Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówki comeback.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

BRODA => jak chcesz to ci odsprzedam tą jedną z najlepszych sieciówek na swiecie ;-)

Wpradzie mam najtańszą za coś ponad 1200zł ,ale bardzo ładna niebieska, podłączyłem do CD, wzmaka i

...........jak Polski aktor w Rejsie NIC.

gutekbull --> a może Suprę masz do sprzedania?

Jak ktoś chce kabelki NBS włąśnie dziś jest promocja w Audio-Fast --> prawie wszystkie sieciówki minus 50% :)

Czy ktoś miał doczynienia z sieciówkami Nordosta - chodzi mi o te tańsze ;)

zdezintegrowany_3PO

=> zdezintegrowany_3PO

KoRnik miał i piał z zachwytu, ale zmienił na Ansae ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

gutek - Bardzo Ci dziękuję za ofertę , ale nie skorzystam z niej :(

Czy oprócz tej niebieskiej słuchałeś innego koloru (czy sieciówki i kolory grają ? :) ) , bo mnie się wydaje że nie !

zdezintegrowany - Udowodnij to co piszesz o promocji na NBS ! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Broda --> jako, że kiedyś byłem zainteresowany zakupem pewnego elementu w AudioFast i wysłałem do nich kilka zapytań dopisali mnie do swej listy mailingowej.

Dziś otrzymałem z konta [email protected] maila o następującej treści...

"Dzień dobry, Istnieje możliwość zamówienia za nszym pośrednictwem fabrycznie nowych kabli NBS z 50% rabatem. Oferta dotyczy wszystkich modeli kabli NBS za wyjątkiem STINGHER III, OMEGA JUNIOR, OMEGA IV, OMEGA III. W przypadku decyzji na TAK, proszę o pliny kontakt. Decyzja musi być błyskawiczna. Pozdrawiam serdecznie Jarek Orszański AUDIOFAST "

Jeśli jestes zainteresowany .... dzwoń!!! masz namiary na ich stronie i nazwisko w mailu...

zdezintegrowany_3PO

BRODA => Przeciez to ty napisaleś zachwyty o NBSie - stąd aluzja do koloru

A jak by sie tak wczytac w opinie - NBS to największy gniot wśród kabli i to chyba nie jest tylko moja opinia.

Słuchalem jeszcze IC i glośnikowe tej firmy i bez zachwytu

Skoro nie potrafia zrobić sieciowki za ok. 1200zł .......to co tu dalej sprawdzać ,

przeciez nie wydam na kabel do żelazka 10 000zł i wiecej - gdzieś jest granica po której juz tylko zabieraja na LECZENIE ;-) Po drugie musiałebym być wtedy konsekwentny i wymienić kable w ścianie ,aż do elektrowni na NBSa, a na to mnie nie stać ;-)

gutek - Wymiana kabli aż do elektrowni to ogromna przesada , natomiast wymianę w ścianie to Ci polecam :)

PS

Gutek , z kablami , tak jak z pozostałą elektroniką jest tak samo , czyli w zależności ile wydasz , tak zagrasz - usłyszysz :))

Ja slysze znaczacy wplyw sieciowek na dzwiek. Niestety nie sluchalem jeszcze sieciowki Bartka1, a po jakosci jego glosnikowych spodziewam sie ze moze byc rzeczywiscie super. Czy moze ktos z Wawy moglby mi pozyczyc na odsluch ww. sieciowke???

"Gutek , z kablami , tak jak z pozostałą elektroniką jest tak samo , czyli w zależności ile wydasz , tak zagrasz - usłyszysz :))" - bez przesady, są granice, poza tym nie zawsze drogo znaczy dobrze :)

BRODA --> a czemu miał służyć ów test?

raczej nie zaliczam się do fantastów gawędziarzy ;)

zdezintegrowany_3PO

ps. na jakich warunkach można wypożyczyć u Ciebie sieciowe Velumki do odsłuchu ?

Szukam ciekawej sieciówki do CD..... mail w info o mnie...

zyzio - " nie zawsze drogo znaczy dobrze " , tu się z Tobą zgadzam :)

Frank - O tym myślałem (zresztą ja tak mam pociągnięte już od paru ładnych lat) , a napisałem , to co napisałem :)

Wpływ sieciówek jest niewielki w przypadku CD, jeśli na wejściu AC zastosujemy prosty filtr dla zakłóceń symetrycznych i niesymetrycznych. Prosty dławik z dwóch uzwojeń na pierścieniu ferrytowym i kilka kondensatorków. Po wrzuceniu filtra poprawa w przypadku CD była b. duża i sieciówki przestały wpływać w zauważalnym dla mnie przynajmniej stopniu na brzmienie.

Ze wzmakami jest niestety gorzej. Dodanie filtracji powoduje często spowolnienie dźwięku i inne przygody. W tym przypadku sieciówki faktycznie "grają".

To tak trochę obok tematu :)

>zdezintegrowany_3PO - Prawdomówności ! :)))

>W ofercie AF już od dłuższego czasu brak kabli NBSa , sprowadzają jedynie na konkretne zamówienie .

Czyżby się przejechali na tych kablach? ... bo różne krążą o nich opinie ;)

zdezintegrowany_3PO

BRODA,

>zdezintegrowany_3PO - Masz osobisty kontakt z Panem Jarkiem , więc zapytaj go :)

ale z Velumami to dobrze trafiłem ;)

czekam na info...

zdezintegrowany_3PO

zdezintegrowany_3PO => z góry można przewidzieć opinię AF ;-)Za drogie , za dobre na kieszeń Polskiego audiofila i dlatego zrezygnowali z przebogatej oferty NBSa.

Pozwolę sobie mieć inne zdanie; jeśli sieciówka "budżetowa" NBSa czy innej firmy pokaże cokolwiek to wtedy jestem zainteresowany innymi ,czytaj droższymi modelami danej firmy.

A tak nawiązując do wypowiedzi Brody to od licznika i w całym mieszkaniu mam nowe miedzianne kable i tak zwane prawidłowe uziemnienie - wymienione to było wszystko w 2001 roku i to nie do końca ze względów audio - tylko zwykły remont - tak przy okazji (a były kable aluminiowe - rewelacjyjne osiągnięcie czasów Gierka)

gutekbull --> kiedyś na Audio Show 2004 przysłuchiwałem się rozmowie przedstawiciela AF dotyczącej właśnie kabli NBS - z tego co pamiętam troszkę wtopili na tych kablach ;)

Zresztą wyprzedawali je w promocji przek kilka m-cy... a teraz te 50% upustu pewnie po wpłacie całości za kabelek...

gutekbull ---> czy jakieś swoje sieciówki wyprzedajesz? oczywiście oprócz NBS ;) chętnie bym nabył Suprę :)

zdezintegrowany_3PO

gutek - To ma być zupełnie osobna linia podłączona od licznika pod sprzęt .

zdezintegrowany_3PO - Wysłane do Ciebie informacje wracają do mnie z dopiskiem : konto nie istnieje :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.