Skocz do zawartości
IGNORED

Towarzystwo fullrange'a

cyku

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj mały wysyp głosników na allegro

1.http://www.allegro.pl/item135214103_seas_kt_25_f_nowy_.html - bardzo popularny tweeter chociaz jego dźwiek to nie jest szczyt finezji - bywa określany jako suchy, szeleszczący i ostry ale ja go słuchałem w kolumnach polskiego producenta i grał świetnie - pewnie kwestia aplikacji - jak zwykle.

2.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - juz nie sa produkowane ale cenione za liniowa charakterystyke a Kisiel twierdził ,ze w zakresie basu niebezpiecznie zbliżają sie do 18 cm scan speaków

3.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mało znana wersja ale w końcu to peerless

4.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - pierwszy raz takie widzę ;p

5.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - głosniki juz nie produkowane i cena przesadzona ale to pewnie jedna z ostatnich mozliwości kupienia takich seasów

6.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - co tu pisac - cena końcowa będzie około 200 PLN , jak zwykle.

7.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ARCUS z popularnej serii TS , góra to wersja OEM Vify D26z kopułka z tworzywa , średnica to Vifa lub Seas o średnicy 7 cm a dół to prawdopodobnie Vifa C17

Jest tez komplet Scan Speaków 9300 oraz 8535 ale ceny przesadzone...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

wczoraj mnie, Magazyniera i Rogusa ugościł Buble_corp ;)

fotostory dość ubogie ale Buble ma więcej fotek..

jedno jest pewne... czeka mnie LAMPA ;)) i chyba nie tylko mnie ;) grał tylko jeden monoblok i to co uderza od początku to średnica i barwa !!! to miało tylko 8 Wat a zasuwało jak siemasz wiktor ;) dynamika super

co do Visatona to niezłe to to było, podłączyliśmy wstęgę odciętą 1u i zrobił sie bałagan... cuś nie tak było, duzo lepiej się słuchało na samym Visatonie... jest szczegółowy i ma górę i to nawet dźwięczną ;) ale czy decyzja o zakupie zapadła to nie wiem, chciałbym uzywać wstęgi a jesli są problemy ze zgraniem i to na 10khz to hmm, trzeba powalczyć może...

Buble_corp, dzięki za możliwość odsłuchu, tak naprawde troche mnie głowa dziś boli heh i juz 1,5 litra mineralki poszło ;)

Pozdr

Maciek

Ukryta Zawartość

post-5385-100004700 1170302649_thumb.jpg

post-5385-100004701 1170302648_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeszcze znalazłem Bubla ja cos psuje ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To było 5 Wat Maćku ;-)

Wielkie podziękowania dla Buble_Corp za gościnę. Uslyszałem wczoraj to co chciałem usłyszeć i już zbieram na Visatona B200. Z lampą zagrało to bajecznie. Myślę, że moim małym pokoiku to "zagra" :-)

Jednak głównym bohaterem był monoblok lampowy (szkoda, że 1 szt. tylko ;-) ). Kiedy przełączyliśmy się ze wzmacniacza cyforwego Charlize na w/w lampę przeskok jakościowy był ogromny i nikt nie chciał wychodzić, musiałem kolegów wyciągać siłą, godzina była już późna ;-)

Odsluch wysoce pouczający, w dalszej perspektywnie wysoce kosztowny.... ;-)

Lampa niestety nie jest moja, tylko Pgwave'a. Udostępnił mi ją na jakiś czas. Miejmy nadzieję, że jak bedzie drugi monoblok to będzie to równie fajnie grało. Zdjęcia postaram się wkleić później.

-> dudivan

Nie mam schematu tego wzmacniacza i nie wiem na jego temat zbyt wiele, tylko tyle ile mi Pgwave powiedział. Jest to w każdym razie OTL i z tego prawdopodobnie wynika tak niska moc.

....ładni ładnie też jestem chętny na materiały od pawcia....dacie jakis namiar na tego ftp'a?

>>>>buble_corp

..hehe widze ze jednak lampka nie bedzie zbierac kurzow:P, ja w koncu necik sobie zalozylem w akademcu (hehe 1MB:)wiec bede sledzil twoje poczynania:)skladaj skladaj i upgrade szykuj może coś z tego OTL'a będzie skoro pozytywne opinie....niestety wada jest bardzo slaba kontrola na basie a wrecz kompletny jej brak..zamierzam poeksperymetowac z bi ampingiem tylko kiedy to bedzie:)))nauki od cholery a czasu wrecz jak na lekarstwo:D

Kamil licze ze cos tam poeksperymetujesz....schemacik mam ale niestety zostal w wawie- wkleje jak wroce 1:)

pozdr.

-> Pgwave

znalazłem już chyba ten układ.

Teorię dotyczącą OTL-i można prześledzić tutaj:

Ukryta Zawartość

Ten układ jest "wariacją Futtermana".

Ukryta Zawartość

dziś podłączyłem proacki... niestety na krótko... ciężko się pozbierać po wstędze.... średnica i bass wiadomo, ale to takie napompowane, na tych odgrodach jakieś wszytko takie bardziej naturalne..

Dodaje obiecane zdjęcia z odsłuchów

Ukryta Zawartość

post-2659-100004649 1170302725_thumb.jpg

post-2659-100004650 1170302723_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szerokopasmowce mam wrażenie mają więcej powietrza i lekkości i to jest ich ogromny plus. Rzadko kiedy brakuje góry. Problem staje się bas. Tego "normalnym" 2 drogom czy 3 nigdy nie brakuje. Dobrym pomysłem jest zrobienie do szerokopasmowców subwooferów (nigdy nie próbowałem, zresztą tylko kilka razy trzymałem w dłoni fullrange) ale podejrzewam że największym problemem z dodaniem subów będzie ich zgranie z szerokopasmowcem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.