Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

->Józwa

Warto poczytać sobie kosmogonię Mezopotamii która opowiada np. o praboginii Tiamat i jej dzieciach potworach w tym Kingu którego pokonał Marduk - osiągającym dzieki temu status króla bogów i władcy swego miasta - Babilonu. Podobieństwa do elementów twórczości H.P. astmatyka są znaczące, sądzę jednak że to pisarz wzorował się na tym wszystkim chociaż Boga czytającego Lovecrafta wykluczyć nie mogę bo Bóg/Jachwe/Trójca wszystko może a więc podróżowć czasem w tę i nazad także :-)))

Lovecraft żył w czasach kiedy niezwykle modna była mitologia egipska i Mezopotamii, masowo kradziono relikty, mumie a lady Layard, żona archeologa, dostała od męża naszyjnik sporządzony przez angielskiego jubilera z akadzkich pieczęci cylindrycznych. sk***ysyn w 1869 przewiercił je na wylot i połączył. Dzisiaj za coś takiego wszyscy poszliby siedzieć :-) No chyba że Layard byłby generałem Husseina lub wojsk okupacyjnych :-)))))

Friedrich Delitzsch swymi odczytami w Berlinie narobił szumu przekładami mitów bo dało to dowód że potop zaistniał i parę innych rzeczy także. Protestanccy teologowie byli zadowoleni bo były to konkrety potwierdzające "faktografię biblijną". Jakiś czas później gdy wybuchły w Niemczech antysemickie cyrki wszystko przytuszowano bo jak germańskie cesarstwo miało się opierać na semickich podaniach? :-) Popieprzony ten świat.

jozwa maryn, 7 Lut 2006, 00:43

Ja tez tak to odczytuje. Wychodzi bóg i mówi że nie wolno robic wizerónków innych bogów i sie do nich modlić. O sobie nie wspomina że nie wolno, czyli nie uwzglednił siebie w tym zakazie.

Problem z czytelnikami pisma lezy w ich umiejętności rozumienia tego co zostało napisane. Gdyby rozumieli to byłaby to ostatnia rzecz która przeczytali przed zmianą wiary :)))

No chyba że lubią rzeźie :)))

jar1, 7 Lut 2006, 10:37

>Daj spokój, wiemy już teraz, że Rydzyk jeździ limuzynami rządowymi ;-)

powszechny jest zwyczaj używania samochodów służbowych z kratką jako prywatnych [pod domem]

pojazdów służbowych

swojego czasu widziałem karawanę prezydencką w juracie

czytałem też refleksje Rakowskiego- jak pod tym względem rozbestwiła się lewica

jemu wystarczała jedna bryka z kierowcą

jar1, 7 Lut 2006, 10:34

>A Bhagawadgita i dzieje Kriszny z niczym sięwam nie kojarzą?

to od wieków były prawicowe reżymy które przymuszały ludzi do udawania że wierzą w Boga?

>powszechny jest zwyczaj używania samochodów służbowych z kratką jako prywatnych [pod domem]

>pojazdów służbowych

To Rydzyk ma służbową, rządową limuzynę i wykorzystuje ją do celów prywatnych? No, ale numer!

ma też rządowe samoloty i helikoptery używa ich w niezmiernie ważnych misjach nagłaśnianych przez przekaziorki takich jak zakładanie rur gazowych na zamówienia elektrotechniczne itp. szkodzenia tzw. ludzkości

dudivan zeznał:

>Akurat parę dni temu Rydzyk wrócił z Watykanu, gdzie został przyjety przez Ratziego, ktory poklepał

>go po plecach i powiedział po lacinie "good job !" :P

Uwaga dla tych którzy przeczytali ten wpis. Otóż zawsze przed takimi informacjami w wykonaniu dudusia należy brać pod uwagę że poprzedzać je powinno:

Jak podała TT oraz RM...

Qubric "O sobie nie wspomina że nie wolno, czyli nie uwzglednił siebie w tym zakazie."

Mam pytanie: czy prawodawca piszac przepisy nie uwzględnia siebie? Napisanie jest "żadnej", a nie "wszystkich innych", czy czegoś podobnego. Zresztą ciężko wykonać podobiznę Boga, skoro wg. Biblii nikt go nie widział. Co tylko potwierdza, że modlitwa do jakiegokolwiek wizerunku jest modlitwą do kawałka płótna, figurki itp. Czego Bóg sobie nie życzy. Przynajmniej tyle odczytałem z treści 2 przykazania, bo tak jest ono zapisane.

Jezeli przyjąć Twoją, czy jozwy interpretację, to idziemy dalej z resztą przykazań i dowiadujemy sie, że kraśc, zabijać itd. dla Boga można. To by się nawet korespondowało z kilkoma zachowaniami dostojników kościelnych. Czyli w sumie interpretację macie taką jak oni;)

• Redaktorzy

Lancaster, weź pod uwagę, co w imię Pana wyprawiali pobożni Izraelici w ramach Starego Testamentu. To był Bóg Plemienia Izraela, jeśli zarżniesz obcoplemiennika, to super, o ile przyniesie to chwałę Izraelowi. Dopiero Nowy Testament postawił wszystko na głowie. Skądinąd odnoszę wrażenie, że nauki Jesusa były na tyle, ehm, outre w stosunku do dotychczasowych, że na gadkę o ciągłości, synostwie itd, mogli nabrać się tylko niezorientowani. Stąd być może taki udział pospólstwa, z natury rzeczy słabo oczytanego. Gniew ortodoksyjnych Żydów nie dziwi, ten facet (Chrystus) podszywal się pod gniewnego boga ludu Izraela jawnie bez uzasadnienia, choć z wdziękiem.

Panowie

Jestem za niejakim El Shaddai i Nazereńczykiem urodzonym w Betlejem 00.00. 00.00.0000, Jego ziemskimi Rodzicami, Marią Magdalenę parszywą dwunastką wierną Mu do samego końca a nawet i dalej. Nie odpowiada mi

ciągłe szarganie Jego Imienia, wykorzystywanie fragmentów Jego życiorysu w celach reklamowokomercyjnomerkantylnych. Upraszam uprzejmie nie przyklejajcie etykietki nie usiłujcie mierzyć i szufladkować macie przecież tyle dobra dookoła które można opaprać, i innym skutecznie obrzydzić.

Zbyszek

jozwa, z punktu widzenia ortodoksyjnych Żydów wygląda to pewnie tak jak piszesz. Nie kłopot to dla mnie dopóki ktoś nie mówi wszystkim w co mają wierzyć.

A jak to jest na 100% to nikt nie wie, może i dobrze.

W świetle tego podobają mi się Twoje argumenty: "niezorientowani", "podszywał" ;)

Jurgiel to skarb, można w niego walić jak w dym (na pohybel pisowym wieśniakom). "Fakt" cudownie to wyczuł.

Dobrze że są jeszcze tak profesjonalnie poprawne politycznie pisma jak "Fakt".

Dostosowane do poziomu tego niemądrego [sorry] narodu, który nie potrafił wybrać wspaniałego, jedynego Donalda.

Super 100 dni- same straty- im gorzej tym lepiej! Trzeba szkodzić- taki jest obowiązek oPOzycjonistów.

A oto słowa Rokity - masz żwirek jeszcze trochę do przemyślenia :-)

"To do czego zmierza teraz PiS jest porównywalne z katastrofą w Hiroszimie" - tak lider PO podsumował polityczne działania Prawa i Sprawiedliwości."

lancaster, 8 Lut 2006, 11:52

>W świetle tego podobają mi się Twoje argumenty: "niezorientowani", "podszywał" ;)

Światło i niezorientowani to częsty motyw wystąpień józwy. Józwa jest Iluminowany.

Ha,ha,.... ale sie poruszyli:-)) nawet Nowy2 nie wytrzymał... Tak sie z nimi identyfikujecie, że na siebie samego braku już miejsca? A trochę humoru i dystansu? Przecież i tak to się skończy opłakanie i SLD odzyska znowu władzę.

A swoja drogą pakt z Samoobroną i LPR to jednak porażka Kaczyńskiego. Nic z tego nie będzie, już zaczął sie początek końca imperium:-)

Placiakom (sic !) i ich sługusom wszystkim poprzebijało na masę. Sługus Durczok w TVP odprawia właśnie swoje cykliczne wypinanie nawazelinowanej pupy w stronę nienasyconych mocodawców.

Jacka Kurskiego wybranego tym razem do roli chłopca do bicia poucza na temat etyki mediów ten zgniłek Gauden (karykatury, Rzplita). Dobrze że Durczok wylatuje z TVP na zbity pysk. Nadal będzie bruździć ale już dla mniejszej publiczności w TVN.

->dudivan

Przykro mi to mówić ale chyba masz jakieś problemy. Pójdź do pubu, później do burdelu i wróć nad ranem. Może wtedu będziesz spokojniejszy. Za starych dobrych czasów I RP zamtuzy były legalne, ochroniarzem był tam kat miejski który na równi z podopiecznymi rozrywał znerwicowanych obywateli. Teraz zamtuzy są nielegalne a zamiast publicznych kar mamy wirtualne spoty z katastrof... ech...

Drogi Jarze1!

Dziękuję Ci za Twój post. Przykro mi, że identyfikując się z innymi niż PiS, nie zauważyłeś żartobliwego tonu mojego postu.

Bardzo szanujący Cię za "Ugodę"

Nowy2

P.S. Retoryczne pytanie - Czy bez :-), ;-)), :-(, ;-) lub :-b tieksta nie razbieriosz?

Piotrze, ależ ja jestem całkowicie zrelaksowany :) Po prostu do do opisu niektórych sytuacji, osób trzeba używać adekwatnego języka. Rozumiem, że ty z tych, co osobników którzy rąbneli mu samochód nazywa "osobami o alternatywnym stosunku do własności prywatnej".

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.