Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki typu street

Wodzas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Planuję kupic sluchawki SENNHEISER HD 280 PRO do uzytku domowego, gdyz ponoc na dwór sie nie nadaja.

Poszukuje wiec sluchawek do uzytku "ulicznego". Nie przepadam za plugami, wiec Shure E4, nad ktorymi sie kiedys zastanawialem raczej odpadaja. Raczej wole cos w stylu Sennheiser'a PX 200. Prosze o propozycje. Dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/22478-s%C5%82uchawki-typu-street/

nie. Cała rodzina słuchawek ( PortaPro, SportaPro, KTX Pro1, KSC-50, KSC-55) korzysta z tych samych przetworników tylko różnią się budową. Budowa także wpływa na jakość dźwięku np. KSC-5x dotykają tylko ucha przez co zmienia się równowaga tonalna - są dużo jaśniejsze, bas jest delikatniejszy.

A jak się ma brzmienie SportaPro do PortaPro? PortaPro na Allegro są droższe o około 70zł ale ostatnio widziałem na ulicy jak wyglądają na żywo i dziwnie bym się czuł z czymś takim na głowie :)

• 2 tygodnie później...

odświeżam wątek bo i ja zastanawiam się nad zakupem porty lub sporty.

Jeżeli ktoś słuchał obu na "porządnym" odtwarzaczu to jestem ciekawy porównania. Ja słuchałem zarówno jednych jak i drugich ale w różnym czasie i warunkach więc o porównanie ciężko...

Mam pytanie związane ze słuchawkami sporta i portapro. Czy są wygodne w noszeniu ?

Czy da radę schować je pod czapkę ?

Wyglądają tak 'dziwnie', że nie potrafie sobie nawet wyobrazić jak się nosi ;)

A tak poważnie to sluchaweczki chyba lepiej nakladac na czapeczke, wygląda to chyba bardziej normalnie niż kanty wystające z pod czapeczki ;-) Poza tym czapeczka na słuchaweczkach może nam zmniejszac komfort słuchania, poprzez ciągłe poprawianie ześlizgującej się czapeczki :-) Słuchaweczki, zwłaszcza te zamknięte mogą pełnić również role ocieplających nauszników, moje PX200 są w tym świetne :-)

Mam Porta Pro i sprawują się wyśmieniecie. Grają z Iriverem 895. Ogromna przestrzeń, potężny bas... Są niesamowite. Rzeczywiście "chuligan wsród słuchawek".

Jak się noszą? Chwilę po założeniu już się ich nie czuje. Nie przesuwają się, nie spadają. Można biegać, skakać. Ze spadochronem nie próbowałem ;) Wyglądają wyśmienicie.

Więcej opinii znajdziecie w mojej recenzji (szukajcie w Opiniach)

Nie zgodzę się jednak z opinią, że Porta i Sporta różnią się tylko obudową. Skąd więc różna skuteczność jaką podaje producent? Skąd dwie różne oceny w HI-FIiM? Co ciekawe - to Sporta są ocenione wyżej. A są tańsze. I tego właśnie nie rozumiem. Jeżeli ktoś wie dlaczego to chętnię przeczytam.

Pzdrv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.