Skocz do zawartości
IGNORED

Towarzystwo fullrange'a

cyku

Rekomendowane odpowiedzi

-> Bartek1

Właśnie na tym projekcie się wzoruje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Tyle, że najpierw chcę sprawdzić czy jeden Eminence na kanał wystarczy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no właśńie do nich dzwoniłem.. za 10 dni hehe

Buble.. a czym to chcesz napędzić ja się boję cały czas o to... czy właśnie duża efektywność + duże Qts ułatwia sprawę wzmacniaczowi?

-> Matthew

Odnośnie Qts to z tego co czytałem wysoka wartość umożliwia zastosowanie głośnika w wąskiej odgrodzie i razem z wąską ścianką odgrody tworzy układ o mniejszej dobroci (Qts). Więc bardziej istotna wydaje się czułość. Zakładam, że 97dB głośnik będzie łatwe do napędzenia(może GC(50W), może moja Monica(10W), a jak będzie w rzeczywistości - to się zobaczy...

ok, ten eminence to 97dB, szeregowo połączone 2 to chyba wzrost efektywności o 3dB.. ale mam cicha nadzieję ze jeden wystarczy do zagraconego pokoju 18m2 ;)))) no i ze aleph to napędzi...

-> Matthew

A ty zamówiłeś już te głośniki? Jeżeli tak to proponuję zmodyfikować zamówienie :) i powiększyć o moje 2 sztuki, zawsze taniej, szczególnie, że blisko siebie mieszkamy podobno :)

no jeszcze nie, ale noszę się z zamiarem... za 10 dni kazali się odezwać... musze przyoszczędzić na to.. no i mam nadzieję ze kotły bedą "brzmieć" jak kotły ;)))

pewnie trzeb będzie odciąć teslę od dołu.... wnioskuję ze nie da się bez pomiarów tego osiągnąć no i nie da się bez zwrotki na szerokopasmowcu... ;( no zobaczymy, mam nadzieję że nie bedzie to porażka... szkoda kasy

-> Matthew

Na audiocircle łączyli Visaton'a B200 bez cięcia od dołu z takimi basowcami. Wykorzystywali tylko filtr pierwszego rzędu czyli cewkę 10mH na basowiec i twierdzili że jest OK. Zresztą u magazyniera połączenie basu z szerokopasmowcem wydaje się OK.

Macie tu takie dziwne problemy;P Nie lepiej tuba na BSW która pokazałem wczesniej(1 strone).Naped aktywny holton 400 z dolnoprzepustowym na 100Hz i tuby na fostexach fe166e lub jak któ woli moze byc tez OB.Góry do nich nie trzeba bo jak ktos kiedys owiedział one maja góre jak kopólki za 200-300zł.W końcu ciagna do tych 20000Hz z f0 i z f3=22000Hz I nie potrzeba wtedy filtra na basowiec bo po pierwsze odciety aktywnie i po drugie jest on tylko jeden.Koszt 400zł za BSW a za 4 alphy?....1000zł i niepewnosc czy w OB kotły to beda kotły a przy BSW w takiej tubie napewno to bedą kotły a nawet wiele kotłów;D

Supravox i Visaton, prawda, że podobne :-)

Ukryta Zawartość

post-225-100004785 1170302523_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> rogus

Zaiste, podobnieństwo uderzające ;-)

-> Ariel jakiśtam

A Ty ciągle z ta tubą na BSW, ja bym dał tam zupełnie inny przetwornik (Monacor bądź SLS), a jeśli już BSW to 184-II, pomimo małego xmaxa i estradowej budowy - bardzo podobają mi się jego parametry.

no u mnie na razie to się wygrzewa chyba ale już wymptomy brzmienia wstęgi takie jak u Magazyniera były zaczynają się pojawiać.. ;) myślę że do kopółek nie ma powrotu ;)

czasem mnie ta Tesla zaskakuje ale włączam kawałki wałkowane na skanach i schodze na ziemię hehe ;) niemniej jednak gitary ze wstęgą.. miodzio, brakuje mnie niestety tego nasycenia na średnicy.. jest jakby koc na tej tesli...

Aurum Cantus G2Si...używane, Yogi mi wstawił nowe wstęgoblaszki ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A Ty ciągle z ta tubą na BSW, ja bym dał tam zupełnie inny przetwornik (Monacor bądź SLS), a jeśli już BSW to 184-II, pomimo małego xmaxa i estradowej budowy - bardzo podobają mi się jego parametry."

BO narzekacie na bas dlatego radze.BSW 184 II to juz ogromniasty jest....i tuba inne wymiary musiałaby miec.Monacor....którego masz na mysli??

I pewnie lepsze od oryginalnych bo te stosowane przez producenta wyciągają sie w kilka dni . Troche to niedoróba jak za głośniki po pare setek za sztukę.

...there is no spoon...

no zgadza się, u Pawła już żeśmy zauważyli zużycie się wstęgoblaszek ;( troche lipa bo para w Akkusie 30zł a z wymianą jest troche problem... samemu można uszkodzić bardzo łatwo

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.