Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta testowa

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

Paweł > Dzięki za książkę.....

Już wszystkim tłumaczę o co chodzi.

Dostałem piękna książkę Sc- FI z piękną dedykacją tłumacza - Pawła,

...Waldemarowi w dowód uznania za...... Jestem wzruszony dziękuję.

• 1 miesiąc później...

Fadeover ....Akcja jest już zamknięta. Będzie wznowiona w połowie grudnia. 2003-11-03

09:35:17

Witam

Czy mogę liczyć na wznowienie? Na kogo i gdzie mam wysłać kwotę przekazem?

Pozdrawiam

Przemo

• 8 miesięcy później...

a ja myśle że ktoś tu zrobił niezły szajs jeśli to ktoś z forumowiczów.....tu mu sie należy publiczną hłosta i słuchanie na wieży Sony przez najbliższy rok w ramach kary ;)

mciej....hm......a moze to Ty????:D

Kapelli - niestety przegapiłem, nie ze swojej winy, moment kiedy plyte mozna bylo zamówić. To nie ja.

Płyta była zrobiona w czynie społecznym więc ja nie widzę problemu, ale może F. będzie widział, dlatego odswiezylem wątek.

Do płyty był dołączony napisany ręką Fadeovera jak sądze tekst o prawach autorskich i zgodzie autora na rozpowszechnianie płyty w celach niezarobkowych

"Płyta powstała z poszanowaniem praw autorskich i o to samą proszą przyszłych użytkowników twórcy wartości intelektualnych zawartej na tej płycie. Zabrania się kopiowania płyty dla celów zarobkowych – taka działalność będzie ścigana mocą prawa. Płyta powstała jedynie dla celów edukacyjnych, testowych i porównawczych jako działanie non-profit." więc chyba wszystko ok.

Co do samej płyty - nie miałem dużo czasu na eksperymenty ze względu na zbliżającą się kampanię wrześniową :(( ale pierwsze wrażenie jest bardzo dobre; miałem w ręku kilka płyt testowych, ale ta mi sie wyjątkowo podoba. Szczegolnie ciekawy wydał mi się "klap test" , świetnym pomysłem jest track 52 do znajdywania rezonansów pomieszczenia; niezle efekty daje demagnetyzacja.

Doskonałe są fragmenty muzyczne - może należałoby pomyśleć o drugiej edycji płyty, wyłacznie z materiałem muzycznym.

Wydaje się że przy następnej wyprawie na jakiś odsluch bedę już zaopatrzony w nowe narzędzie tortur :))

eh

Ci rodacy... to wpływ telewizji...wszędzie widzą tylko przekręty :D

Jezeli pojawi sie fadeover to potwierdzi ze nie zamawiałem płyty :)

Zresztą jakbym miał coś na sumieniu to bym się tu nie wpisał. :)))

Taka sama notatka była dołączona do pakietu który znalazłem.

Pozdrawiam ;-)

eh ci rodacy, wszedzie tylko :-) i ;-) w ogole nie potrafia powaznie podyskutowac, smieszki takie a tu sprawy wagi niezwyklej. czlowiek probuje wyrazic swoje bezgraniczne zdziwienie to mu sie smieja prosto w twarz. Rodacy! Opanujcie sie poki nie jest za pozno!

i tyle :-))))

Pragnę zwrócić uwagę, że "wartości intelektualne" są bezwzględnie własnością autora.

Zastrzegł sobie prawa autorskie dołączając do każdej płyty certyfikat na czerpanym papierze

z własnoręcznym podpisem.

Radziłbym porozumieć się z autorem żeby nie narazić się na lincz.

Rozmawiałem z Fadeoverem

Autor nie wyraża zgody na udostępnianie i kopiowanie płyty przez internet.

Płyta jest zabezpieczona przed bezstratnym kopiowaniem .

Fadeover jest na urlopie pozdrawia wszystkich i idzie dalej łowić ryby.

Moim zadaniem niema metody bezstratnego kopiowania chociażby z powodu braku w standardzie CD sumy kontrolnej w sektorach płyty CD tzn niema pewności że została przekopiowana ta sama informacja a nie tylko ten sam ciąg "0" i "1" .

• Redaktorzy

Coz, skoro fadeover twierdzi, ze plyte zabezpieczyl (co zreszta potwierdzil kiedys w rozmowie), to chyba wiedzial co robi. On sie na tej informatyce troche zna... O ile wiem, plyta fizycznie da sie skopiowac, jasne, tylko niektore sciezki beda troche gorsze. A to plyta testowa, a testowanie czyms o skopanej (nawet lekko) jakosci nie ma sensu.

Jaki lincz...trochę opanowania może...

Płyty oczywiście udostępniał nie będę.

A zabezpieczenia przed kopiowaniem zostały prawdopodobnie ominięte bo jakość jest doskonała; każde zabezpieczenie jest do ominięcia. Kiedyś robiło się to pisakiem ;)

> jjp, Józwo:

Co jeden człek zabezpieczył, drugi moze odbezpieczyć... Oczywiście, proste przegranie niemal zawsze będzie stratne, ale sektor płyt CD nie jest wyjątkiem od reguły "Na złodzieja nie ma zamka".

>mciej

Nie chodzi o lincz i potepienie lecz o to czy Fadeover zgadza sie by w ten sposob kopiowac i rozprowadzac jego plyte czy tez nie. Poprzez jjp powiedzial ze sie nie zgadza i wypada uszanowac jego wole.

Mysle ze Fadeover chetnie wysle Ci plyte jesli go o to poprosisz.

Ja na jego miejscu ucieszylbym sie natomiast gdybym otrzymal adres pod ktorym bez zgody autora plyte mozna zassac.

>ururam tururam

W tym wątku na stronie 5 jest czynny link do fadeoverowego supermixa w formacie mp3. Był jeszcze drugi plik, ale nie znalazłem go. Posłuchaj, a będziesz wiedział czy coś straciłeś czy nie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.