Skocz do zawartości
IGNORED

Shure E2 - referencja na każdą kieszeń?

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Zbig, 25 Mar 2007, 22:30

Słuchanie nagrań nagranych metodą sztucznej głowy przypomina jedynie płyty quadrofoniczne zapisane w technice odczytywania przesunięcia fazowego takowe słuchałem Dżwięk jest odtwarzany wtedy z 4 głośników i faktycznie masz dookólną informację ale dalej w jednej płaszczyżnie.Przy sztucznej głowie masz dodatkowo informacje (odbijane od sztucznych uszu)o wysokości żródeł dżwięku (mózg z tak podanej informacji potrafi sobie to wszystko zinterpretować,przy odsłuchu z głośników tylko masz informację "płaską "trudną do zinterpretowania przez mózg) ostatnio Yamacha coś z tym próbuje zrobić ale nie słyszałem tego systemu kina domowego z wieloma malutkimi głośniczkami) także do stereo nie ma tego w ogóle co porównywać.Płyt w technice sztucznej głowy nie ma też dla tego że bardzo trudno to wyglada to od strony realizatora dżwięku ,faktycznie mikrofony są trudne do przestawienia bo nam się wtedy podczas odsłuchu cała kompozycja przestrzenna zawali. Słuchanie na słuchawkach preferuję także dla tego że klasa dżwięku jest bardziej zbliżona do naturalnego, instrumenty po prostu brzmią bardziej naturalnie i na tej klasy kolumny z tak zbliżonym do naturalnego dżwiękiem mnie i wielu innych forumowiczów po prostu nie stać a bardzo preferuję taki dżwiek i dla tego ostatnio kupiłem dwie pary różnych słuchawek żeby mieć większy komfort i możliwość wyboru rodzaju odsłuchu zależnie od nastroju i warunków zewnętrznych odsłuchu. Mało kto na forum kupuje jednocześnie dwa różne komplety kolumn nie tylko ze względów finansowych. A tak w sumie to najważniejsza jest dla mnie muzyka i to mnie kreci najbardziej, już lata temu mówiłem że mnie wystarczy małe pudełko wielkości kostki Rubika tylko niech to gra jak na koncercie na żywo

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 1 miesiąc później...

wkrótce nowe testy bo ostatnio sporo myszkowałem w poszukiwaniu nagłownego ekwiwalentu Shure E2

nowe słuchawki w drodze

tymczasem - w trakcie poszukiwań przeryłem się bardziej dokładnie przez tę stronę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ciekawa sprawa!

spośród wszystkich słuchawek - wśród nich 99% topowych modeli - recenzje tylko czterech zaczynają się od prostego stwierdzenia: "very flat" (chodzi oczyście nie o "płaski dźwięk" a "wybitnie zrównoważone pasmo")

są to Etymotic ER-4S, Audio-Technica AT-H AD2000, Stax Omega oraz - a jakże!! - Shure E2!!

oczywiście recenzję E2 kończy uwaga o "okazyjnej cenie"

spośród innych wysoko ocenionych pod tym względem: AKG K701, Victor HP-DX1000, Sony MDR-CD3000 i nasi starzy znajomi Fostexy T50 RP - "considerably flat"

już nie "very" a tylko "considerably"

ścisła czołówka mainstreamu, w tym cenowa

oczywiście z wyjątkiem niezwykłych Fostexów, poniekąd Fostexy recenzowane niemodyfikowane więc nie dziwi mnie całościowa niska ocena

no i oczywiście - równowaga pasma to nie wszystko - ale jak dla mnie (miłośnika starego dobrego HiFi) jeśli brak równowagi to reszta zalet urządzenia bądź co bądź "HiFi" jest psu na budę

tak też sądzą moje uszy - nie cierpię koloryzacji choćby okraszonych "wybitnymi detalami i pogłosami" itp.

cóż - teraz idą do mnie zawodnicy z niższej półki, ale czuję, że w poszukiwaniu czegoś słuchalnego po E2 wkrótce trzeba będzie zwrócić uwagę na wyższe rejony cenowe przez K701 po HP-DX1000 (>3000 zł)

a może jednak któreś Grado?

Ukryta Zawartość

>zrównoważone pasmo")

>są to Etymotic ER-4S, Audio-Technica AT-H AD2000, Stax Omega oraz - a jakże!! - Shure E2!!

sam mam Altec Lansing 716 bedace odpowiednikiem Etymonic ER4 ( niektorzy mowia ze to Etymoniki pod szyldem Altec) i moge to raczej potwierdzic, przy czym dzwiek bardzo detaliczny i zapewne zgola inny od Shure E2 ( az sam jestem ciekaw jak inny).

>nasi starzy znajomi Fostexy T50 RP - "considerably flat"

>już nie "very" a tylko "considerably"

considerably nie musi oznaczac mniej niz very, generalnie wszystko zalezy od piszacego i doboru slow.

>tak też sądzą moje uszy - nie cierpię koloryzacji choćby okraszonych "wybitnymi detalami i

>pogłosami" itp.

hehe, ja to lubie choc nie zawsze -jak mam ochote usiasc i posluchac dobrego stereo to nie musi byc efektowne wystarczy ze bedzie solidne.

>a może jednak któreś Grado?

polecam do przesluchania sr325i choc one chyba jednak maja podbite dolne i gorne pasma, jednak sluchawki rewelacyjne.

Re: kopaczmopa, 14 Maj 2007, 17:17

>sam mam Altec Lansing 716 bedace odpowiednikiem Etymonic ER4

ciekawe, że Linkwitz - ten sam, za którego rekomendacją nabyłem E2 - uważa, że ER-4S jednak wymagają korekcji z uwagi na podbarwienia:

Ukryta Zawartość

E2 korekcji nie potrzebują

>considerably nie musi oznaczac mniej niz very, generalnie wszystko zalezy od piszacego i doboru

>slow.

z kontekstu wynika, że oznacza "mniej niż very"

>polecam do przesluchania sr325i choc one chyba jednak maja podbite dolne i gorne pasma, jednak

>sluchawki rewelacyjne.

dzięki za sugestię!

poniekąd szukam także w tych kierunkach, teraz będę testować SR225, potem może przyjdzie kolej na 325i

pzdr.

graaf

ps.

ciekawa sprawa

tu jest tabela podsumowująca dziesiątki recenzji zebranych na tej japońskiej stronie "słuchawkowej":

Ukryta Zawartość

spośród bodajże aktualnie 179 testowanych słuchawek jest zaledwie kilka modeli, których całościowa jakość brzmienia została oceniona na poziomie 4-5 punktów (5 to max) i które zostały jednocześnie uznane za neutralne tonalnie (typ brzmienia - "zrównoważone")

są to:

Audio-Technica AT-H AD2000 (5 punktów)

Stax Omega (5 punktów)

Victor HP-DX1000 (5 punktów)

AKG K701 (5 punktów)

Etymotic ER-4s (4.5 punkta)

poza tymi pięcioma modelami tylko testowane modele Shure (nie wiem dlaczego nieumieszczone w tabeli) oceniono w podobny sposób - E2c na 4 punkty i "zrównoważone" z E4c na 4.5 punkta i "zrównoważone"

ponadto Staxy, Etymotiki i K701 oceniono jako preferujące określony rodzaj muzyczny tj. klasykę

pozostałe cztery z wymienionych jako uniwersalne

ci Japończycy testowali prawie wszystko

nie ma tej tabeli tylko niektórych wyczynowców jak Orpheus, AKG K1000, Audio-Technica L3000 i Sony MDR-R10 oraz Qualia

z bardziej "przyziemnych" słuchawek brak Audio-Technica W5000, Beyerów DT150 i nowych DT990 oraz nowych referencyjnych Denonów

reszta raczej w komplecie

do czego zmierza powyższy wywód?

do tego, że także u Japończyków wyszła unikalność E2

zrównoważone tonalnie, w pozostałych aspektach co najmniej dobre (ogólna ocena 4 punkty) i uniwersalne, niepreferujące żadnego rodzaju muzycznego

wg tych trzech kryteriów razem ujętych, z E2 konkurują tylko najlepsze i najdroższe (wielokrotnie droższe) modele referencyjne

spośród testowanych przez Japończyków właściwie tylko dwa modele klasyczne (wokółuszne) tj. Audio-Technica AT-H AD2000 i Victor HP-DX1000 zostały jednoznacznie ocenione lepiej od E2 wg tych trzech kryteriów

a ceny tych słuchawek to minimum - odpowiednio - 500 i 800 USD + wysyłka z Japonii +cło+VAT

nie na każdą kieszeń

a E2 na każdą

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

graaf, 14 Maj 2007, 19:02

Masz prawie wszystkie brakujące oceny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>ciekawe, że Linkwitz - ten sam, za którego rekomendacją nabyłem E2 - uważa, że ER-4S jednak wymagają

>korekcji z uwagi na podbarwienia:

Ukryta Zawartość

mnie się wydaje że wystarczy szerszy kanał wylotowy i powinno pomóc (rozwiercić)

Pozdrawiam

Rafaell

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>ciekawe, że Linkwitz - ten sam, za którego rekomendacją nabyłem E2 - uważa, że ER-4S jednak wymagają korekcji z uwagi na podbarwienia:

Ukryta Zawartość

E2 korekcji nie potrzebują

Do tego Graaf podejrzewam ze E2 sie slucha przyjemniej i beda blizsze dzwiekowo do chocby tanich EP-630 niz Altec, ktore sa nastawione na ukazanie szczegolow co czasem moze byc drazniace ( do tego maja bardziej 'odchudzony' dzwiek.

Co do sr225 to jestem ciekaw Twojej opinii, sam mam sr60 i graja calkiem ladnie, sluchalem tez sr80 i 325i - te ostatnie pobily je na glowe ( sluchalem z Vincentem S6), a sr80 wbrew opinii recenzentow nie wydawalo mi sie zeby mial wiekszy bas od sr60 ( aczkolwiek nizej schodzacy i bardziej zwarty owszem). sr325i wydaja mi sie grac podobniej do sr80, moze to tez kwestia gąbek? Z kolei ponoc sr225 to takie 'udoskonalone 60tki" choc tak jak mowilem akurat 225 nie sluchalem.

Zreszta Graaf nie zgodziles sie ze HD580 mozna nazwac sluchawkami relaksacyjnymi - a wypoczynek przy 325i to bylaby juz istna katorga, nie wyobrazam sobie ich jako jedyne sluchawki do domu:)

Ukryta Zawartość

Re: Rafaell, 14 Maj 2007, 23:06

>graaf, 14 Maj 2007, 19:02

>Masz prawie wszystkie brakujące oceny

>

Ukryta Zawartość

itd.

nie za bardzo można porównywać bo metoda i podejście tych recenzji jest inne :-(

>>ciekawe, że Linkwitz - ten sam, za którego rekomendacją nabyłem E2 - uważa, że ER-4S jednak

>wymagają

>>korekcji z uwagi na podbarwienia:

Ukryta Zawartość

>mnie się wydaje że wystarczy szerszy kanał wylotowy i powinno pomóc (rozwiercić)

być może, ale to dość brutalne i nieodwracalne posunięcie

nota bene Linkwitz uzbrojony w swoją wiedzę techniczną widzi problem gdzie indziej niż średnica kanału: "The 7.5 kHz peak is due to the acoustic impedance mismatch between transducer, ear canal and ear drum causing a half wavelength resonance in the canal. The 2.5 kHz peak appears to be designed into the earphones"

pzdr.

graaf

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Re: kopaczmopa, 14 Maj 2007, 23:16

>ktore sa nastawione na ukazanie szczegolow co czasem moze byc drazniace ( do tego

>maja bardziej 'odchudzony' dzwiek.

yup, takich właśnie rzeczy nie znoszę jak nastawienie na szczegóły i odchudzenie :-))

>sr60 i graja calkiem ladnie

zgadzam się, że ładnie, a może nawet bardzo ładnie

>Zreszta Graaf nie zgodziles sie ze HD580 mozna nazwac sluchawkami relaksacyjnymi - a wypoczynek przy

>325i to bylaby juz istna katorga, nie wyobrazam sobie ich jako jedyne sluchawki do domu:)

:-))

zobaczymy co z SR225 - mają opinię relatywnie spokojnych Grado

kurcze nie wiem jak brzmia owe E2, bo ciekaw jestem jak sie maja do moich yamah

szkoda graf ze tak daleko od wawy mieszkasz, przepraszam ze nie wyslalem ci pionkow-napisz mi na priva swoj adress

>intuos

jakby coś to ja jestem dostępny w wawie i mogę pożyczyć shure'y, używam tylko jednych nakładek (czarne-średnie), reszta jest czysta więc nie ma problemu z kwestią higieny, zresztą czarne i białe można bez problemu umyć. chętnie za to posłucham jakichś słuchawek z Twojej kolekcji, więc możemy zrobić wymianę na kilka dni.

pozdrawiam,

Re: intuos, 15 Maj 2007, 11:09

>kurcze nie wiem jak brzmia owe E2, bo ciekaw jestem jak sie maja do moich yamah

>szkoda graf ze tak daleko od wawy mieszkasz, przepraszam ze nie wyslalem ci pionkow-napisz mi na

>priva swoj adress

ok!

cieszę się, że Szwagiero się zadeklarował to będziesz mógł posłuchać E2 :-)

pozdrawiam!

graaf

Re: szwagiero, 15 Maj 2007, 11:21

dzięki za koleżeński gest!

ja teraz nie mógłbym pożyczyć Intuosowi swoich bo zaczynam nową rundę testów porównawczych E2 vs "reszta świata"

pozdrawiam!

graaf

>graaf, 15 Maj 2007, 11:57

nie ma problemu, intuos ma słuchawki, których ja nie znam (np. pioneery) i dlatego chętnie się wymienię na odsłuch, jeśli oczywiście będzie chętny.

szwagiero

witam,witam i jakze sie ciesze ze wogole ktos sie znalazl,dziekuje szwagiero, co do sluchawek to od "zaraz sa dostepne yamahy, tonsile sd524, pionki se-a1000, co do terminarza wymiany i spotkania to druga polowa tygodnia a najchetniej piatek.

jeszcze raz dziekuje

i pozdrawiam

szwagiero,intuos,graaf

(kolejność przypadkowa)

sprawdzcie sobie na których wkładkach najlepiej dla was brzmią Shure naprawdę jest różnica nie czytajcie mojego wcześniejszego opisu i sprubujcie wszystkich 3

wielogrzybkowe

silikonowe mleczno białe

gumowe czarna

Też jestem ciekaw kto jakiej wielkości wkładki stosuje i tu pan Linkwitz dostanie po dupie bo każdy z nas ma innej wielkości zamkniętą komorę rezonansową dla tego Shure daje wkładki w 3 wielkościach i tu może być ciekawie bo każdy z nas będzie choćby z tego powodu inaczej słyszał poszczególne częstotliwości .Pewna analogia do litrażu kolumn głośnikowych

miłych odsłuchów

Pozdrawiam

Rafaell

Re: Rafaell, 15 Maj 2007, 14:34

>sprawdzcie sobie na których wkładkach najlepiej dla was brzmią Shure naprawdę jest różnica nie

>czytajcie mojego wcześniejszego opisu i sprubujcie wszystkich 3

Rafaellu - wszyscy z wpisujących się tutaj posiadaczy znają zagadnienie i próbowali różnych wkładek a niektórzy nawet robili własne i podawali sposoby jak i z czego to zrobić - przewiń w górę wątku i przeczytaj

>tu pan Linkwitz dostanie po dupie

??? o co chodzi?

>każdy

>z nas ma innej wielkości zamkniętą komorę rezonansową

>tu może być ciekawie bo każdy z nas będzie choćby z tego powodu inaczej słyszał poszczególne

>częstotliwości .

w pewnym marginesie tolerancji być może

dotyczyć to może wysokich tonów

zauważ Rafaellu o jakich my wielkościach tu mówimy - jakie są wymiary kanału słuchowego i ich zróżnicowanie u ludzi

różne wielkości wkładek są po to, żeby każdy mógł sobie zapewnić wygodne i jednocześnie pełne i szczelne mocowanie

>Pewna analogia do litrażu kolumn głośnikowych

za całym szacunkiem NIE MA ŻADNEJ

pozdrawiam!

graaf

na head-fi jest pewien kolega (fierce_freak), który "odkrył" E2

chyba się tego trochę wstydzi, bo zabawnie się tłumaczy "maybe I'm just an IEM guy" ;-))

(to wstyd na tamtym forum przyznawać się do E2)

oto co pisał na tamtym forum o E2:

"I often prefer it to many of the cans I've owned in the past - HD650, K701, 325i, DT990, MS1, and a few others. If I enjoy the sound coming from the E2c this much, I think I'm in for a treat with the E500 (well, I hope so)"

"Sure, I can hear things the other cans do better. I've also been listening to the Stax SRS-005a lately, and it's really amazing (this is what I want when it comes to speed and detail).....but, i still often enjoy the E2c more overall. Strange"

"I've been rather confused lately...earlier in the thread I mentioned that the E2 that I've been previously listening to is outclassing every other can I've ever owned (IMO/E). This includes the K701, MS1, 325i, DT990, K81DJ, HD650...I think that's it. I've enjoyed all of them a great deal (with the 325i and the HD650 taking top honors), but the E2c has just sounded so right to me as I've listened to it. I'm hoping this means the E500 that I've preordered will really knock my socks off..."

teraz najśmieszniejsze:

"...It does worry me somewhat, though, that a can that is often bashed (E2) is seeming better to me than some of the ~$300 greats, regardless of listening setting. What's wrong with me? haha"

pzdr.

graaf

powiem tak w sensie yamah, ciekaw jestem tych E2 bo jak narazie w historii swojego sluchania nie slyszalem czego kolwiek wlacznie z zestawami glosnikowymi co by oddalo tak glos Boccielliego jak moje yamahy, jezeli ktos w tych ramamach odsluchowych wygra wtedy zmienie je na nowy produkt , narazie zadne nawet sie nie zblizyly, jestem fanem jego glosu podobnie jak Pabarotti-ego(moge sie myslic w pisowni pozwolicie), dlatego to jest test dla moich sluchawek, reszta dla mnie to dodatek, czekam wiec piatku jezli szwagiero bedzie mial czas w piatek

>intuos, 15 Maj 2007, 15:30

>czekam wiec piatku jezli szwagiero bedzie mial czas w piatek

będę miał czy nie będę, jeśli chodzi o wymianę to dużo czasu nie "zje", co innego gdybyśmy się mieli spotkać na odsłuchy wspólne.

ogólnie jestem w wawie od 9 do około 18, z pracy mogę się wyrwać i podskoczyć gdzieś w okolice centralnego przykładowo (to tak sprawiedliwie, bo mówiłeś, że pracujesz koło ONZ, a ja przy pl. Konstytucji), a napewno jestem w tych okolicach rano i potem jak wracam, bo jeżdżę pociągami. także nie ma problemu, piątek może być, tylko podaj mi może na PM telefon do siebie.

jeśli chodzi o słuchawki to ja jestem ciekaw pioneerów, szczeże mówiąc bardziej tych, które mają do Ciebie niebawem dotrzeć, no ale może jeszcze będzie okazja na odsłuch, tonsile sd-524 narazie sobie odpuszczę (sd-426 kiedyś miałem), no i oczywiście Twoje yamahy, choć to i tak w celach poznawczych, bo wiadomo że z kupnem tego modelu są duże kłopoty. także z tego tandemu najbardziej ciekawe wydają się yamahy, jeśli mógłbyś je podrzucić byłoby super. obiecuję, że zadbam o ten vintage należycie :)

pozdrawiam,

>intuos

wiesz, najchętniej to ja bym posłuchał zarówno yamahy jak i tonsili, tylko że na wymianę mam tylko shure'y, bo beyery dt-150 masz sam, a z tego co mam jeszcze to pozostają tylko bardzo stare beyery dt-880s, które niestety są "ułomne" bo jeden kanał gra w nich jakies 30% ciszej niż drugi, przez co zeby sobie komfortowo posluchac trzeba je mieć podpięte pod coś, co umożliwia zmianę balansu. nie zmienia to faktu, że to bardzo dobre słuchawy, kiedyś i w sumie teraz ten model to wysoka klasa, ale podejżewam, ze od obecnych 880'tek różnią się diametralnie.

Czy ktoś z forumowiczów słuchał Creative Zen Aurvana? Interesuje mnie to o tyle, że opisy E2 w tym wątku pasują mi właśnie do Aurvan, których co dopiero wysłuchałem. Może nie idealnie ten opis im odpowiada, ale ten typ. Oczywiście, mogę się mylić, dlatego pytam.

intuos, 16 Maj 2007, 12:51

>ja wlasnie nie mialem mozliwosci ich odsluchu ale podobno to proawie to samo i do tego 2x taniej:)

Pasowałoby, żeby ktoś to zweryfikował, bo Aurvany jak dla mnie są dalekie od referencji, a przynajmniej znacznie dalej od Shure E500.

>michelangelo

Auravany mam już ze dwa miesiące i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. Wpięte są do iPoda Nano i grają aż miło - z iPodem. Z Edgarem SH-1 nauszniki Grado SR-80 odstawiają je na milę. Aurvany po pierwsze nie szkodzą. Po drugie grają przyjemnym i pełnym dźwiękiem o zadowalającej rozdzielczości. Ważne jest dopasowanie ich do ucha. Gdy są umiejscowione zbyt luźno, bas po prostu ginie. Odpowiedni dobór końcówek zajął mi kilka dni i w tym czasie Aurvany zdążyły się wygrzać i dać o wiele więcej, niż w stanie fabrycznym. Nie można oczekiwać od nich mózgojebliwego basu, czy ostro tnących wysokich, ale grają na tyle spójnie, że mógł bym z nimi żyć bez innego hajfaja pod ręką. Początkowo ich cena oscylowała wokół pięciu stów, ale obecnie około dwustu złotych, co jest bardziej adekwatną ceną. Z całą pewnością Sennheiser CX300 to przy nich pierwszokomunijny boombox, słowem badziewie. Nie słuchałem droższych słuchawek dousznych typu Shure itp., ale jakoś nie mam takiej potrzeby, tym bardziej, że podłączanie drogich słuchawek do mp3 to mezalians.

i jak michelangelo wypadly aurvany na tle CX300 ( nie chce nic mowic ale spodziewam sie nawet ze wcale nie musza byc nie tyle duzo lepsze co w ogole)...

ja mam Altec 716 lansing wersje 15Ohm - graja ladnie ale nie jest to jakies niebo a ziemia w stosunku do EP-630 - z tym ze mam maly problem z gumkami i tu tez moze lezec kwestia dzwieku.

To ja w tym wątku od tyłu zacznę

Jaki przenośny odtwarzacz CD do moich ShureE4c zaznaczę że mam Sony D-EJ1000 i nie jestem z niego zbytnio zadowolony mogło by być lepiej (bufor kaszani dżwiek brak trochę tych najwyższych tonów od 13khz w zwyż) czy ktoś ma jakieś doświadczenia z porządnymi przenośnymi CD playerami Jaka firma,jaki model jak gra dodam że mnie zależy na neutralności, dynamice i jak na najszerszym paśmie

Pozdrawiam

Rafaell

kopaczmopa, 16 Maj 2007, 23:19

Syn ma MP3 playera i ten dżwięk jest dla mnie za dupiany niestety ShureE4c są bardzo detaliczne i najlepiej MP3 słuchać na jego AKG K27-i

Rafaell ale odroznij MP3 playera od MP3 playera PELNA GEBA - Rio Karma jest uznawana za player o najlepszym brzmieniu, nie wiem co ma twoj syn ale mozliwe zeto zwykla zabawka bo akg k27i , ktore sa moim zdaniem kiepskimi zamulonymi sluchawkami pociagnie nawet Creatiove MuVo, Karma jest moim zdaniem playeerm porownywalnym do przenosnych CD, przeciez jak pisalem mozna wgrac nie tylko MP3 ale i Ogg Q8 jak i bezstratne FLAC -wiec sobie zgrasz z CD plytke i nie bedziesz mial gorszej jakosci, gwarantuje ze bys byl zadowolony -to plyus jakis wzmak sluchawkowy - i gra kapitalnie a moje Altec ( bazowane na ER4) uchodza za sluchawki jeszcze bardziej detaliczne od Twoich Shurkow, za fakt niech swiadczy ze na karmie moge spokojnie sluchac sr60, HD580 i 595 ktore sa mocno szczegolowymi sluchawkami i jesli muzyka jest nagrana w mp3 320kbps a jeszcze lepiej ogg q7,q8 badz FLAC to jest to naprawde rewelacja.

Wiem ze to forum nie lubuje sie w mp3kach i to rozumiem ale nalezy tez oddzielic dobry sprzet od slabszego co niniejszym czynie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.