Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Polska narod ciemna narod... Niestety... Przeraza mnie ze w tym kraju tak wiele ludzi glosuje na oszolomow (LPR, Samoobrona) i tak szeroko w 15 lat po obaleniu komunizmu wytykana jest pozycja w bylym systemie. Choc niestety niektorym. Panowie z elity wladzy zapomnieli ze to komuna ich wykarmila i dala im bezplatna nauke. Brak pokory i wdziecznosci. Gdyby rzeczywiscie udalo sie wszystkim wytknac owa pozycje i ukarac ich za to co bylo nie mielibysmy w ogole elit poki nie podrosnie nowe - postkomunistyczne - pokolenie (dzis to 16-latki choc ja sam majac niespelna 34 lata z tamtym systemem nie mam nic wspolnego).

Skonczylem politologie moje poglady sa jasne i uksztaltowane. Od lat jestem zdecydowanie lewicujacy. Jednak prawde mowiac w tym kraju zacieraja sie podzialy miedzy lewica a prawica. To co glosil PIS przed kampania nie bylo ani lewicowe ani socjalistyczne ani nawet lewicujace a populistyczne. Ta partia chyba wciaz szuka swojego miejsca albo poparcia za wszelka cene. Pracujac niegdys w pewnej fundacji i opcujac z elitami przekonalem sie jak to jest tam wysoko a przynajmniej jak bylo jak rzadzila UW. Tak sie sklada ze szefem owej fundacji byl ktos kto jest dzis w PO. Przerazajace. Mowi sie o aferach dzis a to bylo jedno zlodziejstwo. Fundacja otrzymala ogromna dotacje z UE i te peieniadze po prostu zniknely.

Niestety w tym spoleczenstwie nie ma partii godnej mojego glosu. Pozdrawiam.

"Od tamtego czasu jest stały choć niewielki spadek bezrobocia. "... związany z masową wyjazdami na zachód.

To fakt, nie lewicowa, czy prawicowa propaganda. Zresztą w sumie po co się produkuję, moglbym tak jak Ty napisać, że uprawiasz propagandę w stylu Olejniczaka:)

Nie będę chodził na wybory tylko po to, żeby podnieść frekwencję, albo, żeby rządzili mniejsi debile.

A co u Ciebie? Twoi idole dostali 10%, czy nie załapali się?

Reklamówka nawiedzonego młodego czerwonego Olejniczaka mnie załamała.. widzieliście jak na międzynarodówce.. do kogo on kierował ten swój klip... bo jeżeli o mnie chodzi to facet ma farta że nie jestesmy na dzikim zachodzie.. bo juz by klipu takiego nie zrobił!

hehe, co do Olejniczaka, to jest genialny!:) Kilka dni rozmawialem z żoną beczącym tonem glosu Olejniczaka, ale byl ubaw. No i ten spot reklamowy o trosce o człowieka i zwalczaniu bezrobocia:)) On jest chory, nie powinienem się nabijać.

Ziemkiewicz to akurat idiota. A jego opinie sa równie populistyczne jak slogany wygłaszane przez PiS. Nie mają nic wspólnego z PRLem juz raczej z III Rzeszą - obiecują wszystkim wszystko - jak Hitler w 1933 roku.

Nie smiejcie sie z Olejniczaka, przeciez to Dyzma, kacyk. Myslicie, ze starzy ubecy naprawde zrezygnowali i pozwolilyby przejac ster temu chlopczykowi ? To tylko twarz do telewizji. Za nim - jak zwykle Kiszczak, Urban i reszta.

Napiszczie na czym polegala ta negatywna kampania PiS-u. Moze cos przeoczylem, przyznam, niezbyt gorliwie ogladalem reklamowki wyborcze. Czy chodzi o to, ze jesli ktos cos ukradl a PiS krzyczy "musimy skonczyc ze zlodziejstwem", to to jest zle ?

Maja sie usmiechac, pokazywac w telewizji male kotki, pieski i dzieci oraz zapewniac o "sile spokoju" ?

lancaster, 26 Wrz 2005, 09:56

wyjazdy na zachód za praca nie wzrosły znacząco po maju 2004 roku. Przynajmniej nie az tak jak sugerujesz. W ciągu 15 lat prace na zachodzie znalazło około 2mln. Polaków. Nie było jakiejść eksplozji wyjazdów zarobkowych po przystąpieniu do UE.

Twoje wypowiedzi sa niespójne. Skoro nie chodzisz na wybory ale załujesz że jest niska frekwencja. Czyli załujesz własnego zaniechania... Powiedz jeszcze - "jestem zły, ale się tego wstydzę" i juz masz rozgrzeszenie na własny użytek gotowe :)))

Cytat z tego Ziemkieicza:

"Wynik wyborów świadczy o tym, że Polacy mentalnie cały czas tkwią w PRL-u; retoryka socjalna niestety działa - w ten sposób publicysta Rafał A. Ziemkiewicz ocenił wyniki wyborów parlamentarnych, w których pierwsze miejsce zajęło Prawo i Sprawiedliwość."

I tu wypada mi się zgodzić z Qubriciem;-)Retoryka socjalna wszędzie działa..

dudivan, 26 Wrz 2005, 11:13

>Czy chodzi o to, ze jesli ktos cos ukradl a PiS krzyczy "musimy skonczyc ze zlodziejstwem", to to jest zle ?<

Żle, bo wtakim razie powinni zacząc od siebie. Jakoś o spółce Telegraf sie cicho zrobiło, o premiach dla kumpli Kaczora w warszawskim urzędzie miasta również.

>Jakoś o spółce Telegraf sie cicho zrobiło, o premiach dla kumpli Kaczora w warszawskim urzędzie miasta również.

Facet, to nie ta skala i nie ten rozmach mimo wszystko.

Qubric:

Po raz kolejny okazuje się, że osoby głosujące na LSD mają krótką pamięć. Przypomnij mi proszę "pozytywną kampanię" LSD z poprzednich wyborów - ja takiej nie pamiętam. Stosowali dokładnie takie samo "prawicowe" (według ciebie) szczekanie. To mnie zawsze dziwi w elektoracie LSD - jak oni krzyczą to jest O.K., jak inni krzyczą na nich to jest BEE. Najśmieszniejsze jest to, że wcale nie trzeba się odwoływać do porzedniej kampanii. W tej też używali dość często tekstów typu "jest źle bo to co zastaliśmy po AWS to była tragedia i to wszystko ich wina".

Pamięć bywa naprawdę baaardzo wybiórcza. Kolejnym przykładem są teksty kwasa. Przed poprzednimi wyborami mówili, że prezydent i rząd z jednej partii to dobra rzecz, bo można sprawnie rządzić. Teraz mówią, że to zła rzecz, bo w polityce potrzeba równowagi więc na prezydenta trzeba głosować na borowika. Ja zapytam tylko: gdzie tu sens i logika? Gdzie konsekwencja?

jar1:

Wiem, że wszyscy robią to samo. Ale Qubric przypisał tą cechę tylko prawicy a według niego lewica jest cacy i chodziło mi tylko o pokazanie, że nie jest to prawda - w Polsce wszyscy prowadzą kampanię negatywną w mniejszym lub większym stopniu.

Felix - zjedz orzeszka. I nie mysl tak mocno, bo ci nie wychodzi...

TO że jest źle z winy AWS to oczywistość a nie kampania negatywna. Niby do kogo mogła byc skierowana skoro AWSu juz nie ma? Jakoś nie widziałem żeby lewica straszyła prawicę teczkami, aferami (a było ich za Buzka znacznie wiecej - skala przesłoniła problem bo cała ta formacja i czasy jej rządów to było jedno wielkie złodziejstwo prawnie legitymizowane pod pozorem kolejnych reform). Nikomu tez nie wyciągała brudów (a mogła bo AWSiaki siedzą w pierdlach, PO ma łapowników w szeregach, wystawia skompromitowanych alkoholików i partyjnych skoczków z rodzin gangsterskich, a PiS łamie prawo na kazdym kroku - poza tym że jest nieudolne w Warszawie).

Faktycznie pamięć bywa wybiórcza ale u ciebie to juz wygląda na niepamięć ;)

santadog zeznal:

"Powiedz co nam zrobia ci panowie? Przyjda razem z Ubekami/Czekistami/Masonami/Il uminatami Bawarskimi [niepotrzebne skreslic] i nas zjedza?:)"

Niech zyja teorie spiskowe:)

Twierdzisz, ze ubecy, czekisci, masoni i iluminaci to to samo co krasnoludki i marsjanie, czy ze wprawdzie sa to realni ludzie ale zajmowali sie wylacznie budowa szpitali, ochronek i akcja "mleko w szkole" ?

Lewica straszaca AWS teczkami. Dobre Qubric ! Pisalem jakis czas o tym, ze dzieci w szkolach pytane o zalozyciela Solidarnosci wskazuja Kwasniewskiego ale nie mialem pojecia, skad sie tego dowiedzialy.

jar1, 26 Wrz 2005, 11:20

>Facet, to nie ta skala i nie ten rozmach mimo wszystko.<

Faktycznie. Duetu Buzek & Krzaklewski nikt nie przebije w złodziejstwie. A czy przypadkiem obecni liderzy z PO i PiS nie grali w ich orkiestrze???

Skoro chcą rzucać kamienie to muszą być bez winy.

>Faktycznie. Duetu Buzek & Krzaklewski nikt nie przebije w złodziejstwie. A czy przypadkiem obecni

>liderzy z PO i PiS nie grali w ich orkiestrze???

No cóż, Qubric, moja ocena skali złodziejstwa jest inna i na razie przy tym pozostanę.

dudivan, 26 Wrz 2005, 11:34

PZPRu nie werbowano do UB. Straszyc oczywiście by mogli tylko ze prawiczka w opluwaniu jest pierwsza - oni nieustannie szukają straszaków, dlatego pierwsi opanowali teczki. Moim zdaniem to wielka wada lewicy. jesli prawica coś proponuje - jak np. ujawnienie teczek, sądy lustracyjne utworzenie IPNu to lewica powinna natychmiast podchwycić pomysł zrealizować, powołać, stosowną instytucję wymyslona przez prawicę i obsadzić swoimi ludźmi. Tylko żeby jeszcze ci lewicowcy byli bardziej drapieżni, a nie takie ciepłe kluchy jak w komisjach śledczych :)))

Qubric:

Twoje "rzeczowe argumenty" z jedzeniem orzeszków i moją zdolnością do racjonalnego myślenia powaliły mnie po prostu na kolana. Niegodnym dyskusji z tak "światłym" człowiekiem więc ze swojej strony ją zakończę bo za "wysoki" to dla mnie poziom.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.