Skocz do zawartości
IGNORED

Referencyjne wzmaki Marantza

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Wróciłem z sympozjum i ze zdumieniem patrzę,że temat trwa nadal.Jako,że na początku wątku zabierałem głos porównując PM-75 do Legro VRS1 napiszę tylko tak.Panowie w Szwajcarii widziałem kilka PM75 w bd. stanach a w cenach.....lepiej nie napiszę bo paru właścicieli PM-75 chyba by dostało zawału.Jeśli wg. niektórych PM-75 to taki dobry sprzęt itak mocno poszukiwany to radzę wsiąść w brykę przekroczyć tych parę granic,kupić iprzytaszczyć do kraju z 10 PM-75 i interes murowany.Chciałbym się też wreszcie dowiedzieć czy ktoś z naszych kochanych forumowiczów słyszał-poza Zyziem i mną- LegroVRS1 gdyż podtrzymuję swój poprzedni wpis,że przy nim PM-75 to kupa ............ Do usłyszenia za miesiąc.

=> Marek9

Spokojnie ten wątek potrwa jeszcze dużo dłużej niż miesiąc ;-)))

=> disco

Poczytaj dokładnie to co napisał Avatar, przeanalizuj dokładnie i ochłoń w końcu :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio ja nie mam z czego ochlonac... szkoda ze nie czytasz tego co pisze wtedy nie formulowalbys bezsensownych zarzutow oszczedzilbys sobie ironii i przestal generalizowac...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zatem 1900 i to nie jest dalej 50%... w kazdym razie dzwiek Meridiana mnie urzekl... co do Krella poszedlem posluchac do znajomego z ktorym kiedys pracowalem w radiu po to zeby wyrobic sobie zdanie bo jak pamietasz kiedy sie spotykalismy przywiozles tylko KAV 300i... jak napisalem wyzej nie mam zadnych zarzutow do KAV 250CD moze poza tym ze KAV 280 brzmi jednak ciut lepiej... co nie zmienia faktu ze KAV 250Cd to naprawde niezly CD player...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wyobraz sobie ze nie jest tak a to ze piszesz tak jak powyzej wlasnieswiadczy o tym ze nie czytasz i koniec dyskusji na ten temat - skupmy sie na wzamkach Marantza z pominieciem PM 75

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nie wiem czy inni sadza inaczej ale mam dosc ironistow-przesmiewcow takich jak ty i elfan - ludzi ktorzy wypowiadaja sie na temat sprzetu o ktorym nie maja zielonego pojecia uwazajac ze gra duuuzo gorzej bo taniej kosztuje

wez jednak pod uwage zarowno ty jak i elfan ze PM 75 ma 15 lat - nieszczesny Copland zaledwie 5 zatem za 10 lat nie bedzie kosztowal wiecej niz PM 75 dzis ale to przeciez sprzet "firmy specjalistycznej" - cala ta polemika z waszej strony jest zalosna

Avatara rozumiem bo i znam go dosc dobrze - wspolne wypady do miasta czy do Zakopca i sporo czasu razem spedzonego niekoniecznie na odsluchach - ma inne podejscie do brzmienia. PM 75 slyszal choc na dosc nieszczesliwym etapie moich poszukiwan i experymentow. Mam nadzieje ze juz niedlugo poslucha go tak jak brzmi dzis i napisze pare slow na forum.

A teraz krotko: ci co nie znaja PM 75 nie sluchali go nie maja prawa do jego oceny (zauwaz ze o Primare 30 nie napisalem slowa krytyki bo go nie znam). Dosc mam dziecinady na tym forum i elfan moze sobie pisac co chce poki nie poslucha PM 75 - jego slowa nie tylko mi wisza ale tez i dyndaja...

=> disco

Żałosne jest to co Ty wypisujesz...niestety....na dodatek otrząsnąć się nie mozesz, ja nie piszę o nieszczęsnym PM 75, Avatar też nie, on pisze o Twoich wypowiedziach ogólnie.... podając liczne przykłady absurdu.....i nie chodzi tu też o sprzęt firm specjalistycznych....., ale o całokształt Twych wypowiedzi.......łącznie z podpieraniem się autorytetami z tego forum, nazywaniem badziewiem tego, czego sam nie posiadasz, zarzucaniem nieosłuchania.... itd. itp.... można by tak w nieskończoność wymieniać ;-)))

Ale po c o ? Kiedyś trzeba w końcu skończyć ten kabarecik :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

sluchaj nie mam ochoty na sprzeczke - napisalem Avatarowi co bylo prawda a co nie mysle ze sam wie ze sporo przesadzil

wypowiadam sie - w przeciwienstwie do ciebie - tylko o sprzecie ktory znam i posiadam lub posiadalem albo odsluchiwalem

nie podoba ci sie wcisnij ignora i tyle - ja nie mam kompleksow i nie musze ich tu wyladowywac

jaki jestem na codzien wiedza tylko ci ktorzy mnie znaja - nie mam zamiaru dyskutowac z kims kto kloci sie dla zasady nie majac zielonego pojecia jak brzmi wzmak czy cd

a co do autorytetow: ciesze sie ze je mam a ludzi ktorzy ich nie maja mam daleko z tylu - Adam i Piotrek zaluzyli sobie na to zeby ich szanowac

Jakich kompleksów ? Chłopie zastanów się nad sobą ;-))) Wszyscy zasługują na szacunek, jednakże uszy są moje i autorytety nie są mi potrzebne, bo to ja słucham swoich klocków a nie autorytet :)

P.S. Nie mam zamiaru się kłócić, ale czasami to co wypisujesz woła o pomstę do nieba, na dodatek wciąż się powtarzasz ;-)))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio mam propozycje: zakopmy topor wojenny bo to bez sensu - obaj wiemy czego chcemy a szyderstwa sa co najmniej nie na miejscu

szkoda ze nie miesci ci sie wiele rzeczy w glowie ale wierz mi PM 75 to naprawde niezly wzmak - jego przedzial cenowy to prawie 2.000 DM wiec wcale nie tak malo - na pewno nie jest to tania budzetowka

elfan nabija sie z PM 75 ze taniocha tylko ciekaw jestem ile jego Copi bedzie kosztowal za 10 lat? pewnie nawet mniej niz 1000zl... PM 75 jest 10 lat starszy - w technologii wzmacniaczy nie zmienilo sie wiele

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

no:):):):) ja tez pozdrawiam i moge obiecac ze jak tylko bedzie to mozliwe postaram sie posluchac Primare w jak najlepszej konfiguracji

a tak nawiasem szkoda ze nie jestes z Krakowa - wspolne piwko zalatwiloby sprawe raz na zawsze:):):):)

Ja proponuję więcej otwartości na opinie innych, więcej wzajemnej życzliwości oraz dystansu do samych siebie i swoich wypowiedzi.

Po co tyle złych emocji?

Najpierw próby stawiania rzeczowych tez, po których następuje szybka wymiana niewybrednych uwag. Na koniec przepraszanie.

Nieco żałosne. Po prostu dziecinada.

Przecież jesteśmy dorośli ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.