Skocz do zawartości
IGNORED

Interconnecty Audioquest'a

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

"Połączenia zgrzewane to połączenia metali i tworzyw sztucznych przez miejscowe dociskanie łączonych elementów przy jednoczesnym podgrzewaniu wystarczającym do doprowadzenia lączonych materiałów do stanu plastyczności (ciastowatości).

Stosowane metody zgrzewania

zgrzewanie elektryczne

doczołowe (zgrzewanie jednoczesne większej powierzchni), liniowe i punktowe. Dwa arkusze blachy są ściskane przy jednoczesnym przyłożeniu napięcia w zgrzewanym obszarze, które powoduje miejscowe rozgrzanie materiału. Stosuje się w przemysłowych instalacjach montażowych..."

A w wypadku Aq napewno chodzi o zgrzewanie!

Teo cieniasku od ciebie ? kiedy - że teraz piszesz znowu?

Która przecierz dawno już się miejscami zamieniły :)

P.S słuchałem audionovy,to inna klasa kabla jest wogóle w KAZDYM aspekcie,a stereofonia Ultry to jest jedna z mocniejszych stron tego kabla wiec tym bardziej mnie to zdziwiło.Ale jesli była lepsza to tylko pogratulowac systemu,nie trzeba sie wykosztowac na drogie kable;)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Widzisz elfan razem uczymy sie jak duzo zalezy od systemu - Audionova to sa bardzo dobre kabelki moze troche bardziej sterylne od XLO - w zadnym wypadku nie chce umniejszac klasy XLO i wciaz uwazam ze jest to REWELACYJNY interkonekt w swojej klasie cenowej. Zdaje sie po prostu ze ja tej sterylnosci potrzebowalem. Pozdrawiam.

zdaje sobie zprawie ze nie kazdy kabel zagra z kazdym systemem super,ale u Ciebie zagrał super sam to mówiłes.No chyba ze był za drogi(sam bym nie dał za niego 700zł) jak cos to max 400zł czyli tyle ile dałem.Z całym szacunkiem dla audionovy,gra fajnie jak na swój przedział cenowy.Ja wiem ze systemy sa rózne,w tym przypadku mam na mysli kabli,twój sprzet jest na to mniej wrazliwy.To dobrze jak i zle,bo mozna zaoszczedzic kasy ale nie mozna zbyt duzo podrasowac w brzmieniu sprzetu;).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moj sprzet jest bardzo wrazliwy na zmiane kabli: mialem juz ich sporo. Doceniam klase XLO - o tym juz mowilem. Wyleczylem sie tez z AQ. Sprawa wyglada tak: Audionove mam przez przypadek - zamienilismy sie z houkiem za Tare Labs Prism 800i leb w leb czyli bez doplaty (Tara jest drozsza). XLO testowalem dosc krotko ale wywarlo na mnie duze wrazenie i bardzo pozytywne. Mam teraz dylemat: czy zainwestowac w wyzsza Audionove czy w XLO. Mysle ze sprawe ostatecznie rozwiazalby odsluch porownawczy Audionovy i XLO. Zatem trzeba te kabelki od kogos pozyczyc...

jacch:

> A w wypadku Aq napewno chodzi o zgrzewanie!

Może być i zgrzewanie - nazwa procesu technologicznego jest mi doskonale obojętna. Istotny jest fakt, że między drutem a powierzchnią wtyku nie ma żadnej "obcej" substancji - brzmienu na pewno to nie zaszkodzi. Poza tym fajnie to wygląda, a i zawsze to milej pomyśleć sobie, że ma się produkt nieosiągalny dla majsterkowiczów ;)

> Teo cieniasku od ciebie ? kiedy - że teraz piszesz znowu?

Jeśli nie pamiętasz, polecam bilobil. A dzisiaj... wybacz, ale naprawdę mi się nie chce.

> Która przecierz dawno już się miejscami zamieniły :)

No dobrze, w drodze wyjątku, króciutka lekcyjka. Po pierwsze, "przecież" pisze się przez "ż". Po drugie, zrozumiały przekaz powinien być między innymi poprawny pod względem gramatycznym - tego wypowiedź traci często jakikolwiek sens. Widniejące powyżej zdanie twojego autorstwa doskonale tezę ilustruje.

Podrecznik gramatyki dostaniesz zapewne w najbliższej księgarni.

;-p

Gość

(Konto usunięte)

'"...Może być i zgrzewanie - nazwa procesu technologicznego jest mi doskonale obojętna. Istotny jest fakt, że między drutem a powierzchnią wtyku nie ma żadnej "obcej" substancji - brzmienu na pewno to nie zaszkodzi. Poza tym fajnie to wygląda, a i zawsze to milej pomyśleć sobie, że ma się produkt nieosiągalny dla majsterkowiczów ;).."

Niekoniecznie , bo jak pisze w regułce , zgrzewanie powoduje rozgrzanie obrabianego materiału do b. wysokiej temperatury ( prawie topnienia) co napewno powoduje zmiany w jego strukturze , a to chyba ma wpływ na dzwięk :)

"Mam teraz dylemat: czy zainwestowac w wyzsza Audionove czy w XLO. Mysle ze sprawe ostatecznie rozwiazalby odsluch porownawczy Audionovy i XLO"

XLO miałes na odsłuch wiec wyporzycz jeszcze raz, Audionove tak samo,proponuje przez allegro od mastersel czy jakos tak,koles handluje nimi.Poza tym Audionova najwyzszy model to kabel za 300zł a ten XLO to koszt 700zł wiec mowa o kablach z zupełnie innych półek(phobos 130zł)(a te ceny niestety słychac)Teraz zalezy ile chcesz wydac pieniedzy na ten cel.Bo jak narazie tego nie okresliłes..A inwestowac moim zdaniem warto,a nic za darmo nie ma,przynajmniej u mnie kabel za 100zl wyraznie gorzej gra niz ten za 700zł:),z jednej strony troche szkoda bo pieniedzy w portfelu przez to mniej.I sugeruje jesli kupuje sie kabel powyzej 200zł to z second handu niz nowy.Ja kupiłem swój interkonekt za 400zł.Polecam tez posłuchac cos od AQ z wyzszej pułki a nie skreslac go przez to ze model podstawowy sie nie spisał;).

pozdr

Disco Audionove ma ode mnie....ja w zamian otrzymałem TARE LABS PRISM800i.....i.....w moim systemie wyraźnie słychać, ze jest to kabel 2 razy droższy ( tak, tak, elfan, zgadzam się z Tobą:):) Dźwięk stał się mniej laboratoryjny, bardziej wygładzony, przyjemniejszy - tego szukałem. Disco szukał żywego, detalicznego i szybkiego konektu i jak widać równiez znalazł....przynajmniej na razie:)

Jedno jest pewne: kable grają różnie w zależności od systemu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A ja sie nie zgadzam... Elfan - najwyzsza Audionova kosztuje 1199zl a nie 300... Liczy sie dzwiek i jakosc wykonania. Audionova to polska firma i cos co mialoby napis Audioquest i taka jakosc musialoby kosztowac przynajmniej 4 razy drozej - to nie moje zdanie. XLO brzmi troche inaczej ale w moim systemie zagralo rownie dobrze. Co do wyboru miedzy obiema firmami to odsluch bedzie konieczny... Moze zatem elfan wreszcie sie spotkamy??? A tak nawiasem mowiac - chcialbym miec taki sprzet jak Ty majac 21 lat...

Disco,zwracam honor,fakt,1199zł,piekny kabel i jakosc wykonania,mój przy tym kablu wyglada jak sznurek od butów;).Discomaniac warto posłuchac,i porównac do Ultry jak i nie tylko,ja nie słuchałem tej audionovy ale jesli gra tak jak wyglada to moze byc niezle,z tym ze te filtry,nie wiadomo co tam w srodku wpakowali:).Szczeze mówiac ja bym nie dał tyle za kabel,wolał bym dac kolumny do Mcgyvera.

P.S i jeszcze raz sorki za to przeoczenie,myslałem(sugerowałem sie aukcjami na allegro) ze ten model za 300zł to jest najwyzszy kabel w ofercie.

pozdr

Disco, elfan unika tematu "spotkanie i konfrontacja na żywo" bo..................jest kobietą:):):):):):):):):) A wtedy konfrontacja mogłaby się zakończyć......bacikowym:):):):):):):) i miałbyś już 800zł na najwyższy IC Audionovy.......Przemyśl to...hehehe

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moze to jest elle-fanka?:):):) Takie czasopismo dla kobiet:):):) No oczywiscie zartuje - po zadziornosci elfana widac ze facet choc... Kobiety tez bywaja zadziorne a spotkanie z kobieta na odsluchu... Super...

• Redaktorzy

Ten nowy kabel Audionovy jest bardzo nowy, calkiem niedawno najwyzsze bylo cos za 300. W kazdym razie wyglada jak czesc wyjeta z T-34, mam nadzieje ,ze nie strzela z armaty.

Taaa, ja to Maciek.......

Oj stary, marzę o odsłuchu z kobietą.......szkoda, że tak mało kobiet jest wrażliwych na dobre brzmienie. Jak to jest, że kobietom wystarcza plastkiowe radyjko, a my musimy mieć 100kg badziewia w chacie......i wciąż nam w dupach niedobrze:)

ehhhh :D ziomki z Was ,nie wiedziłem o tym nawet:) a co do mojej osoby to spytajcie o to ludzi którzy mnie na zywo widzieli,np jozefa;)a tak poza tym nie bede sie tłumaczył i nie mam takiego zamiaru dlaczego nie chce sie zgodzic na odsłuch z discomaniacem.Poza tym houek,dobre to było,ciekawie co jeszcze wymyslisz:D

pozdr;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.