Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa rewelacja I.C.-Bodo_Z-S.E1

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

oooooooooooooooo czaryyyyyyyyyyyyyyyyyy

amoze nie miales tydzien temu?? :))))))))))))))

amoze serwer byl padniety jak sprawdzalem :)))))))))))))))

amoze zupa byla za bardzo CzakowoNorisiowa :))))))))))

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

A ja dwa odcinki tego kabelka mam juz od ponad miesiace i nawet nie wiedzialem co to jest. Dopiero jak Dodo sie ze mna skontaktowal zajrzalem w ten watek. Za chwile podlacze wtyki i poslucham tej rewelacji ;-)

To kabelki jada do Leszka.

I już mi ich szkoda. W moim systemie sprawdzily sie bardzo dobrze i zdeklasowaly DNM Resony. Kable Boda_Z daly wiecej soczystego, nisko schodzacego basu a o to mi chodzilo. Dodatkowo dzwiek stal sie jakby wygladzony ale nie ocieplony. Tu można chyba mowic o analogowym brzmieniu do ktorego bardzo szybko sie przyzwyczailem. Najwieksza roznice uslyszalem jednak po wpieciu po ponad tygodniu grania na Bodakach ponownie Resonow.

W moim systemie jest bardzo OK i chcialbym je miec. Z kabli do 800 PLN jakie slyszalem (ale slyszalem nie za wiele) zagraly w systemie najlepiej. Przy okazji testow poprawilem bardzo brzmienie swojego systemu ustawiajac kolumny w bardzo delikatnym dogieciu. Wczesniej byly dogiete tak, ze teoretycznie tworzyly wierzcholek trojkata na wysokosci sluchacza. Przesuwajac sie (ruch po kanapie ma sie rozumiec) w prawo blizej prawej kolumny slyszalem ze dzwiek wyraznie glosnied dobiega z lewej kolumny i na odwrot. Alez sie zrobila stereofonia! Ale to temat na watek...

Ciakaw bylbym porownania z kablami molibdenowymi.

Mam nadzieje, że Peter Daniel napisze coś wiecej na ich temat.

Dzieki za mozliwosc odsluchu

Wczoraj miałem niezły ubaw porównując sznurówkę z Bullet Plugami do Fadela Reference One RCA (cena na półce za 1m PLN 5,7k).

Okazało się, że ten konkretny odsłuchiwany system oparty na lampie był tak niewrażliwy na interkonekt, że różnice były na granicy sugestii. Może góra była o d r o b i n ę bardziej zwiewna i płynna na Fadelu. Przełączaliśmy tylko source na wzmaku, bo CDP miał dwa identyczne wyjścia. Sympatyczny skąd inąd sprzedawca bladł coraz bardziej wraz z każdą próbą. To było ciekawe doświadczenie. Na szczęście jak się okazało na koniec wizyty lampka ta stała się moją własnością co oznacza dla mnie święty spokój z kablologią interkonektową.

Dodam, że ze starym wzmakiem różnica między np cardasem 300B a sznurówką wyznaczała dwie różne szkoły brzmienia.

Jak widać nigdy dość prób i doświadczeń.

Wpialem je na razie miedzy DAC i buffer i wygrzewam. Sa troche krotkie i musze poprzestawiac sprzet zeby wpiac miedzy buffer i amp. Wtedy bede mogl porownac z Cardasem Golden Reference.

Pierwsze wrazenie bardzo korzystne. Po przestawieniu sie z Kimbera KCAG midbass wydaje sie bardziej obfitszy i jakby troszke mniejsza rozdzielczosc, ale nic co by wskazywalo na jakis niedobor. Jak dluzej poslucham, to napisze wiecej. Wydaja sie byc bardzo muzykalne z dobra definicja rytmu i tempa.

W porownaniu z Kimberem KCAG IC Bodo ma mnieszy wpolczynnik "uporzadkowania", jesli mozna to tak okreslic.

Mam obecnie we wzmacniacu zainstalowany na stale dzielnik napiecia ktory mi zastepije volume kontrol a wiec slucham wszystkiego na tej samym ustawieniu glosnosci (prawdziwy "hard core" ;-)) Plyta Cruxshadows "Frozen Embers" jest nagrana dosc glosno i na kabelku IC Bodo wszystko troche razilo i bylo po prostu za glosno. Zmieniwszy IC na Kimbera, uzyskalem wiekszy lad i moglem przy tej glosnosci sluchac z wiekszym spokojem.

Wyslalem je do Leszka ale z drobnym opoznieniem. Chcialem by posluchalo ich jeszcze kilka osob no i ciezko bylo mi sie z nimi rozstac . Podpisuje pod moja ocena tych kabelkow w poprzednich wpisach. Bardzo wysoki poziom.

Powinny dotrzec do Leszka najpozniej we wtorek

MS< Odezwij się - chętny na odsłuch jest ,kabelki ponoć miał otrzymać we wtorek (?) Jakieś kłopoty z wysyłką ?. O ile się rozmydlą to cenę kabelka znasz . Osobiście wysyłam kabelek za potwierdzeniem odbioru - prjorytetem. {;o)} To jest 7 zeta - (ułamek wartości ).

Panowie, wielkie przeprosiny skladam i na usprawiedliwienie moge tylko dodac, że pracuje w turystyce wiec nie znam dnia ani godziny. Kable sa juz w drodze do Leszka.

Choc przyznaje, że rozstalem sie z nimi z niechecia :-). Czekam na matki boskiej pienieznej by sobie kupic parke

Wyslalem. Przepraszam, że tak pozno ale wyslalem na 100%. Jak dzis nie dojda, zrobie skan z rewersu na polecony i przesle do Boda_z i sprawdze na poczcie. Leszku, sprawdz prsze czy nie dostaleś dzis avizo z poczty i daj znac.

Druciki Bodzia są u mnie.Jeśli jest chętny na odsłuch ich to prosze o kontakt.Myślę że pod koniec tygodnia mógłbym je przekazać dalej.

Na dniach postaram się skrobnąć " wrażenia ze słyszenia".

Zasadą jest że kto słucha ten pisze opinię.Kilka słów ode mnie.

Sznurówka , sznurówka. Bo ja wiem czy sznurówka a nie np. cieńszy sznurek :).Jak zwał tak zwał i tak miałem z nią kłopot.

Mianowicie, na początku drucik Bodzia w popularnym repertuarze okazał się tym który ma dużą przestrzeń i spory oddech w porównaniu do plecionki Mattew. Wysokie wydały się wyraźniejsze. W trzecim utworze „Sin” Grzecha Piotrowskiego blachy sprawiały wrażenie rysowanych cieńszą kreską. Scena była obszerniejsza ale dało się zauważyć że bas ma mniejszą masę. Konfrontacja z IC z taśmy z allegro (opisywanej na forum) pokazała trochę inną prezentację .Taśma nie jest taka jasna ale jeżeli chodzi o ilość informacji wcale nie jest gorzej od plecionki wg Mattew. Wtedy jeszcze wydawało mi się że w tej kwestii drucik Bodzia góruje.

Ale już wtedy zauważyłem że drucik ma problemy ze różnicowaniem średnicy. Plecionka , a już szczególnie taśma ,średnicę mają gęstą i przyjemniejszą. Słuchanie kontrabasu uzmysłowiło ze dolna średnica jest za lekka- brakuje ciała. Tak było na początku, w tym na „The best of Smooth jazz ... ever!”.

Przejście na lepsze realizacje dobiło druciki .W utworze „Blues Danzon” z samplera Naima pokazał braki w zakresie wysokotonowym (czego się wcale nie spodziewałem po wcześniejszych odsłuchach).Blachom brakowało powietrza, namacalnosci i wybrzmień.

Do tego jeszcze bardziej się uwydatniły braki w ekspresji zakresu średniotonowego, wokale były wysuszone a niskim tonom brak było wypełnienia , zaś strunowcom brakuje namacalności(na taśmie struny gitar są słyszalne wyraźnie prawie każda z osobna, na drucikach one się zlewały)

Porównanie drucików z taśmą na utworze „Biel” Anny M Jopek „Upojenie” pokazało znowu że drutom brakuje ekspresji , poczucia akustyki sali .Niezbyt wyraźnie słychać jak wokalistka nabiera powietrze.

Przyznaję że moja opinia o tym druciku ewoluowała. Gdybym miał mało czasu na odsłuch to pewnie bym napisał że charakteryzuje się pięknie rozbudowaną przestrzenią i pięknymi detalicznymi wysokimi tonami. Dlatego czasami takie odsłuchy na szybko mogą być mylące.

I tu trzeba docenić że Bodzio daje sporo czasu na sprawdzenie jak jego druciki sprawdzą się w naszym systemie. Bo przecież u kogoś innego na innym sprzęcie, mogą wypaść inaczej.

U mnie testowane były na :

Odtwarzacz cd:

CDP-791 Sony (głęboki tuning: stopnie wyjsciowe na OPA1632 z osobnym zasilaniem,osobne zasilania 5V dla stopni cyfrowych, sporo OS-CONów, zielonych Wimek itd.)

Wzmacniacz:

GainClone (bez szaleństw na razie –elpody +riken +FC przy chipach+ 2,2u muse przy mostkach , trafo 400W z podwójnym drutem ;caddoki czekają na wmontowanie :)

Kolumny:

Audio Academy Hyperion po sporym tuningu

Kable diy : IC taśma i biała plecionka wg Mattew

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

głośnikowy :opisywany na forum na bazie CAT5

Ukryta Zawartość

sieciowe :Lapp, Cordial, CAT5

W tym miejscu chcę podziękować Bodziowi za udostępnienie mi kabelków do posłuchania.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tym miejscu pytam ponownie.Czy jest ktoś chętny na odsłuch bodziowych kabelków ?

Jak nie ,to będę je musiał odesłać właścicielowi.Ja jednak polecam odsłuch tych drucików.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.