Skocz do zawartości
IGNORED

tłumik sygnału wejściowego...

peperoni

Rekomendowane odpowiedzi

Wartości R1=10k, R2=6.8k, około, w zalezności jakie tłumienie jest potrzebne. Można równieżw łączyć je w takiej samej konfiguracji przed potencjomerem (zaraz na wejściu wzmacniacza).

• Redaktorzy

Nota bene, takie tłumiki jak opisane w temacie (nawet identycznie zabudowane - w przejściówkach RCA) oferuje pewna firma, bodajże angielska. Wiem że były do kupienia na stronie hififorsale w dziale akcesoriów.

• 2 lata później...

witam

Mam taki problem, nie baczac na dopasowanie impedancji koncowki i przedwzmacniacza (bo i po co, glupota nie boli) zestawilem z soba koncowke ktora ma na wejsciu 20kohm i przedwzmacniacz ktoremu rekomenduje producent podanie minimum 50kohm.

Czy taki odpowiedni tlumik na IC mozna u nas kupic? (znalazlem zachodni sklep, ale 34 funty za taka jedna wtyczke ic to troche zenujace).

W temacie elektroniki jestem cieniutki bolek, wiec bylbym wdzieczny za jakas wskazowke, jak to mozna rozwiazac. Sprzet jest na gwarancji wiec grzebanie w nim odpada.

p.s. to o czym wspomnial jozwa w poprzednim wpisie i ja kilka linijek wyzej to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.