Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy wzmacniacz słuchawkowy DIY

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

>kwierzyk

Troche sie źle zrozumielismy :) ja pisałem o zasilaczu ze strony audiotonu do pre nr3, a Ty masz inny projekt.

Jesli tak to zdecydowanie ten rezystor MŁT moze miec wplyw na to ze napiecie troche rosnie, proponuje wymień go na cos lepszego, a zasilaczowi daj troche czasu... :)

Byłem i ponownie przetestowałem :) wlutowałem 2 x 47k w szeregu zamiast 100k MŁT. Napięcie dojechało do 156V a potem zjechało do 155,5 - i tak zostało na długo, nie chciało mi się trzymać sond od miernika dłużej. Myślę, że jak przypnie się obciążenie, to wszystko będzie ok :)

Obiecane fotki uruchomionego zestawu preampa nr 3 :)))) ZERO BRUMU !!! Dźwięk bardzo fajny - miło się tego słucha :))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zeby pozbyć się całkowicie brumu musiałem uziemnić żarzenie, a tu widzę śmiga bez tego ;)

u mnie niestety malutka obudowa-wszystko upakowane-może dlatego. Pzdr

----------------

czy ktos bawil sie lampami rosyjskimi 6N6P? chodzi mi glownie o bezposrednia podmiane za ECC88, ECC82 ;) podobno daja lepsze brzmienie, ale w tym OTL'u moga powodowac wariacje, malo stabilny uklad wkoncu...

KOMUNIKAT :)))

Osoby, które zamawiały PCB pod słuchawkowca wg Kamyka proszę o podsyłanie dokładnych adresów do wysyłki tylko i wyłącznie na adres @ podany w "o mnie" wg zasady:

TYTUŁ WIADOMOŚCI - NICK

TREŚĆ WIADOMOŚCI - DOKŁADNY ADRES

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Witam

Ruszył sie temat transformatorów do OTL (jezeli specyfikacja napięc/prądów jest błedna to skorygujcie)

Załaczam email od ew wykonawcy

" Trafo 1

PRI – 230V

SEC: 250V 0,2A + 6,3V 3A

Cena na szybko ok.75-85zł/netto (czyli ok 104 PLN brutto + koszty wysyłki - przyp. dino)

Ceny szacunkowe ,aby ustalić dokładnie musi powstać prototyp.Ceny z ekranem z folii,zalewane ,wyprowadzenia linką.

Standartowa dopłata do ekranu magnetycznego ok 4-5 zł."

Pls o komentarze

ps. sprawdzam jeszcze drugą firmę.

Niestety płytek pod słuchawkowca wg Kamyka jeszcze nie mam :(((( Mają mały "kocioł" w zakładzie i są opóźnienia. Jak tylko dotrą do mnie to dam info. Przepraszam za opóźnienie !!!!

pkrecz

a skoro jak juz masz tylko pcb psu, to dla osob zamawiajacych tylko to, to bedziesz wczesniej realizowal wysylke?

bo musze nastawic sie z innymi zakupami temu pytam ;)))

>dino

Moim bardzo skromnym zdaniem to zamówiłbym taki :)))

PRI - 230V

SEC: 240V 0,5A + 6,3V 5A

Oczywiście mam na myśli to do słuchawkowca wg Kamyka na 4-ech lampach.

>PRI - 230V

>SEC: 240V 0,5A + 6,3V 5A

hmmm... dosc duzy zapas ;)) ja obecnie mam trafo 210V 0,2A i 7V 3A i to już jest z zapasem, choć właśnie chce wymeinić ze względu na rozmiary (mam jeszcze na tym trafie inne wtorne dodatkowo) i myslalem wlasnie o czyms takim:

SEC: 230-260V 0,2A + 7V 2-3A

te 7V bo i tak będzie prostowane a puzniej stabilizowane, zapas musi byc w gore, dla tych co nie stabilizuja i tak bezproblemu zderukuja ta wartosc do 6,3V...

Każdy robi jak uważa :)))) Ja wyznaję zasadę, że solidny zapas musi być ... :))) Zakładając, że np wstawisz 4 lampy z których każda bierze 0,7 A co da w sumie ok 3A prądu żarzenia. Czy te 5A to aż tak dużo :))) ?????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.