Skocz do zawartości
IGNORED

B-stok-Jadę do Warszawy posłuchać-gdzie?

Gość Łukasz Boruszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Boruszewski

(Konto usunięte)

Chcę posłuchać kolumn różnych producentów, aby dokonać odpowiedniego wyboru monitorów w cenie dp 2.000. Jadę w tym celu do Warszawy. Poleccie proszę miejsce, w którym będę mógł w odpowiednich warunkach posłuchać większości kolumn z tego zakresu cenowego.

Top Hi-Fi, ul. Andersa 12

wklep to w wyszukiwarke - tam jest do nich telefon, zadzwoń, popytaj co mają, umów się - sklep przychylny klientowi, nawet temu tylko odsłuchującemu. Ogólnie mówiąc mam pozytywne doświadczenia.

Sovajazz miał wielkie szczęście. Z moich doświadczeń, jak i sporej grupy forumowiczów, wynika, że Top-Hi Fi należy omijać szerokim kołem. Nie tylko ze względu na obsługę, ale i na ceny, które są o jakieś 10% wyższe niż w innych sklepach (vide ceny Classe).

Dwa warszawskie sklepy, które są zdecydowanie customer-friendly, posiadają olbrzymi wybór głośników róznych producentów i nie reprezentują konkretnego dystrybutora to Klub Hi-Fi (Kopernika 34) i Audioforte (Rejtana 3). Obsługa jak marzenie, kompetentna i cierpliwa, doskonałe warunki do odsłuchu, a sprzęt można pożyczyć do domu bez żadnych ceregieli. Polecam.

=> Gutten

w w/w sklepach nie byłem, szczerze opisuje to co mnie na andersa spotkało - ot i wszystko ;)

u mnie, w Lublinie wysoko cenię zarówno melomana jak i jtp - oba są "customer friendly", ale tak to jest jak są tylko dwa... jeśli chcą mieć klienta, który kupi u nich a nie np. w wawie, to muszą takie być... :)

• Redaktorzy

HiFi Club (tak to sie zdaje sie dokladnie nazywa) jest latwo osiagalny dla przybysza z innego miasta. Znajduje sie w samym centrum, ulica Kopernika to jakies 200 m od Nowego Swiatu. 20 minut piechotka od Dworca Centralnego.

Hi-Fi Club - jak najbardziej. Fajny sklep, tylko powinieneś wcześniej zadzwonić i zapytać się, co będą mieli w interesującym Cię przedziale cenowym. Bo w danej chwili może być z tym ciężko; w Hi-Fi Clubie przeważa raczej sprzęt z nieco wyższej półki.

Audioforte jest bardzo w porządku, są tam komfortowe warunki do odsłuchu, ale jest nieco dalej od Dworca Centralnego.

Jeden sklep Top-Hifi jest blisko Dworca (Nowogrodzka), ale tam są słabe warunki do odsłuchu i obsługa raczej mało zachęcająca. Natomiast sklepu Top-Hifi na ulicy Andersa bym tak do końca nie skreślał, oni mają w sumie dużo sprzętu w niższych-średnich zakresach cenowych i jest całkiem rzeczowo i sensownie.

A poza tymi wspomnianymi jest jeszcze Ministerstwo Dźwięku na Armii Ludowej, które jest położone 10 minut na piechotę od Audioforte i sprzedaje m.in. JM Lab i Acoustic Energy.

Życzę owocnych poszukiwań

Gość Łukasz Boruszewski

(Konto usunięte)

A poza tymi wspomnianymi jest jeszcze Ministerstwo Dźwięku na Armii Ludowej, które jest położone 10 minut na piechotę od Audioforte i sprzedaje m.in. JM Lab i Acoustic Energy.

nie mogę znależć nic na ten temat w Internecie-mógłbyś podać linka?

Nie mają strony, mogę ci tylko dać telefon i e-mail: (22) 825 48 79, [email protected]

Moim zdaniem sklep nie najwyższych lotów jeśli chodzi o obsługę, oferta też dość wąska. Mają fatalną salę odsłuchową, prawie niczym nie wytłumioną, w związku z tym po przekroczeniu pewnego poziomu głośności słychać głównie odbicia od gołych ścian. A, i przyjdź z własnymi kabelkami. Mnie połączyli NADa S300 i Danish Physics jakimś badziewiem za 10zł/metr. Innych nie mają na składzie.

Pzdr.

• 2 lata później...

Ministerstwo dzwieku ma do tej pory cała sciane kabli i to z jednej firmy ixos nikt nie ma takiej.

Polecam ten sklep poniewaz jest miła obsługa duzy wybor produktow 2 sale odsłuchowe akustycznie mało przygotowane ale to dobrze bo przynajmniej wiesz ze w domu zagra lepiej

panowie darmo montuja sprzet w domu, dojazd tez jest w gratisie raty zupełne 0 %

Sklep nie długo oczekuje remontu wiec jeszcze nie powiedzieli ostatniego słowa

Bardzo polecam przynajmniej nikt cie nie okłamie i nie bedzie snuł wyłuczonych formułek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.