Skocz do zawartości
IGNORED

Creek 4330 MKII vs. Denon PMA 1560

lete

Rekomendowane odpowiedzi

"Elfan ta wypowiedź tylko świadczy o jednym. Jesteś osioł skoro chciałeś udowodnić wszystkim, że jak Cię stać na sprzęt taki jak Copland to jesteś gość. Owszem, gratuluje Ci zakupu Coplanda, choć stać mnie swobodnie nie tylko na niego ale i na znacznie droższe klocki. Więc nikomu i niczego nie zazdroszczę. Chcesz mi chłopie zaimponować klockiem za parę kzł? Z przykrością stwierdzam, że jesteś kolejnym nowobogackim w dresie"

i jeszcze musze to powiedziec,osiol jestes ty i w ten sposób zwracajac sie do kogos juz swiadczy o tobie....to po pierwsze,po drugie,czytasz jak widac to co chcesz i interpretujesz to na swój sposób,to juz nie od teraz znam.To ze napisałem o tym ze kupiłem np odtwarzacz CD nie jakis audiophilski w cenie wzmacniacza,zeby pokazac jak to ja CD moge sobie kupic,tylko kupiłem klocek za równe 200zł,(tak 200zł),bo nie odczyłem na tyle róznicy w brzmieniu(ba,nawet lepiej mi ten dziadek odpowiadał) zeby miał zapłacic te 2000zl...poza tym zastanów sie troche jak cos piszesz,i wyzywasz kogos od snobów itd.POwiem ci ze typowy snob nie napisał by ze kupił sprzet uzywany polowe taniej badz okazyjnie,ja tu juz kilka razy napisałem...poza tym stwerdzenia ze chciałem zainponowac klockiem albo cos w tym stylu....ehh,JARO,twoje interpretacje sa załosne.....................

poza tym ja koncze,nie tak jak ty w tej dyskucji,ale naprawde juz koncze z toba gadac,twoje interpretacje smiesza,i z tym niezle nadała bys sie na polityka......:D

Gregas teraz Ty zacytowałeś Disco, kiedyś czepiał się tego Elfan, Zyzio i inni. Disco napisał to niefottunnie ale przeniesione zostało to na mnie, jakbym się pod tym podpisywał. I to mnie wnerwia na tym forum. Proszę znaleźć, gdzie ja napisałem, że "PMA 1560, PM75 zabija wszystko do 10 kzł". Owszem, może być jakąś alternatywą. Proszę wreszcie adwersarzy o uważne czytanie i nie czepianie się mnie za wypowiedzi Disco, a będzie łatwiej i milej.

marekzawa,gregass,macie racje,moze i kupie zeby miec dwa wzmacniacze(z tym ze miejsca nie ma na nie :) ) zeby tylko pewni forumowicze nie mieli mnie za snoba,dresa,"innego",osła,nowobogackiego itd:)

jaro i tu cie rozumie,tzn wiem ze tego nie napisałes,,a tak wogóle czy ja gdzies napisałem ze twierdzisz tak ze jest to klocek najlepszy do 10,15kzł??jesli tak,w tej dosc długiej dyskusji,to cie przepraszam,szczeze,bez ironi.Dyskusja z Toba i to co mnie znów wnerwia,to to ze napisałem opinie o pewnym wzmacniaczu i mi potem wypisujesz Ty(w tej dyskusji) czy kiedys disco ze jestem inny(discomaniac) albo dres,snob(Ty).POprostu kompletnie ignorujac i lekcewarzac moje zdanie,tak jak bym ja nie miał swojego słuchu i gustu,o to mi teraz w tej dyskucji chodziło.

Pax... ;-)

Chodzmy zrobic sobie herbate i zaraz Fakty na TVN sie zaczynaja...

Niedzielny wieczor jest mily i jutro kazdy z nas ma sporo pracy zapewne ;-)

A i spacerek tez jest super o tej porze.

Nie ma potrzeby tutaj zbyt emocjonalnie do takich glupotek podchodzic. Wiec proponuje zawrzec rozejm i na jakies pare chwil wygasic ten watek, by potem wrocic do meritum, o ile bedzie chcial ktos cos jeszcze napisac o Creeku 4330 MK2 i Denonie PMA 1560 ;-)

Pozdrawiam,

Lete

Jaro4444 przeprosiłem Cię za to, patrz wyżej. Wiem, że to nie Twoje słowa - PRZEPRASZAM jeszcze raz. Dla mnie nie ważne jest to czy on wymiata sprzęt d X czy Y k zł. Ważne jest dla mnie to żeby podobało mi się jak on gra. Z tego co czytam i co mi powiedziałeś na gg w porównaniu do innego wzmaka wiem, że pma mi się spodoba.

Pozdrawiam

P.S.

Skończmy lepiej bo zyzio ma rację - znowu się harce zaczynają a to bez sensu.

"Twierdziłem i twierdzę nadal, że są to porządne i dość tanie w zakupie wzmacniacze"

ja po tym co zobaczyłem i to co usłyszałem(pma1560) wyobraz sobie ze tez mam takie zdanie.Za 1000-1200zł to sa dobre wzmaki i warte uwagi,z tym ze przynajmniej dla mnie pma1560 to tak do tych,no 1500zl,ale dokałdajac te 500zl mozna juz przebierac w uzywanych klockach nie typu nad320bee czy tanie CA.

Elfan przepraszam za osła i "polityka" :)

A merytorycznie - skończmy tą kopanke bo nic ona nie przynosi ogółowi a nam tylko wstyd.

Elfan ja szanuje Twoje opinię, uważam, że Copland jest ok, tylko jak napisałem, atakowanie mnie argumentami zaczerpniętymi z opinii Discomaniaca wyprowadziło mnie z równowagi. Każdy z nas ma swoje racje. Jeden woli jeździć nową Astrą III inny 8 letnim BMW 7. I cóż z tego? Każdy ma do tego prawo i szanujmy wzajemne opinie. Nigdy nie twierdziłem, że będące przedmiotem dyskusji Denon czy Marantz są jakimś 8 cudem świata. Zawsze istnieje pewien niedosyt jak już sie wlazło w Audiofilizm. Ja osobiście chciałbym sobie posłuchać i może kupić PM-95...

ok,jaro,zawsze to jakies emocje sa itd,w sumie nie potrzebne,ja piszac na temat odsłuchu pm75 w tym temacie naprawde nie miałem na mysli ani mi to do głowy nie przychodziło zeby traktowac to w ten sposób ze znów sobie pokrytykuje i wysmieje ten wzmacniacz,poprostu szczera uciecha(emoty to oznaczaja) ze bede miał albo moze przynajmniej mam wieksze prawdopodobienstwo odsłuchac ten wzmacniacz,tylko tyle,a Ty zareagowałes tak a nie inaczej:).A to ze w BMW serii 7 o te 10 lat starszym zle mi sie jechało i wolałem cos nowszego ale tej samej klasy jakosciowej,to juz masz racje,kazdy kupuje to co mu pasuje,jest z rymem i z sensem;).POza tym przepraszam Cie za te teksty któe były bardziej chamskie w stosunku do Ciebie.Druga sprawa,zeby byłą jasnosc,szanuje Twój gust,poniewaz Ty uszanowałe tez i mój.I tez nie lubie jak ktos kupuje cos,obojetnie co,zeby tylko pokazac sasiadowi ze on ma lepsze itd,tez dla mnie to jest załosne,jak dresiarz w BMW;)

"Denon czy Marantz są jakimś 8 cudem świata"

i jeszcze to napsize chcociaz byc moze juz pisałem,tez jestem zdania ze mój wzmacniacz to nie jest hi end itd,jest MASA lepszych od niego,nie to ze drozszych,ale w tej cenie,które ja nie maim przyjemnosci słuchac.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

w tym watku sie nie wypowiem poza dwoma zdaniami:

1. nie sprzedaje PM 75 choc pewnie wczesniej czy pozniej tak sie stanie - moj stosunek do klockow jest szeroko omowiony w " o mnie"

2. Denon PMA 1560 jak sie przekonalem nie ze wszystkimi monitorami gra tak jak go na to stac

Disco, zwracam honor, nie powinienem pisać, że 1560 gra dobrze ze wszystkimi monitorami.... wszakże z AE Aegis One gra nieźle. Pozdr

P.S. Ostatecznie nie zrezygnowałem z wymiany kablami.....ale zacząłem się zastanawiać:) , odezwę się na gg w tej sprawie.

Odnosnie Denona PMA 1560...

Mysle, ze to forum ma juz zasieg ogolnoeuropejski, bo jak tlumaczyc tak szalone ceny tego sprzetu na niemieckim ebay? ;-) U nas na Allegro do wziecia za 1200 zl jest chyba jeszcze dzisiaj... A tutaj ponad 500 euro!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam mialem na poczatku ochote, hehe ;-)

Pozdrawiam,

Lete / PM 75 ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

copland nie mozlwie ze nie gra dobrze z CD firmowym i ProAcami,jak i tez Krell jest pod ty wzjedem wybredny.Ale ok,nie bede dyskutował i nie mam zamiaru juz;) taka mysl mi do głowy przyszła, po tym co napisałes:),ale trafna przyznasz;)

rozumem Cie w pełni,mozliwe ze moich akurat nie napedził odpowiednio,ale w to bym akurat bym watpił,ale chyba znów jesli na AE one pokazał to co trzeba to u mnie by tego nie zrobił??dziwna sprawa.Wydaje mi sie ze tu juz gusta odgrywaja tutaj role,jak i pomieszczenie??tez moze tak byc.

"elfan kazdy klocek ma jakies kaprysy i w pewnych konfiguracjach moze nie zagrac..."

ale nie tylko starsze klocki je maja,nowe które słuchałes tez maja kaprysy,a moze jeszcze wieksze:)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

widzisz elfan - wiele moich wpisow nie uwzglednialo kwestii konfiguracji i to byl duzy blad... wierz mi jednak ze w pewnych zestawieniach 1560 potrafi pokazac klase - nie watpie ze Copland takze i ciesze sie ze wlasnie u Ciebie...

Avatar tez nie powinien generalizowac - Krell u niego zagral (podobno) a u mnie kicha - kicha tez u adamhiend'a co nie znaczy ze KAV 300i to zly klocek

discomaniac,zgadzam sie w pełni z tym co napisałes.Byc moze Avathar tez przesadził troche,ja tez,bo primare kiedys opluwałem,a jeden fotumowicz miał racje wtedy,ze to zalezy od konfiguracji,ale jak było by to na forum,jak by w taki razie wygladały dyskusje na temat danych klocków,ehh dziwna sprawa by była i tyle;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.