Skocz do zawartości
IGNORED

Creek 4330 MKII vs. Denon PMA 1560

lete

Rekomendowane odpowiedzi

O tym Grundigu kiedyś napisałem, ma go moja szwagierka. Gra on w zestawieniu z tanimi DIY kolumnami i DP-5040 Kenwooda.

Gratuluję zakupu PM-75. 1200 zł to uczciwa cena, a ten z Allegro to ma chyba ludzi za idiotów sprzedając ten złom.

Elfan ----> co wniósł Twój jak zwykle złośliwy wpis?

Lete ---> w latach 80 i 90 Grundig blisko współpacował w Philipsem, tak jak i Marantz. Więc nic dziwnego, że mają te same kody w sterowaniu. CD Grundiga miały napędy i przetworniki Philipsa tak jak Marantze.

jaro smieszysz mnie naprawde:D:D to ze jestes wrazliwy to jak ci wczesniej mówiłem wcisnij ignora i tyle....ehh zupełnie nie rozumiem tego faceta..........wpis ten poza tym daje do wiadomosci tobie i innym którzy uwazaja ze sie boje konfontacji odsłuchu tego klocka....a ze tu akurat sie wpsałem to juz oznacza ze zasmiecam...ehhh

Elfan jesteś prawdziwy pieniacz. Wiesz o tym doskonale. To, że się umówiłeś na odsłuch PM-75 to niby dużo, ale przecież z góry znany jest wynik jeśli tendencyjnie podchodzisz do tego. Czy to będzie coś w stylu:

"""Odnosnie przestrzeni i stereofoni,to msuze sie wyrzyc,ale to jest przynajmniej o klase gorszy poziom jaki prezentuje CSA8,albo moze ja jestem na tym punkcie uczulony.Scena jest duzo mniejsza i bez tej ilosci powietrza co w moim wzmacniaczu"""" ??????

Elfan a to, że nie mając nic sensownego do napisania piszesz coś dla zaistnienia to nie od dziś wiadomo. Daltego przypominasz tego znanego polityka :P

O maly wlos nie stalem sie posiadaczem Creeka 4330 MK2 (juz mialem wysylac pieniadze, owe 1200 zl wlasnie...), ale dzieki Waszej pomocy i odrobinie szczescia dzisiaj dolaczylem do klanu PM 75 i mysle, ze dluuuugo juz tak zostanie. Ano trzeba wkoncu wziac pod uwage inne wydatki, niz hobby, jakim jest sluchanie muzyki, bo szczerze mowiac to czlowiek najmlodszy juz nie jest, a sporo spraw ma jeszcze nieuregulowanych i np. w dawnej II Rzeczypospolitej spokojnie placilbym juz regularnie "bykowe" (pewnie niektorzy wiedza, co to bylo, hehe)... :)

No ale nie oznacza to, ze teraz bede mniej gadatliwy... Otoz bede przynudzal, jak zawsze :)...

Brat sprzedaje NADa 320BEE i w to miejsce potrzebuje porady, wiec mamy tez troche do pogadania juz na ta chwile ;) Poradzilem mu, aby sprzedal NADa, a w te miejsce kupil sobie wlasnie tego Conrada KD-261 (czy ten wzmacniacz jest "plastyczny", muzykalny i potrafi wysterowac spore kolumny jakimi AA sa...?) - mam nadzieje, ze to dobra wymiana bedzie (ma kolumny 4omowe A.A. Hyperion MK2). I jeszcze moze 300 zl mu zostanie na lepszego CD...

Dziekuje za pomoc i cenne informacje ;)

Pozdrawiam,

Lete

Lete ----> Conrad teoretycznie jest 8 Ohmowy ale u mnie grał swobodnie z 4 Omowymi konstrukcjami DIY. Nawet nie powodowało to zwiększonego się grzania. Co do sposobu przekazu Conrada - jest on mocny, cholernie mocny, doskonale kontroluje bas, ma dobrą stereofonię i średnicę. Czego mu nieco brakuje to czaru i pastelowości. Gra bardzo podobnie do PMA-1560. Wysokie są bardzo szczegółowe i delikatnie "przybrudzone". Dlatego ja swojego KD-261 poddam tuningowi. Dlatego nie polecam go do bardzo jasnych kolumn. Lepiej nieco przyciemnione. AA nie słuchałem ale powinien je pociągnać aż miło.

jaro,wiedziałem ze to napiszesz,czekałem w sumie na to,przeciesz kiedys juz powiedziałem ze i tak odsłuch nic nie da bo Ty i reszta bedziecie i tak swoje,tylko denon,kenwood,marantz itd......smiac mi sie chce.....:D jak dla ciebie jestem pieniacz bo słuchałem klocka i go nie opisałem jak ty bys chciał to dla mnie jestes tez własnie taki pewny sławny polityk...:D nie przychodzi ci to do głowy ze tez moge wysunac takie wnioski ze np powiem-a jaro jest sceptycznie nastawiony do audiofilskich klocków wiec mu nie odpowiadaja(primare itd).....smieszysz mnie takiami stwierdzeniami......

jaro4444

Tak bardzo podobnie to chyba nie gra. Nie ta klasa chyba. Ale nie wiem nie znam się. Może opisz różnice jakie między nimi występują, bo skoro grają bardzo podobnie to wiesz ... :P

Elfan Primara A20 MK 2 miałem tygodniami w domu. Nie pasuje mi i już. A 30 chcę posłuchać bo to ponoć całkiem inna klasa. Wypożyczę go niedługo do domu. Podoba mi się osobiście Musical Fidelity A308. Więc nie posądzaj mnie o uprzedzenia do mniejszych marek. Podobał mi się bardzo NAD S300 (mimo, że tańszych modeli nie trawię). Ale nie jest wart moim zdaniem tych 10000 zł, gdyby kosztował 5000 zł to byłby to przebój, moim zdaniem. Więc Elfan otrząśnij się i nie pier..... kocopałów. Sam masz uprzedzenia i przenosisz je na innych. Bez odbioru.

Gregass "podobnie" nie znaczy tak samo. Chodzi o ogólny charakter brzmienia - mocny, szybki, dynamiczny i bezpośredni. Denon schodzi niżej basem, jest nieco mocniejszy i ma czystszą górę.

>Lete ten PM-75 gra juz u Ciebie? Jak wrażenia?

Dzisiaj za pare godzin bede wracal do siebie z wyjazdu weekendowego, wiec o wrazeniach cos napisze najwczesniej jutro. Mysle, ze nie bedzie zle, zwazywszy, iz nawet poczciwa Diorka pozostawila u mnie "sentyment posprzedazny" (choc przyznaje, iz dopiero jak sprzedalem, zaczelo mi jej brakowac ;-)). Z PM 75 powinno byc tylko lepiej, bo wlasnie tego szukam w brzmieniu - subtelnosci, plastycznosci, detalicznosci i otwartej sceny z dobrym pozycjonowaniem oraz... od czasu do czasu jakiegos mocniejszego akcentu. A to PM 75 musi miec i na to licze. Jak tylko bede mial czas sobie spokojnie posluchac, to opisze wrazenia z pewnoscia.

Pozdrawiam,

Lete

a mi sie nie podobał pma1560 i co ja mam ci powiedziec,albo jaka opinie mam napisac w "opiniach" ??? hę??? a poza tym co ja złego napisałem??ty mi mówisz zebym opanował?? przeciesz napisałem wyraznie ze denon jest moim zdaniem gorszy,i nie rozumiem,w czym rzecz,nie stac mnie na ten klocek ze pisze specjalnie i zazdroszcze jego posiadaczom ze maja taki sprzet?? nie rozumiem i chyba nie zrozumiem o co ci tak naprawde chodzi....Cd marantza mam a nie jakiejs audiofilskiej marki,a miałem kase na np rotela badz nada.....ale to i tak nic z tego ze tak sie rozpisuje,przeciesz znów powiesz ze ja pisze głupoty i sieje ferment bo mi pma 1560 nie podchodzi i ze to co napisałem o nim to jest nieprawda albo cos w tym stylu.....ludzie!przeciez to absurdalne:D moze powiedz jeszcze jak kiedys pewna osobi mi powiedziałą ze jestem "inny" i mam inny słuch...eh jak tu rozmawiac...PM75 i pma1560 to swiety sprzet i on widocznie przez to ze stary zasługuje na szacunek.....ehhhh.Jaro wiec dla mnie nie musisz odpowiadac,ja wiem co powiedz,to juz z góry przewiduje,tak wiec mozesz dac sobie spokój,naprawde.....

Faktycznie ten cały spór nie ma sensu - obóz discomaniaca vs. paru innych forumowiczów pod przewodnictwem elfana ;) Wystarczy uszanować zdanie drugiego i kropka :)

zyzio,harce,jak ktos jest na forum tak uczulony na kogos i nie wie po co jest przycisk"ignoruj" to tak jest,zreszta zobacz kto kogo sprowokował,ja napisałem i chciałęm sie tylko i wyłacznie podzielic informacja ze moze bede miał mozlwosc odsłuchu tego sławnego wzmacniacza,moze po troche z tego powodu to napisałem ze niewatpiliwe sie ucieszyłem(moze za wczas bo jeszcze nie wiadomo czy bede go słuchał)to jaro oczywiscie sie zbulwersował i dał mi znac ze nie potrzebnie sie tym chwale.....dlatego tez nie rozumiem go wogóle......a potem juz wiadomo o co chodzi.......

Ale troszkę chyba jaro4444 przesadził (bez urazy jaro), że koda gra bardzo podobnie do denona. Wszak pma 1560 i pm 75 wymiatają sprzęty za Xk zł a koda jest "rewelacją w swojej cenie". :)

Pozdrawiam

P.S zyzio,zdanie mozna usznowac,ale niech druga strona tez uszanuje.....bo jak narazie to juz zostałem wzwany od "innych" a teraz jaro oznajmił ze moja opinia jest tendencyjna........i nie podoba mu sie poprostu co co ja napisałem o PMa1560,a o pm75 juz z góry przewiduje ze bedzie klapa,i tez mi sie nie spodoba,byc moze,mozna popatrzyc w moje o mnie i znajac charakter brzmienia jaki preferuje dojsc do wniosku ze to moze nie dla mnie klocke do odsłuchu....

"i nie rozumiem,w czym rzecz,nie stac mnie na ten klocek ze pisze specjalnie i zazdroszcze jego posiadaczom ze maja taki sprzet?? nie rozumiem i chyba nie zrozumiem o co ci tak naprawde chodzi...."

Elfan ta wypowiedź tylko świadczy o jednym. Jesteś osioł skoro chciałeś udowodnić wszystkim, że jak Cię stać na sprzęt taki jak Copland to jesteś gość. Owszem, gratuluje Ci zakupu Coplanda, choć stać mnie swobodnie nie tylko na niego ale i na znacznie droższe klocki. Więc nikomu i niczego nie zazdroszczę. Chcesz mi chłopie zaimponować klockiem za parę kzł? Z przykrością stwierdzam, że jesteś kolejnym nowobogackim w dresie. A opanowanie się nie dotyczyło Twoich preferencji muzycznych, Twoich opinii o sprzęcie czy tego co posiadasz. Opnowanie się dotyczyło Twojego sposobu postępowania. Jesteś jak mucha. Nikt Cię nie chce ale wleziesz tylko po to aby po raz kolejny nasiać fermentu. Co konstruktywnego wniosłeś swoimi wpisami dziś w tym wątku? O to właśnie Elfan chodzi a nie o Twój, mój, czy kogokolwiek innego sprzęt...

słuchaj,napisałem ten tekst,poniewaz co innego miałem napisac?? jak opinie zwykłe ci nie wystarczaja?? klocek okazał sie gorszy,przeciesz nie słuchałem go przez telefon i powiedziałem ze słabo gra a ja tam mam lepszego bo kurcze copland audiofilski,jest super......przeciesz taki mocny argunet jaki mam,czyli to ze sprzetu słuchałem omawianego ci nic nie mówi??,to juz mozna pisac rózne rzeczy i tak to nic nie da....poza tym masz chyba jakis uraz do dresów w bmw skoro jzu nie jeden raz o tym wspominasz w swoich wpisach........juz kilka razy widziałem powtarzajacy sie tekst,stereotypy widac bawia cie.....

Elfan ja nigdy nie twierdziłem, jak Disco, że PMA-1560 czy PM-75 zabija wszystko do X zł. Twierdziłem i twierdzę nadal, że są to porządne i dość tanie w zakupie wzmacniacze. Copland jest moim zdaniem ok, choć nie za np 8 kzł jako nowy. Co mnie wnerwia to Elfan przenoszenie wypowiedzi Disco na mnie i Twój osobisty sposób bycia, nic więcej...

marekzawa, 13 Lis 2005, 18:50

>elafan

>Ja widzę to masz tylko jedno wyśjcie z tych sporów.

>Musisz kupić PM75 :-)) :-))

To za mało. Musisz kupić i musi Ci się spodobać :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.