Skocz do zawartości
IGNORED

Używany odtwarzacz do 1000zł?

serpenz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jestem tutaj nowy, ale czytam forum dość długo, interesuje mnie zakup odtwarzacza używanego do jednego tysiąca złotych. Zależy mi na dużej przestrzeni, dobrym rozlokowaniu instrumentów w muzyce i detaliczności, nie może być też ostry. Na allegro znalazłem coś takiego co zwróciło moją uwagę, jesli to możliwe proszę o jakieś wskazówki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pochlebne opinie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chyba tylko firma, moze cos jeszcze?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bardzo dobre opinie, gdyby jeszcze miał pilota...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) sony, drogo ale zapytać można

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/21505-u%C5%BCywany-odtwarzacz-do-1000z%C5%82/

serpenz

nie wypowiadam się co do pierwszych trzech, naomiast co do sony'ego 920QS to powiem Ci, że gość zdrowo przesadził. Za ten model w bardzo dobrym stanie nie opłaca się dać więcej niż 650 zł, a z pewnością odstaje "dźwiękowo" w stosunku do Micromegi.

Powtórzę banał, ale najlepiej posłuchać i wtedy wybrać.

Życzę udanych poszukiwań!

zafop, dzięki za odpowiedź, jak pewnie większość kupujących na allegro, nie mam możliwości przesłuchania sprzętu z uwagi na brak czasu. Muszę sie zdecydować na jeden z nich.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie znam Revoxa i Micromegi ale znam doskonale PD 9300 - mialem ich co najmniej kilka. To jeden z najlepszych Pioneerow problemem jest jednak laser. Nie do dostania i bardzo drogi. Byl gdzies zdaje sie na Allegro taki sam po upgrade z gwarancja na laser. Znam ten egzemplarz - mial go kiedys Avatar. Sluchalem setki razy. Polecam - dobry upgrade pilot i nowy laser. I co bardzo wazne pozny egzeplarz - 1993 - Pioneer PD 9300 byl robiony od 1989 roku. Pozdrawiam.

Kliknij na wyprzedaż w tophifi

Ukryta Zawartość

i sprawdź telefonicznie czy przetwornik Musial Fidelity X-24 K za 1000 zł jest jeszcze aktualny

Ukryta Zawartość

Do tego na promocji w supermarkecie (np Selgros) kupisz DVD - choćby Philips DVD520 czy Panasonic S27 za ok 200zł (albo nawet manta basic 02 - widziałem za 129 zł w Careffour ;-) z cyfrowym wyjściem coax i będziesz miał dobrze , przestrzennie ,nie ostro grający zestaw , na gwarancji , a przy okazji obejrzysz sobie jakiś film.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja z kolei nie znam PD9300 ani revoxa, znam za to Micromegę, nawet tą do której dałeś linka to jest moja. Jest to bardzo przyjemny player. Detaliczny i łagodny, zresztą jak w opisie. Ciekaw jestem jak 9300 wypadłby przy stage4.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

używany philips 936 sa - z upsamplingiem - jako gratis dvd - a więc żona lub dziewczyna też się cieszy, dźwięk lepszy od wielu cd do 2k - sam mam i porównywałem z kilkoma źródłami, np. używany przeze mnie nad 500i jest lepszy, ale marantz 6000ki był gorszy - kiedyś av zrobiło ślepe testy cd i dvd z muzykami z jakiegoś zespołu i ten model wygrał z cd za 6k

Tym razem uda mi się wyprzedzić McGyvera:-)

Wybierz coś z listy:

Ukryta Zawartość

Przy Twoim budżecie +/- masz 300zł czyli np:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

później do Andrzeja Stelmacha

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) po przetwornik i masz źródło że hej.

wątpie żeby któryś z wytypowanych przez Ciebie cedeków był w stanie mu podskoczyć

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki Panowie za zainteresowanie, słyszałem ze micromega też jest niezla jako transport, tylko że troche przekroczę budżet na Stelmacha i ten odtwarzacz. Jakieś tanie sony czy philipsy mnie specjalnie nie interesują.

discomaniac, każdy ma swoje doświadczenia, ja uważam że gra bardzo przyzwoicie, słuchałem go jako źródła przez ok. pół roku i miał bardzo ładną przestrzeń i "powietrze"

serpenz, 27 Wrz 2005, 10:43

>Dzięki Panowie za zainteresowanie, słyszałem ze micromega też jest niezla jako transport, tylko że

>troche przekroczę budżet na Stelmacha i ten odtwarzacz. Jakieś tanie sony czy philipsy mnie

>specjalnie nie interesują.

DAC Stelmacha jest niewrażliwy jakoś szczególnie na transport, w takim przypadku tanie soniaki (dobre tylko starszw z tanim laserem) nadają się znakomicie, psilipsy niestety nie bo coś tam nie tak z sygnałami.

Jedynym powodem jakim mogę sobie wytłumaczyć Twój brak zainteresowania soniakami to wygląd zewnętrzny - czytaj brak odzwierciedlenia włożonej kasy do wyglądu zewnętrznego, ale z tego jak i z awersji do firmy Sony (wiem to z autopsji) można się wyleczyć.

Pozdrawiam

ja polecam Sony CDP-X505ES.....sam na takiego czekam:)

Słuchałem go i stwierdzam, że to bardzo dobry wybór w tej cenie.

Zreszta sami popatrzcie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

aha, ostatnio Sony CDP-X505 ES poszedł na allegro od 1zł za 1075zł. Konsultowałem się w jego sprawie z DCAudio, który zna i 505ES i PD9300 - jednoznacznie stwierdził, ze 505ES jest dużo lepszym CD, zarówno pod względem konstrukcyjnym jak i brzmieniowym.

A ja proponuje Pioneer PD-S705 w cenie ok 600zł

To naprawde bardzo dobre CD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam ponownie, slchalem 8500, tym bardziej 705 odpada... Obecnie stoję przed wyborem Arcam alpha 5+ (TDA 1541 & CDM9) oraz Micromega Stage4 (TDA 1305 & CDM12.4) Wiem że nie same części są wyznacznikiem jakości dlatego proszę Was na forum o poradę. Te dwa playery wydają się być siebie warte, chyba ze sie mylę?.

Jakiś czas temu nabyłem (chyba) okazyjnie Pioneera PD-S802 za dwie stówki. Grał przyzwoicie, ale skarpety nie opadały. Było OK i nic więcej. No więc poddałem go tuningowi u fachowca o nicku usha. Wrócił do mnie dwa dni temu i choć jeszcze nie wygrzany do końca, już pokazuje, co potrafii. Tygrys. Polecałbym zatem: dobry, stary sprzęt + fachowy tuning. Warto. Aha, zmieściłem się w tysiaku, zostało na duużo dobrego wina :-)

zwolennik łagodności

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.