Skocz do zawartości
IGNORED

Radio Jazz - do pobrania

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli ktos jest zainteresowany to mam przygotowane pierwsze 20 minut wczorajszej audycji z radia Jazz o tematyce audiofilskiej - z gory przepraszam za kiepska jakosc, ale to mp3 112kb/s - plik ma prawie 16 MB

oczywiscie jak bedzie potrzeba to przygotuje calosc.

Ps. a moze ADMINISTRATOR ma mozliwosc tymczasowo udostepnic FTP by wgrac cala audycje bez dzielenia jej na czesci

moj adres: [email protected]

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/22183-radio-jazz-do-pobrania/

Mam w tej chwili problemik bo zonka slucha Mini Disca - postaram sie jutro wygenerowac plik w calosci i pomyslimy jak i gdzie go wcisnac - tak mysle ze jak 20 minut ma 16 MB to cala audycja (bez 23 minut bo bylem na grobach) bedzie miala ok. 90 MB jak dobrze policzyle.

Pozdrawiam kaszanka7

Ps. Co powiecie na system AAC a nie mp3 - on dziala na PC tylko trzeba zainstalowac iTunes.

ojtam zeby zaraz piractwo;)

kaszanka7

Jak juz bedziesz mial wszystko to albo sam to wrzucisz na server ( dam ci haslo ) albo wyslesz mi na maila podzielone rarem po 5 mb i ja to wrzuce:) Odezwij sie tak czy siak i zalatwimy to to kazdy bedzie mogl pociagnac. Moge tez zrobic seeda na torrencie, moze nawet tak bedzie lepiej:)

W razie czego bardzo chetnie pomoge:)

Tam do kata, chlopcy, nie kombinujcie z jakims tam AAC, tylko skompresujcie do ogg albo mp3, nie chce mi sie po swiecie szukac jakichs kodekow. Poza tym 90MB/20min to straszny grzmot. Zrobcie z tego mono albo niski bitrate, po co sluchac gadania z najwyzsza jakoscia ?

Godzina 12-00 - zaczyna sie zgrywanie na kompa - czyli bedzie o godzinie 13-30, a co do tematu piractwa to niby dlaczego. Jezeli ktos placi abonament to juz nie jego wina ze dana stacja jest nadawana tylko w 2 miejscach w kraju. Czy jezeli jade np. do Gdanska na wczasy to mam placic oddzienny abonament dlatego ze tam gra jakies dajmy na to Radio Baltyk. A i jeszcze jedno 90 Mb to nie 20 minut tylko 16 Mb to 20 minut. Sumarycznie mysle ze bedzie ok. 90 Mb. Jak ktos moze podac mi namiary na FTP czyli nazwa serwera, haslo i cos tam jeszcze to bede wdzieczny (oczywiscie tymczasowo). Proponowalem AAC gdyz mam nie PC tylko Mac-a, i po wielu porownaniach stwierdzilem jednoznacznie ze mp3 to juz historia, ale oczywiscie nie ma sprawy i moge zrobic mp3 np. 112kb/s.

Pozdrawiam kaszanka7

ps. Mysle ze ok. 14 calosc bedzie juz przygotowana do wrzucenia na siec - eh te bajty ;)

Niestety kasznka musisz wrzucic jeszcze raz;) zlosliwosc rzeczy martwych;) Plik pobyl chwile na servie i jakims cudem zniknal ni z tad niz z owad?!

Wszystko juz jest przygotowane ale jednak sprawa sie przedluzy chwile. Przepraszam wszystich.

Plik bedzie mozna sciagnac nastepujacy sposob ( ok 20:00 ) :

NALEZY NAPISAC MAILA NA ADRES

LOPIU[AT]OPERAMAIL.COM

W odpowiedzi przyjdzie mail z instrukcja jak sciagnac ten plik:)

Pozdrawiam i zycze milego sluchania:)

W razie problemow

resolv[at]o2.pl

czy ktoś już słuchał tego bełkotu? dzięki dla autora za udostępnienie audycji, choć trochę szkoda, że sam program mocno rozczarowuje:( a ta mettalica tak źle nagrana, no fuj, a mogłaby przecież brzmiec jak audiofilski kwartet jazzowy ;))) fani na pewno by się ucieszyli.

Mam juz, dzieki.

K...... co to jest audycja czy stekanie??

- eeeeeyyyyyyyyyyyy no wie pan hmmmmmmmmmmmmmm

- a no hmmmm a moze jednak nie aaaaaaaaaaaaa

Jutro sie zawezme i postaram siej posluchac tego belkotu dluzej niz 3 minut

gutekbull

No prosze ciebie;) Przeciez to jest nagrane spakowane i do sciagniecia w mp3 , w czym mial to kaszanka zrobic?

Moge specjalnie dla ciebie zmienic rozszerzenie na " .audycja " eehe;)

No ciekawe stwierdzenie padło w tej audycji, "wszystkie kolumny audiofilskie koloryzuja" ale chyba cos w tym jest, natomiast co do akustyki pomieszczenia to niestety ale taka jest prawda, praktycznie kazdy pokoj trzeba robic jest to trudne czasochłonne i kosztowne (nie zawsze z roznych powodów mozliwe do wykonania), ja jakis rok temu wszedlem w sluchawki wlasnie m in z tego powodu.

Jako ciekawostke jedyne co moge dodac, to ze rozmawiajac z jednym z Lipinskich podczas CES w Las Vegas (styczen 2005), przedstawil sie jako Lipinski junior nie najlepiej mowiac po polsku oraz poinformowal mnie, ze obudowy kolumn Lipinski sa produkowane w Polsce przez (jakiegos) podwykonawce. Nic mi nie powiedziano, lub nie zauwazylem zadnych tytulow rodem z "Lipinski Records". W audycji zwrocilo moja uwage zabawne okreslenie "absorbery".

Byc moze sie myle, ale odnioslem wrazenie, ze odpowiedz "..Vifa" brzmiala jakos...niechetnie. Ciekawy tez jestem czy elektronika lipinskiego jest produkowana przez bryston. Musze sie blizej przyjrzec tym produktom na nadchodzacym CES. Chcecie ponownie zdjecia?

Bardzo sie ciesze , ze dzieki Michalowi (mlody2) udalo sie ta audycje umiescic na sieci - jezeli bedzie taka potrzeba to moge ja nagrywac co niedziela - jezeli jakosc jest kiepska to oczywiscie mozna zrobic to w mniejszej kompresji tylko co z osobami ktore nie maja stalego lacza. Postaram sie nastepnym razem wybrac lepsza antene by program byl bez zaklocen.

Nagranie jest dokonywane na MiniDiscu z tunera SONY ST-SA3ES

pozdrawiam kaszanka7

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.