Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Ba, to powiedz to wpływowym ludziom, ludziom ze szczytów władzy (bo najwyraźniej nie wiedza, stąd obłąkańcze pomysły na globalizację itd.), którzy, bywa, są członkami dziwnych towarzystw ezoterycznych, w ktorych uważa się, że świat realny nie istnieje, jest tylko jakas magma, energia, duchy i aury, ciała astralne itp. Tak, to nie zwariowane baby układające tarota ale prezydenci, premierzy... Chodza nawet do astrologów radząc sie w sprawach operacji giełdowych ! Patrząc na gospodarke, budżet, także moze się zdawać czy to de facto nie dzieło jakiejś wróżki.

• Redaktorzy

"Warto zauważyć, że to owi spokojni, wyważeni intelektualiści doprowadzili do tego, co teraz dzieje się na ulicach Francjii. Plugawi nacjonaliści mówili od zawsze - wpuszczanie imigrantów skończy się źle. to kolejny dowód jak katastrofalne bywa ślepe realizowanie idei i całkowity brak poczucia rzeczywistości."

Dobrze jest znaleźć winnego. W tym wypadku za rozpad Francji odpowiada - PO.

"to kolejny dowód jak katastrofalne bywa ślepe realizowanie idei i całkowity brak poczucia rzeczywistości."

Dudi, a niech cię uściskam! To jak, razem czekamy na wyniki działalności PiS, obaj z nadzieją, że jednak w pewnych dziedzinach odstąpią od ślepego realizowania idei tak samo, jak to zrobili, aby przytulić do piersi Leppera?

jozwa maryn, 7 Lis 2005, 12:54

> razem czekamy na wyniki działalności PiS, obaj z nadzieją, że

>jednak w pewnych dziedzinach odstąpią od ślepego realizowania idei tak samo, jak to zrobili, aby

>przytulić do piersi Leppera?

ślepo realizowane idee...

ja myślę że wyłuskanie takich zwąchanych kolesiowych po/sld-owskich klik, to nie jest żadna idea, podwórko trzeba oczyść (jar1- coś dla ciebie..) ze ślizGich substancji, bo się można poślizgnąć, wdepnąć...

a smrodu koalicja sld/po już sporo narobiła- wystarczy

poprawienie praworządności to też nie tylko idealizm

• Redaktorzy

"a smrodu koalicja sld/po już sporo narobiła- wystarczy"

No właśnie, to mam na myśli mówiąc o ślepocie. Np. koalicja SLD-PO nigdy nie istniała, istniała natomiast "koalicja Akowska" (tzw. "Polska Akowska", do niedawna reprezentowana przez siły walczące w wyborach przeciw SLD i jej porządkom). Poistniała sobie ona do czasu, kiedy trzeba było w dwa tygodnie ją rozwalić żeby ludziska nie pomyśleli, że PiS i PO to prawie to samo, bo jeszcze by się kto przy urnie pomylił. A lud wyborczy łyka, łyka coraz to nowe pomysły panów piarowców. Niesamowite jest, że w ostatnich miesiącach piarowcy pracowali non-stop po 24 godziny na dobę, ledwie nadążali z podrzucaniem nowych głupstw, a lud i tak zdążał to wszystko łykać. Wybory się skończyły, a on wciąż łyka. Zamiast powiedzieć: "Panowie politycy, przez dwa lata kłamaliście, że razem wystąpicie przeciw SLD i ich porządkom i że zgodnie przywrócicie porządek w tym kraju. Zamiast tego pokazaliście nam targowisko próżności i ambicji i rozwaliliście najlepszą koalicję jaką Polska mogła mieć od wielu lat. I teraz usiłujecie nas przekonać, że tam to był wróg, a dopiero teraz pokażecie, sami. A kto wam na to pozwolił?" Niestety, ogłupianie ludzi to już cały przemysł.

po co strugać naiwniaka?

jakie poparcie Tusk miał w mediach i tuzach lewicowych- wiadomo

wiadomo też, ze sld w gruncie rzeczy bardzo ma podobne idee do PO- jest to rozmydlony pseudo-liberalizm, a w zasadzie starokomunowe trzymanie się (jar) "do kupy" z kolesiami wobec posadek w spółkach skarbu itp.

rokita i tusk w nocnej zmianie położył wielki realny i niemityczny wkład w zakonserwowaniu pajęczyny wnuków różnych pzpr-owskich szyszek

np. jakie były powiazania ot w takiej firmie Rywina, na zasadzie grzeczności pracowały tam dzieci towarzyszy z sld, te klany rodzinne w publicznej tv

Ależ ta koalicja (SLD-PO) istniała ! Oczywiście broń boże oficjalnie i z pieczatkami i podpisami, to jak to tak, maski zdjąć ? Nie bylo rozkazu... Wystarczy przesledzić głosowania w sejmie ubiegłej kadencji oraz zobaczyć kto jest obecnie w opozycji. Nadal uważasz, ze poparcie Tuska przez Kwaśniewskiego to przypadek ? A działania wespół w zespół w 1992 także ?

żwirek, 7 Lis 2005, 09:48

Gdy ci życie zbrzydło i świat jest ci piekłem włóż głowę do kibla i pier...nij deklem. Może ci przejdzie.

Jeszcze kilka tygodni temu pier**liłeś wszem i wobec jak to będzie cudownie kiedy Kaczory obsadzą wszystkie stołki. I premiera i prezydenta (dobrze że nie są trojaczkami bo NBP też by wzięli). Wtedy miała zapanować zgoda powszechna.

Teraz kabotynie przypomnij sobie ówczesne swoje wpisy, albo ja ci odświeżę pamięć jeśli masz za krótką.

Masz już swoich ch.... na kaczych nóżkach u władzy. Teraz mogą pokazać jak to się rządzi braterskiej zgodzie – tak jak chciałeś. I CO??? Nadal jesteś niezadowolony! Ciągle ci się coś odbija czkawką? Znowu PiSakom jakieś krasnoludki szczają do mleka, jak zwykle i winni SA powszechnie znani to oczywiście wszystko przez PO i SLD… i jeszcze zapomniałem dodać – przez Rosję.

Qubric, 7 Lis 2005, 13:46

>to oczywiście wszystko przez PO i SLD… i jeszcze zapomniałem dodać - przez Rosję.

cny Qubricu, to za czasów Kwasa i SLD polityka wschodnia osiągnęła dno, co mi się nie podoba

trzeba im to przyznać, że spaprali mozliwości na wschodzie na maxa

ten wyjazd Olka na rocznice te czy inne to tylko kwiatek do korzucha tej wschodniej klęski

choć dobrze, że przynajmniej ten gest wykonał..

>Teraz mogą pokazać jak to się rządzi braterskiej

>zgodzie - tak jak chciałeś. I CO??? Nadal jesteś niezadowolony!

a pamiętasz jak SLD wzięła prawie wszystko po klęsce AWS (SLD słynne z lewicowej jedności), też Olek robił Millerowy zdrowe podkopy i mimo niewątpliwie sprawnych fachowców jakoś wyszło "jak zawsze"

wcale nie widzę przyszłości różowo :-)

sanacja uzdrowienie- to już kiedyś było

ale jestem zniesmaczony dużo prostszymi faktami: tym medialno sondażowym sojuszem przedwyborczym, za grubymi nićmi to szyli, każdy ma prawo do obrzydzenia

Szanowni forumowicze!

Bronicie swoich racji tak zażarcie, jakby tam na górze byli Wasi krewni. Niestety nie możemy ocenić a priori programu PO, bo na razie, z winy wyborców, nie będzie im dane go realizować. Być może, że nie będzie nam dane w pełni ocenić program PiSu, bo niedługo spotkamy się ponownie przy urnach. Wielu z nas nie wyjedzie stąd i będzie zmuszona, po raz któryśtam, przeżyć kolejne eksperymenty tych na górze i wysłuchać kolejnego "chcieliśmy dobrze, ale nie wyszło".

Nas wszystkich życie zmusza, aby uznać za najbardziej istotne bezpieczeństwo własnej rodziny i perspektywę sensownego życia w tym kraju przez najbliższe lata... to ze względu na potomków.

Jest mi zdecydowanie obojętne, czy cele te zostaną osiągnięte przez PO, PiS, POPiS, SAMPiS, SAMPORM* czy inną, bardziej egzotyczną koalicję.

Po latach emocje wygasną i będziemy w długie jesienne wieczory z rozrzewnieniem opowiadać wnukom o kłopotach dziadzi z wyborem między LK a DT na ptasiego prezydenta przełomu RP.

*RM - Radio Maryja ;-)

lancaster, 7 Lis 2005, 14:06

>dyskretny czar salwy z shotguna<

Tak słabo to wypadło? łuuu...

Myslałem że to będzie jak salwa z baterii okrętowej... A ten Żwirek jeszcze zipie i gadzi łeb podnosi ;)

• Redaktorzy

Ano właśnie, przed chwilą napisałem coś o hi-fi i tak mi jakoś ulżyło. Proponuję zakończyć wątek - zwolennicy PiS dostali wszystko, czego chcieli a nawet więcej, nie mają więc powodów do narzekań (żwirku, to między innymi do ciebie, a także do dudiego. Uśmiechnijcie się, mordki!). Pozostali powinni również docenić fakt, że kampania wyborcza się zakończyła, i że można spokojnie wrócić na łono hi-fi. Proponuję skasowanie wątku, który się zdezaktualizował i w obecnej postaci tylko psuje atmosferę na forum. Kto popiera?

Jestem stanowczo przeciw dopóki Mortka (czy Frajtka - mylą mi się te imiona) józwa nie zrozumie, ze wcale nie jestem zwolennikiem PiSu, co napisałem juz wiele razy w tym liczącym 2378 wpisów wątku ale widać trzeba jeszcze 2300 następnych, zeby zaczeło józwie coś w łepetynie świtać.

po prostu nie jesteśmy w ogóle "zwolennikami", niech szczeźnie

jedyny wyjatkowy (bo legalny) wątek polityczny tutaj

bo zaczyna się robić zwietrzały, i z nudów go nawet zamkniem...

ktoś ma uprawnienia Admina? Qubric? to ty?

O, widze, że urastam w oczach co niektórych do wroga narodowego nr1!. Muszę byc masonem, Żydem, komuchem, Tuskiem i Stalinem i Hitlerem w jednym. A i jeszcze inteligencik;-)

Jakie to wszystko proste chłopaki, nie? Bo ten, co nie pluje z nami musi byc zapluty.

To wizja nowej i prawdziwej Polski. Brawo!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.