Skocz do zawartości
IGNORED

KAiM w październiku

sapr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w 3 kwartale działania KAiM,

Minęło nam razem pół roku i wydaje mi się, że czas na pytanie co dalej.

- Czy dotychczasowa formuła klubu jest wystarczająca i akceptowalna bez zmian, czy powinniśmy w niej coś zmienić ?

- Narzekamy czasami na własności akustyczne pomieszczenia (i słusznie), zmieniamy coś czy nie, czy przyzwyczailiśmy się czy nie ?

- I na koniec pytanie fundamentalne czy trwamy dalej czy nie, do tego pytania zaobligowała mnie Saprowa (zajmuje się budżetem) i stwierdziła, że w okresie letnim dofinansowała działność klubową (głównie czynsz) w 30%, a III kwartał (wrzesień) opłaciła z własnej kieszeni, a w perspektywie za kilka dni czynsz za październik. W piątek było kilku klubowiczów i właściwie jednogłośnie (obecni) uznali, że trwamy dalej, chcemy itd.

Potrzebna jest do tego jednak szersza dyskusja. Liczba obecnych w piątek i deklarujących chęć przynależności do klubu (także czynną w postaci składek) jest za mała, żeby utrzymać składkę na dotychczasowym poziomie. Utrzymanie jej bez zmian gwarantuje uczestnictwo w klubie ok. 20 członków aktywnych składkowo. Warunki lokalowe (zkładając, że jednocześnie może przyjść nawet 10 osób) nie zezwalają na działalność przy większej liczbie osób. Akceptowalna jest dla mnie osobiście formuła podniesienia standartu klubu i niestety składki przy mniejszej ilości osób. Jakąś drogę musimy obrać, czynsz ma to do siebie, że czy z lokalu korzystamy czy nie, czy przychodzimy do klubu czy nie, to trzeba go zapłacić. Saprowa wezwała mnie na dywanik i postawiła twarde warunki, albo klub się samofinansuje i pomaga nam w sprawch formalnych, albo "chłopcy rozchodzicie się do domów".

Sami wiecie Saprowej nie podskoczę, to w końcu Ona mnie żywi, broni i ubiera.

Pozdrawiam

awas

https://www.audiostereo.pl/topic/21605-kaim-w-pa%C5%BAdzierniku/

Hm, żywi, broni i ubiera? To brzmi ciekawie!

W kazdym razie, dobrze jest wpaść od czasu do czasu i czegoś posłuchac, ja takiego miejsca bardzo potrzebuję - a jak nie mam czasu to przyjemnie pomyśleć że jest. Miejmy nadzieję że będą wpisywali się w odświeżonym wątku zarówno ci którzy chcą kontynuować w dotychczasowej formie (i zobaczymy ilu nas jest), jak i ci którzy chcą coś zmienić - uważają że za drogo, za tanio, za daleko lub że słuchamy knotów - może uda się coś poprawić?

Przy okazji pomysł: może wprowadzilibyśmy częściej spotkania tematyczne - nie tylko sprzętowe, ale również muzyczne? To się już wcześniej zdarzało z nieodżałowanym Prezesem i innymi i w końcu przecież o muzykę w tym wszystkim chodzi...

No cóż, wygląda, że brakuje nam sponsora;-)

Jest oczywiste, że z funkcjonowaniem klubu wiążą się również koszty. I trudno wymagać, aby ktoś do tego interesu dokładał. I tak jesteśmy w bardzo szczęśliwej sytuacji, że mamy Andrzeja, hobbystę, który 'obsługuje' klub jak wolontariusz. Jest miło, przyjemnie i jest gdzie sie 'podziać' ze swoimi audiofilistycznymi 'odchyleniami'. Szkoda by było, gdyby tego zabrakło.

Są jakby dwie drogie utrzymania tej 'działalności:

1. Klub tylko dla kilku 'wytrwałych' , na których spocznie również cały ciężar utrzymania. Ale i tylko oni sie będą 'bawic'.

2. Mocniej rozpropagować ideę klubu, przyciągnąć nowych członków. Może znajdzie sie grupa kilkudziesięciu członków-sponsorów audiofili z Warszawy i okolic.

Zapraszamy do dyskusji....

Może zobaczmy ile osób jest chętnych do kontynuowania działalności klubu.

wpisujcie sie zarówno dotychczasowi klubowicze jak i nowe osoby chętne do uczestniczenia.

Jestem oczywiście za kontynuacją działalności.

pozdrawiam.

Jak już wspomniałem w piątek jestem za dalszą działalnością klubu i deklaruje opłacać skałdki członkowskie nawet jak nie będe mógł czasem pojawiać się niezależnie od powodów.

Apeluje o jasne stanowisko reszty klubowiczów co by wiedzieć jakie kroki podjąć na przyszłość.

Witam wszystkich klubowiczów i forumowiczów.

Ja oczywiście deklaruje obecność w klubie i wpłaty, ale czas na konkrety.

1. Formuły klubu nie ma chyba co zmieniać, bo na razie jest problem z utrzymaniem się klubu w takiej. Podobnie co do pomieszczenia. Rozumiem, że aby było większe musi też więcej kosztować a więc chyba na razie odpada. Grajmy na razie tak, jak jest. Różnice między klockami słychać wyraźnie i to najważniejsze.

2. Co do finansowania i naboru nowych chętnych, to ja mam następujące propozycje

- sprawdźmy, co dzieje się z ludźmi z listy wywieszonej na drzwiach. Są tam maile i telefony do nich. Na najbliższych spotkaniach w tym tygodniu spiszmy namiary i dowiedzmy się, co z nimi, czy nadał chcą płacić i należeć

? niech każdy z aktywnych klubowiczów spróbuje pozyskać indywidualnymi kanałami nowych członków. Ja już jednego ze swoich kolegów zaraziłem ideą klubu i być może dołączy, może uda się jeszcze jednego kolegą namówi

? proponuję zrobić nowe spotkanie dla nowych chętnych. Ogłośmy na forum, że na przykład tego a tego dnia robimy spotkania informacyjne, zapraszamy wszystkich chętnych. Taki nowy nabór do klubu. Może parą osób przybędzie.

3. W związku z rozpropagowywaniem idei klubu proponuje zakładanie wątków na zakładce Stereo dotyczących odsłuchów konkretnych sprzętów (tylko w tytule musi być, że to KAiM). Może to przyciągnie chętnych.

4. W związku z pkt. 3 proponuje, abyśmy poodsłuchiwali swoje klocki. Zróbmy listę tego,- co mamy, niech każdy zadeklaruje, że jego sprzętu można posłuchać prze dwa czy cztery dni. Wypuśćmy to do lukara, może przyciągnie to ludzi, którzy będą cieli posłuchać danych urządzeń.

No, to tyle ode mnie.

Pozdrawiam i do zobaczenia. Raczej w czwartek

Stempur

Też myślę, że KAiM nadaje się niekoniecznie na Bocznicę;-)

Może warto poruszać nasze sprawy na forum Stereo, mimo wszystko więcej osób je czyta.

A co myślicie o stworzeniu jakiejś wwww, informacyjnej o klubie. Na darmowym serwerze, bez opłat - aby zaistniał w sieci, jak ktoś wpisze ałdiofil;-)

Ze mnie informatyk to jak.... ale poproszę swojego 'młodego';-) . Z tym, że nie wchodzi w rachubę jakieś forum do wymiany opinii - raczej strona z danymi, informacjami, jakieś fotki. Tylko co na takiej stronie powinno sie znaleźć? Podsuńcie może, co napisać i jak?

Obóz przetrwania nie był taki zły, stałem się wprawdzie nieco bardziej żylasty, ale też zahartowałem ducha i nabrałm sił do walki z przeciwnościami losu i już nikogo się nie boję (prócz Saprowej).

Cieszy mnie aktywność i zwieranie szeregów zdeklarowanych klubowiczów, w kupie raźniej i chyba nawet nic nie ten tego ...

Jak tak dalej pójdzie to założymy partię 3-kanapową, a gdzie podział się Hornet ?

Pozdrawiam

awas

No, jak sie tak wszyscy pchają, to może i stać nas będzie na jakąś sekretarkę?;-) W wolnych chwilach, jak będziemy wymieniać klocki lub kabelki..... jakaś kawka, herbatka?

I rurę się też wstawi...

rozumiem, ze sprawa klubu jest bardzo podobna do sprawy hfmagazyn - wszyscy przedsiewziecie kochaja, ale nikt nie chce placic. lepiej zrobic kserowke. a moze by tak do sarp wpuszczac tylko osoby z dowodem wplaty na sume uzgodniona przez czlonkow klubu, ktory - jak sadze - jest dosc eksluzywny. wiec wplata nie bedzie niska. powiedzmy - 100 zl. czy to przyniesie jakas korzysc?

Eee... mam za krotki czas. Te aparaty cyfrowe to sie nadaja na imieniny tylko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co ciekawsze hasła znajdą się na naszej stronce;-)

I jeszcze, proszę, co powinno się na niej (www) znaleźć.

Pewno adres, namiary, może mapka dojazdowa (może ktoś może takową podesłać?)...itd

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.