Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

dudivan

czy wg Ciebie Kwasniewski zawsze postepowal zgodnie ze "swoim interesem"? Zawsze np. popieral SLD kiedy byli jeszcze silni?

Za duzo w Twoim rozumowaniu podkladania innym zlych intencji... Zazwyczaj robia to ludzie, ktorzy maja sami zle intencje albo maja "trudnosci" wskutek zlych doswiadczen. Chodzi tylko o obiektywizm... Bez urazy.

>czy wg Ciebie Kwasniewski zawsze postepowal zgodnie ze "swoim interesem"?

Zawsze. To idealny konformista, Zelig, Piszczyk (tylko, ze jemu sie udaje).

>Zawsze np. popieral SLD kiedy byli jeszcze silni?

A niby dlaczego mialby popierac zawsze SLD ? Popiera, kiedy widzial w tym korzysc a jak nie widzial - nie popieral. Do Solidarnosci chcial sie zapisac, bo zdawalo sie, ze wygra, tylko dowiedzial sie w ostatniej chwili, ze cos sie swieci, to sie nie zapisal. Urodzil sie akurat za komuny, to robil kariere jako komunistyczny kapus (Uniwersytet Gdanski), jako czlonek PZPR. Gdyby urodzil sie za Hitlera zapuscilby trendy wasik jak to zrobil Himmler i robilby kariere w partii nazistowskiej a jesliby BinLaden opanowal swiat, zapuscilby brode, zalozyl turban i zostal polskim ajatollahem. Nawet gdyby Marsjanie najechali Ziemie, to poszukalby w garazu resztki tej zielonej farby, ktora malowal trawe za Gierka i by sie nia pomalowal i zostal Przewodniczacym Unii (Miedzyplanetarnej).

Oblicze kwasa wyszło w ostatnich dniach przed wyborami... dwulicowiec bez charyzmy.

Taki młody mydłek wyszkolony w szkole talentów Ordynatka.

Jak sie ciesze że juz go nie będzie.. moze w końcu lepiej zaczniemy sie dogadywac z zachodem.. i moze rury nam znowy gdzies z boku nie wsadza..

dudivan

ok. to moze na jestem naiwny ;)

Kwas i tak byl lepszym prezydentem jak sie spodziewalem. Z argumentem, ze ktos kieruje sie tylko i wylacznie wlasnym interesem trudno dyskutowac.

jar1

moze tak zle nie bedzie, didivan to napewno dobry czlowiek i ma dobry gust muzyczny :-)

Musze konczyc...

Ja to teraz mam problemy czy Demokraci czy Republikanie ;))) Tu sie dopiero dzieje i to jeszcze religie sie zaprzega "w slusznej sprawie"

Pozdrawiam

darkul, 26 Wrz 2005, 16:37

>Oblicze kwasa wyszło w ostatnich dniach przed wyborami... dwulicowiec bez charyzmy.

>Taki młody mydłek wyszkolony w szkole talentów Ordynatka.

>Jak sie ciesze że juz go nie będzie.. moze w końcu lepiej zaczniemy sie dogadywac z zachodem.. i

>moze rury nam znowy gdzies z boku nie wsadza..

Obawiam sie, że rura puszczona bokiem to efekt antyrosyjskich fobii ujawniających sie w polityce zagranicznej zwłaszcza rządów prawicy. Nie bez znaczenia było tez nasze popracie dla Pomarańczowej Rewolucji. Nazwanie jednego z rond w stolicy imieniem czeczeńskiego terrorysty tez było wielkim "pragmatyzmem".

Oby tak dalej. Zaangazujmy sie jeszcze bardziej w sprawy Białorusi. Niemcy i Francuzi zacierają już ręce z radości, a nasze stosunki z Rosją coraz bardziej sie pogarszają.

a_men, co ty za bzdury wypisujesz ? To po prostu zwyczajne interesy gospodarcze Rosji. Tak jak Drang nach Osten w przypadku Niemiec, to nie zmienia sie od stuleci i zadne duperele typu zaangazowanie Polski w Wesole Szaliki nie sa w stanie tego zaklocic.

darkul, 26 Wrz 2005, 17:16

>Kwaśniewski dobrym prezydentem!?Uahahaha... z której strony... chyba wagi?

Przeczytaj dokładnie i ze zrozumieniem tytuł postu, który sam założyłeś.

a_men, nie rozsmieszaj mnie, bo dostane zajadow ! Moze przedstaw tu na forum bilans ekonomiczny rosyjskiej obecnosci w Czeczenii albo w ogole dowolnie wybranej wojny. Ech, bulchalterzy...z wami swiat jest prostszy. :0)

a_men, zatem jak krowie na miedzy: nie wszystko da sie przeliczyc na pieniadze w ogole lub tylko w bliskiej perspektywie. Jesli tego nie zrozumiesz, to nadal pozostaniesz handlarzem pietruszka czy rekinem gieldowym, co jest dokladnie tym samym

dudivan, 26 Wrz 2005, 17:37

>a_men, zatem jak krowie na miedzy: nie wszystko da sie przeliczyc na pieniadze w ogole lub tylko w

>bliskiej perspektywie.

Ja to doskonale rozumiem i nigdzie nie napisałem, że to tylko obliczenia ekonomiczne. Ekonomia jest tylko jednym z czynników. Polityka to znacznie bardziej skomplikowana sprawa, czego dowodzi ów podmorski gazociąg. Gdyby zalezało to tylko od pieniedzy, nie zmienianoby planów drugiej nitki gazociagu Jamalskiego. Słyszałeś o czyms takim??

Jesli tego nie zrozumiesz, to nadal pozostaniesz handlarzem pietruszka czy

>rekinem gieldowym, co jest dokladnie tym samym

Skad Ty wiesz kim ja jestem?

>a-men

Ja na tego gościa nigdy nie głosowałem imocno ubolewam że jest MOIM prezydentem dwulicowcem[dlaczego ..wyzej napisałem].

Jeżeli uwazasz że jest to ostra postawa to proponuje poogladac wybory w innych krajach dalekiego zachody.. czy Oceanii

No , poczekajcie , tylko Qubric przyjdzie , to się dowiecie jasności :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lancaster i dudivan, wróżką obym nie był, zaś co do uzgodnień, to nijakich i z nikim nie było. Imię Czesław żle mi się kojarzy. Przeraża mnie pinpong wyborczy w którym co cztery lata piłeczka odbija się albo od komunistów albo od fundamentalistów. I jedni i drudzy dali się poznać z jak najgorszej strony. Dodam że jestem jako obywatel poważnie zmęczony tą upiorną rozgrywką. Uważam że w naszym biednym, skołatanym kraju powinny do władzy dojść ugrupowania gwarantujące dynamiczny rozwój gospodarczy. To moim skromnym zdaniem jedyna sensowna droga. Dlatego jestem gorącym orędownikiem liberalnej gospodarki i nowoczesnego, demokratycznego i tolerancyjnego państwa. Nic więcej. Niestety, kiedy pomyślę że znowu nas czeka koncentracja jazd światopoglądowych, aborcyjne i inne tematy zastępcze, patetyczne pienia ideologiczne i socjalistyczna gospodarka, włos się jeży na mojej obolałej głowie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.