Skocz do zawartości
IGNORED

China-HighEnd-HiFi.com

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

Odgrzewam stary watek.

Czy ktos z forumowiczow kupowal sprzet za pomoca serwisu China-HighEnd-HiFi.com?

Sklep dziala od kilku lat, ale trudno znalezc jakiekolwiek opinie na jego temat w sieci.

Moze ktos cos tam kupowal i moze podzielic sie wrazeniami.

Czy rzeczywiscie serwis jest door to door bez zadnych dodatkowych oplat?

TomekL3

Fakt, ze kupie to samo w podobnych cenach z przesylka, tylko ze nie z clem i vatem, a tam cena zawiera wszystko - transport, ubezpieczenie, clo, vat i summa summarum wychodzi kilkaset zlotych mniej.

Zdecydowanie odradzam kupowanie od tego dostawcy. Oto moje przykre doświadczenie. Skuszony atrakcyjnością oferty zamówiłem kondyncjoner firmy G&W (około 400 zł). Po wpłacie nie otrzymałem żadnego potwierdzenia, że zamówienie zostało przyjęte. Moje emaile pod różne adresy pozostawały bez odpowiedzi. Dopiero gdzieś po miesiącu ktoś był łaskaw odpowiedzieć, że z uwagi na chiński nowy rok wszystko działało spowolnione, że dystrybutor jest uzależniony od dostawcy, który zalega z dostawą zamówionego wyrobu. Gdzieś po miesiącu zostałem poinformowany, że dostawa może być zrealizowana, co też nastąpiło. Przesyłka owszem przyszła (z Niemiec, bo tam chyba jest pośrednik, zawinięta w niemiecki gazety), ale uszkodzona – wgnieciony panel przedni. Stan zewnętrznego opakowania wskazywał jednak, że towar został już włożony jako uszkodzony. Dostawę zareklamowałem – wskazano, bym wysłał na koszt dostawcy, ale nie było to możliwe, bo firma kurierska nie przyjmuje takich przesyłek od osób fizycznych bez uprzedniego zobowiązania odbiorcy. Na wyłożenie z własnej kieszeni 300 zł się nie zdecydowałem. O przeszkodach poinformowałem, ale nie otrzymałem odpowiedzi, a następnie zaproponowalem uzyskanie bonifikaty – też pozostało to bez odpowiedzi. Na koniec wysłalem email wyrażając swoje zdanie o nierzetelności firmy. Dalej dałem sobie spokój Jeśli ktoś chce doświadczać takich „przebojów” – to proszę bardzo.

Nie najlepsze doświadczenie mam z zakupu na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) gdzie kupiłem preamp Ming Da Mc-7 R, który przysłano z wyłamaną nóżką (rodzaj uszkodzenia wskazywał, że towar też został już włożony jako uszkodzony), ale tego nie reklamowałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To ja tez ostrzege ewenualnych wirtualnie kupujacych, trzymajcie sie z daleka od ponizszej strony:

Ukryta Zawartość

Sa to typowi oszusci (jakich wiele w necie), sprzedaja towar,ktorego nie maja, taka stronka widmo w pewnym sensie, wabia super (podejrzanie) niskimi cenami uznanych produktow (rowniez audio), po krotkiej (swoiscie dziwnej, usilowano mnie odwiesc od placenia poprzez paypala, ze wzgledu na problemy jakie miewaja z ich strony i rozne takie)konwersacji z jakas pindulencja z dzialu zamowien, napatoczylem sie w necie na forum ludzi,ktorzy zostali zrobieni w bambuko min. przez wspomnianych. Ja na szczescie nie wszedlem z nimi w interes.

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Cześć!

Zamierzam kupić TW-03E ze strony:http://www.china-highend-hifi.com/

Czy ostatnio kupowaliścei coś u nich?

W tym wątku jest kilka róznych opinii od negatywnych do pozytywnych , z tym, że ostatnio przeważały negatywy. A jak jest teraz?

Będę wdzięczny konktrty!

Pozdrawiam

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

• 4 lata później...

odkopię temat, czy ktoś ostatnio kupował na tej stronie? napisałem do nich kilka maili z różnych adresów i od ponad miesiąca nie ma odpowiedzi, czy może ktoś inny ma też takie problemy ostatnimi czasy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.