Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning ProAc Studio 100 by McGyver

McGyver

Rekomendowane odpowiedzi

Zydelek, jesteś podły kłamca. Kiedy to niby pytałeś mnie o coś, a ja odpowiedziałem że pomogę jak zapłacisz?

Twojego kolegę Darkula podle zdradziłeś , opluwając go na każdym kroku po jego obsuwie z Emesze2. A czy nie przyjaźniliście się kiedyś, kiedy wiodło mu się dobrze? Tak postępuje kolega? A może i przyjaciel? Zamiast pomóc, przemówić do rozumu rzuca kłody pod nogi? Zdrajca bez krzty honoru jesteś.

Zdrają zasad LUKAR FORUM- grupy dyskusyjnej to jestes ty koles a nie ja. Ja jak cos wiem odpowiadam za darmo, a ty we wszystkim wietrzysz zysk dla siebie. Taka jest różnica między nami i paroma innymi osobami. Nie proponowałeś to prawda,ale i nigdy nie było przyjacielskiej rady z twej strony. Radzisz wiesz komu? Tym z których mozesz mieć zyski, tym, którzy sami boja sie pogrzebać. Nie twierdzę, że nie powinienieś. Ale nazwij sie wtedy nie DIYowcem a przerabiaczem za forsę i będzie O.K.

Natomiast nie wmawiaj mi opluwania. To ty i tobie podobni doprawiacie oprawke. Odcinam sie od tego typu insynuacji!

O, Zydelek, tu już mijasz się z prawdą o lata świetlne. Wystarczy że prześledzisz moje wpisy, to zobaczysz ile wniosłem na to forum, ile gotowych rozwiązań podałem na talerzu, rozpisanych ze szczegółami. Każdy może skorzystać. Każdy, kto nie jest na tyle leniwy, aby zadać sobie trochę trudu i skorzystać z wyszukiwarki. Owszem, nie wszystkie swoje opracowania ujawniam. Dlaczego? Bo to mnie kosztowało. Kosztowało wysiłek, kosztowało doświadczenie, kosztowało poświęcony czas, wreszcie kosztowało pieniądze wydane na części, głośniki, materiały na obudowy, niejednokrotnie zmarnowane na nieudane eksperymenty. Nieudane, ale niosące ze sobą doświadczenie. I tu przychodzi taki Zydelek, i mówi że to wszystko gówno warte, tylko splunąć. I że mam to wszystko opublikować na forum, po to, żeby ktoś mógł sobie bez zadnego wysiłku umysłowego sklonować na przykład Minas Anor. Zydelek, powiedz mi to prosto w oczy. Powiedz mi że mój wysiłek, moja wiedza, moje doświadczenie są nic nie warte, a dostaniesz od razu w gębę.

Zydelek ---> to, że znam Adama i go cenię jest powszechnie znane. Cenię go jednak nie dla interesu, a za to jaki jest. Cenię też wielu innych twórców Hand Made z tego forum.

Wiem jednak, że Twoja postawa - czepianie się "niegodziwych naciągaczy" nikomu nie służy. Opluwanie ludzi, mącenie, wichrzenie nic nie daje. Jesteś bezinteresownie zawistny. W dodatku pełen uprzedzeń i pogardy dla innych ludzi. To dziwna mieszanka...

jaro4444->???????????

Pełen pogardy? Chyba przesadzasz i to mocno. Cieszy mnie jak ktos ma dobry pomysł. A jeszcze bardziej jak sie tym pomysłem podzieli:):)

Zdrówka i usmiechu.

"mniejszośc białoruską, której osobiście nie cierpię"

"Naleciałości językowe i śledzikowanie to domena nie Białostoczan i mieszkańców Wileńszczyzny a osób przyjezdnych, którzy z pochodzenia wiesniackiego przeistoczyli się w mieszczan."

Zydelek do końca moich dni będę Ci przypominał te Twoje wypowiedzi. Jeśli to nie pogarda to co?

Zydelek, jakbyś nie zauważył, jest to wątek w którym dzielę się ze wszystkimi nie tylko swoimi pomysłami, ale i efektami wykonanej, konkretnej i namacalnej pracy. I wbrew temu co sugerujesz zrobiłem to dla wszystkich. I tych, co boją się sami pogrzebać, i tych co czują się na siłach. Dla tych pierwszych są rozbierane zdjęcia mogące zaspokoić ciekawość co jest w srodku, dla drugich są szczegóły techniczne i schematy.

Zydelek, nie udawaj durnia. Wiesz, że przywaliłeś taką gafę, że w cywilizowanym świecie nikt by Ci ręki nie podał. Nie próbuj swoich uprzedzeń zmieniać w głupkowaty żart...

Chłopie forum i mnie pomyliłes z kolesiami z dworca i pigalaka.

Dobranoc, bo ide się polozyc obok swej kobiety.

Ps. Nie mówie,że zart ani, ze gafa.

Robiłem to w scisle okreslonym celu!

Zydelek nie zejdę do Twojego pozimu, ale gdybyś był obok to dostałbyś po męsku w twarz.

Co do kobiety, to chyba fakt posiadania żony podkreślasz, aby zamaskować swoje preferencje ...

Idę do mojej żony, bo szkoda mi czasu na dyskusje z kimś takim jak Ty.

Mam wrażenie, że atmosfera się oczyściła, bo każdy powiedział co mu leżało na wątrobie, a wnioski wszyscy sobie wyciągnęli i nie ma potrzeby dalej siebie opluwać.

Osobiście uważam, że wszyscy starzy forumowicze widzą, co kto robi... Jak ktoś nie chce korzystać z usług zdolnego fachmana - nie musi - przymusu nie ma. Można też wcisnać ignora, jeśli komuś grzebiący za pieniądze tak bardzo przeszkadzają w czytaniu niniejszego forum (mnie nie i wolę by było jak jest). Ale nie można z tego czynić zarzutów. Wielu chce mieć lepiej, a nie umie, nie chce/ boi sie grzebać, nie ma ani nie wie komu zaufać.

A na Forum ma opinie... Dlatego tacy ludzie są jak najbardziej tu potrzebni i mile widziani. (Moim zdaniem.)

• 1 rok później...

Niedopatrzenie wynikające z tego, że KT26 jest po prostu wersją KT25 wyposażoną dodatkowo w komorę wytłumiającą za magnesem. Klonując Studio 100 można "bezkarnie" wsadzić również KT25, bo z takimi zwrotncami nie bedzie różnicy.

• 2 lata później...

Kiedyś juz czytałem MC Twoją definicję średnicy. Po prostu nie idzie tego juz słuchać taka wyraźna. Wydaje mi się że Ci się wydaje że poprawiłeś konstruktorów. Zresztą jeden człowiek który u Ciebie tuningował kolumny wcale nie był z nich zadowolony. Tannoy Sensys DC-2 też chciałeś poprawiać. Wydaje Ci się że kim jesteś ?

• 3 miesiące później...

Pytam w imieniu kolegi-

Orientuje sie moze ktos w jakich latach proac produkowal studio 100 z obudowa ,ktora na przodzie zawierala faze. A od jakiego czasu obudowa jest laczona tak ze widac laczenie tylko na kantach??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15216-100001305 1276535169_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, no i tak sobie z ciekawości pooglądałem wątki na temat tych monitorów, i pododawałem do koszyka wszystko co trzeba no i:

2 x Głośnik Scan Speak D2905-9700 965,58 PLN (netto) 1.178,00 PLN (brutto)

2 x Głośnik Scan Speak 18W8542 1.131,14 PLN (netto) 1.380,00 PLN (brutto)

2 x Cewka rdzeniowa 1.50 mH - 1.4 mm - 0.14 Ohm 40,04 PLN (netto) 48,84 PLN (brutto)

2 x Cewka powietrzna 1.4 mm - 0.47 mH - 0.20 Ohm 40,58 PLN (netto) 49,50 PLN (brutto)

2 x Kondensator SCR MKP PA 15uF / 250VDC RoHS 38,88 PLN (netto) 47,44 PLN (brutto)

2 x Kondensator SCR MKP PA 4,7uF / 250VDC RoHS 19,76 PLN (netto) 24,10 PLN (brutto)

2 x Rezystor MILLS 5W - 5R6 - 1% 21,32 PLN (netto) 26,02 PLN (brutto)

Razem:

2.257,30 PLN (netto)

2.753,90 PLN (brutto)

Elementy do zwrotnicy pododawane na szybko.

Nie wiem czy może sklepy pomyliłem, ale ktoś pisał, że z klonami da się zmieścić w ~1800pln (5 lat temu). A gdzie buda, terminale i kable? Ceny tak podskoczyły czy ja tu gdzieś strzeliłem niezłego bubla?

>2 x Cewka rdzeniowa 1.50 mH - 1.4 mm - 0.14 Ohm 40,04 PLN (netto) 48,84 PLN (brutto)

Rdzeniówka za 9zł też się nada.

>2 x Cewka powietrzna 1.4 mm - 0.47 mH - 0.20 Ohm 40,58 PLN (netto) 49,50 PLN (brutto)

Tutaj to już wyrzucanie pieniędzy w błoto. W tym miejscu spokojnie wystarczy drut 0.8mm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.