Skocz do zawartości
IGNORED

Radmor 5102te-nie dziala jeden kanal

horod

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Mam podobny problem z RADMORem 5102,mianowicie:Po wymianie tranzystorów głównych y końcówce mocy z KD 502 na KD 503 jeden kanałl tylko buczeł i popalił chyba nowe elementy na płytce.Nie ma przebicia na radiator,a tranzystory nie maja zwarcia,wieć zgłupiałem.Nie wiem co mam robić.Bardzo prosze o pomoc!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/21955-radmor-5102te-nie-dziala-jeden-kanal/

O Boźe, toć to nie pojęte jest! Radmor siem zepsum, o ludzie ratujta! Gdziem ta karetka, o boziu przenajswientsy com ja ci ucynił, ratój mój pikny Radmor!

No Panie, z takimi tekstami? Radmor się nie psuje i w ogóle jest cool, co innego Technics, ten psuje się na okrągło, trzeba pisać, że Technics się zepsuł, a nie Radmor!!!

KPW?

Może to głupie pytanie ale czy nie udało Ci się włożyć KD503 odwrotnie??;) Może nie wszystko przylutowałeś? Montując sprawne tranzystory nie ma możliwości aby coś się popaliło z tego tytułu.Musiał być któryś z tranzystorów uszkodzony albo źle wlutowany (albo miałeś pecha nadzwyczajnego i się popaliło samo z siebie;) ). Najlepiej pomierz płytki z tranzystorami mocy i z termiką bez płytek sterujących.Jeśli będą różnice - masz odpowiedź.

Przy odrobinie szczęścia KD503 wytrzymały (o ile od początku były sprawne).

Pierwsza rzecz to sprawdź czy napewno dobrze wszystko wlutowałeś, polutowałeś i czy nie ma zwarć itp.Jeżel wszystko w jednym (sprawnym) i drugim (uszkodzonym) kanale jest tak samo to zamień płytki sterujące i sprawdź czy na sprawnej płytce sterującej działają oba kanały.Jeśli tak to coś musiałeś grzebać albo niechcący uszkodzić na płytce sterującej i się popaliła,chociaż i o to nie tak łatwo przy nie odpadających ścieżkach (gdyby mi teraz ktoś wytrawił nowe płytki do radmora... :D )

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.