Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Lektor za 48kzl

bego

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy

$1747.50 placi dystrubutor a dealer w Stanach niestety dostaje tylko $2097.00 plus przesylka. Jak widzisz zarabianie na High-End nie jest latwe biorac pod uwage ze tego typu zabawki to nie cieple bulki.

ARC i Theta wiem ze to dobrze dziala. Tylko osobiscie boje sie o Thety przyslzlosc. Nie bardzo wiem jak ta firma sobie poradzi w przyszlosci.

Zakup ULTRA mam na mysli jak bedziesz mial ARC i wszystko inne zapiete na ostatni guzik ze tak powiem.

Czym wyzej idziesz z Transparent przedewszystkim dostajesz lepszej jakosci BASS,barwny, ma lepsza definicje, dzwiek jest bardziej szczegolowy ale zarazem przezroczysty.

Lepiej wchodzi i sie trawi. Moim zdaniem warto oczywiscie jak tylko jestes w stanie to zrobic bez zadnych wyrzeczen w podstatwowe srodki do zycia.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Gość Ciekawy

(Konto usunięte)

Lacrimosa

Wielkie dzięki za info. Może kiedyś będę ( szczęśliwym ? ) posiadaczem ULTRA jako małego dodatku do systemu. Podobno chcieć to móc , a jeśli

chodzi o "podstawowe środki do życia", to bez jedzenia podobno można spokojnie wyżyć i kilka tygodni ( he, he ).

A na poważnie to ciekawa jest Twoja opinia o najnowszych produktach ARC

Rozmawiałem swego czasu z człowiekiem który był właśnie zachwycony

nową linią produktów - VT100, VT200 itd. wg niego neutralność i szczegółowość ARC była poza klasą - jak widać o gustach trudno

dyskutować...

I jeszcze odnośnie Thety i jej niepewnych losów masz jakię konkretne informacje ?. CD mam już parę lat i co prawda nie sprawiał dotąd żadnych

problemów, ale tak zacząłem sie zastanawiać ja wyglądała by sprawa

ew. serwisu w przypadku padu firmy. Była kupowana oficjalnie u dystrybutora choc po "amerykańskiej" cenie ...

Adam:

Ad. zdjęć:

A właśnie wyobraź sobie, że mam. Mnie by nie przyszło do głowy bez zapytania o zdanie konstruktora, które umieścić. (Porobiłem ich sporo.)

Powinieneś był tak postąpić.

Te akurat zdjęcia nie były zrobione z myślą o szerokiej publikacji i nie jestem pewien, czy konstruktor nie wolałby widzieć na nich swój wzmak skończony, "w pełnym garniturze".

Ja lubię takie "rozbierane", warsztatowe zdjęcia, a nie techniczne jak np. w pismach branżowych. (Chodziło mi w nich o klimat miejsca powstawania urządzenia, itd).)

Ludziom - estetom zależy, by ich "dzieła" pokazywać w pełnej krasie, skończone. Nie wiesz o tym ?

Ja do estetów należę i dlatego mnie to by się nie spodobało. Trudno. Takie moje zdanie.

Naruszyłeś tajemnicę naszej prywatnej korespondencji, co daje mi o Tobie do myślenia.

Być może naruszyłeś też czyjąś intymność, a to nie fair. Przyznaję, że miałem zamiar poprosić kogoś o pomoc, kiedy wzmak byłby skończony na 100% i opubliować zdjęcia JTB "w pełnej krasie".

Bez pozdrowień.

Chyba się nie dziwisz. Różnimy się. No cóż.

Ciekawy>>>

Nie ma zaco ! Jestem happy ze moge udzielic troche informacji/pomocy w zlozeniu dobrego systemu.

Tak zgodze sie z opinia ze ARC jest szczegolowy i neutralny jak dla mnie to za bardzo i do przesady, zwiazku z tym dzwiek jest meczacy w

odsluchu. W szczegolnosci jest to widoczne/slyszalne na nie najlepszych nagraniach od strony technicznej. Chyba ze sie z tym pogodzisz i bedziesz sluchal tylko Reference Recordings,Chesky,Telarc itd.

Z mojego doswiadzczenia wynika ze czym wiecej ma lamp ARC amp tym gorzej gra, np. VT-100 MKIII czy VT-200 MKII jest bardzo dobrym przykladem, rowniez REF 300 MKII czy REF 600 MKIII to sama sytuacja mniejszy amp jest bardziej muzykalny. O mijaj z daleka mono blocks!

Najlepszy ARC wzmacniacz jaki kiedykolwiek byl przeznich wyprodukowany to bez watpienia D-79, D-79A ale juz nie D-79C MkIII. Mozesz je znalec w Stanach na used market ale nie z chodza ponizej $4000.00 i kupujesz 20 letni wzmacniacz ktory wymaga lub bedzie wymagal powaznej operacji. (liczniki analogowe nie funkcjonuja)

Theta- wedlug mnie od czasu jak wyszli z wzmacniaczem Citadel (theater) z gubili tak zwany "focus" tym samym ucierpiala ich siec dilerow w USA. W prawdzie zaczeli teraz produkowac nowy konverter Generation VIII ale to juz nie to. Ponadto jeden z designer zaczol na stronie produkowac jedne z lepszych przed wzmacniaczy (lampowe).

Osobiscie nie wroze im dobrej przyszlosci szczegolnie w takiej paskudnej ekonomi jaka teraz mamy. Nie martw sie jak ich zabraknie to beda inni specjaliscie ktorzy sobie z tym urzadzeniem poradza, poza tym Theta uzywa OEM czesci wiec bede dostepne prze dlugi czas.

W poprzednim watku wspominiales o Thiel, mam nadzieje ze to nie 3.6 ich ARC 100.2 nie pociagnie. Czy slyszales ze sa nowe Thiel CS 2.4 ponoc ich najlepsza konstrukcja? Kompletnie innych dzwiek niz Audio Physic ale moze to byc interesujaca kombinacja. Jeszcze ich nie slyszalem.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Bardzo przepraszam Ciebie i Konstruktora z ten "wybryk". Umieszczenie tego na strony bez Waszej zgody było nieodpowiedzialnością i nietaktem z mojej strony. Poprosiłem administratora o usunięcie zdjęć.

Egzemplarz, jaki tu był to pre - kl. A, końc.- kl. AB, push-pull.

Trafo sieciowe 300W, 2 trafa głośnikowe (zdziwilibyście sie czyje) i byczy dławik pod spodem (nie było go widać).

O ile czegoś nie pokręciłem. Jak chcesz - dopytam dokładnie konstruktora, bo wolę miec jego pod ręka, gdy odpowiadam na takie pytania.

(On nie ma dostępu do netu.)

Pozdrawiam.

PS. Dzieki Adam i Lukar za usunięcie zdjęć.

Na Adama już się nie gniewam - zrobił, co mógł w zaistniałej sytuacji.

Obaj postapiliście b. ok. - DZIĘKUJĘ.

Jak lampka będzie skończona, cyknę fotki nadające się do publikacji i będziecie mogli zobaczyć dzieło skończone, jakim widzi je konstruktor ; )

hihi, najciekawsza jest w tym wszystkim koncepcja konstruktora.

Pytania, typu "jak to możliwe" (chodzi mi o bas z lampy) cisną się na usta po minucie słuchania tego monstrum, hihihi

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.