowanie rozmowcy - zupelnie jak szczenieca milosc, kochasz swoje wyobrazenie o dziewczynie (rozmowcy) , a ona (czy tez rozmowca) w rzeczywistosci jest zupelnie kims innym. dziecinada.

to samo z wnioskami jak GW - o kurcze, podaj mi prosze, do jakich to wnioskow niechcaco doszedlem, ktore sa zbiezne z "wnioskami" GW. jestem bardzo ciekaw. bede na przyszlosc uwazal, bo mnie jeszcze odpowiednio zaszufladkujesz i co to bedzie.

naprawde widze, zes niegodny dialogu, bo co wpis to komplretne dyrdymaly piszesz o swoim rozmowcy, czyli teraz mnie. gdybys mial chociaz blade pojecie n/t moich pogladow, oraz tego na ile znam pewne osoby wyst. dzisiaj w swietle kamer, majace swoje 5min politycznych, to bys troszke spasowal ze swoimi wymyslami.

wyobraz sobie jak by to bylo, gdybym jak pisal jak Ty: aaa, paavo, Ty skryty lewaku, pewno czytujesz polityke i trybune, a Twoje poglady dziwnie zbiezne z ... itd itp takie tam osobiste wymyslone wycieczki - czy to jest rozmowa na poziomie? apeluje, zacznij myslec, wtedy pisanie tu bedzie mialo jakis tam minimalny sens.

albos mlody jeszcze i narwany, ta narowistosc widoczna w toku rozumowania, albo po rostu juz tak masz.

Tym, którzy tej książki nie znają polecam: Jerzy Krzysztoń OBŁĘD jest to Przedwiośnie do potęgi n+1 gdzie n zmierza do + nieskończoności znajdziecie tam polską ontologię, polską historię i w rozstrzaskanym lustrze odbicie

własnych twarzy.

Polecam przepowiednie: Tęgoborską, Przepowiednię związaną ze sprowadzeniem zwłok św Andrzeja Boboli do

Ojczyzny, Nostradamusa, a jak macie znajomych cyganów to kilka romskich z XIXw, możecie również poczytać

ostatnie fragmenty Ewangelii wg św Jana.

Pilni mogą jeszcze się zastanowić nad tym jak niebezpieczną musiała być dla naszych zachodnich i wschodnich

przyjaciół koncepcja Odbudowy Państwa Polskiego, że został razem z córką zamordowany a zwłoki utopiono w morzu.

Przestańcie się żreć między sobą.

Zbyszek

Obecne działania PISu dowodzą, że już wcześniej myśleli o całkowitym zagarnięciu władzy.

Te przedwyborcze pezpardonowe i wściekłe ataki PIStoletów od Kaczyńskich na PO i Donalda. Tak się przecież nie traktuje potencjalnego koalicjanta, ale wroga, którego chce się zniszczyć i zatopić wykorzystując w tym celu nawet radio katolickie. Podjęli Rydzyko i zagrali vabank. Smalą teraz cholewki do ligowców, ludowców i lepperowców odstawiajac przy tym na bocznicę Platformę.

Na razie wygrali, ale marne szanse, że się utrzymają długo przy władzy.

Chcieli czwartą RP?, ale nie będzie to nawet trzecia, tylko druga!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.