Skocz do zawartości
IGNORED

jaki cd do wzmaka nad 310?

dragon_11

Rekomendowane odpowiedzi

jaki cd do wzmaka nad 310? tak w cenie do 300 zł, i zeby koniecznie czytal plyty nagrywane:)

Mam tez pytanko o gramofon - co wybrac fajnego i niedrogiego? Czy lepeij nowy,a moze z allegro - widzialem tam fajne kenwoody czy technicsy...Czy starsze gramofony maja wejscia czincz - chcialbym go podlaczyc do mojej yamahy soundcraft.

https://www.audiostereo.pl/topic/22880-jaki-cd-do-wzmaka-nad-310/

tego niestety nie wiem, nie znam się na wyszukiwaniu okazji z drugiej ręki, tutaj musi wypowiedzieć się kotś bardziej doświadczony - zatem cierpliwości (ale pewnie znajdzie się coś ciekawego z yamahy albo maranza na allegro, choć ostatnimi czasy bardzo popularne staje się DIY - i np. MC Gyver mojemu bratu zaproponował CD Sony po tiuningu właśnie w tych granicach cenowych - jeśli nie masz zbyt wiele $ to jest to chyba dla Ciebie najlepsze rozwiązanie)

dragon_11, nie wiem czy chcesz gramofon podłączyć do 310-tki ale jeśli tak, to pamietaj że nie ma on wkładki phono!

Co do odtwarzacza to u mnie kiedys grał on z Marantzem CD63KI, polecam coś żywego, np tanszy CD63/SE za 300zł spokojnie kupisz, z płytami nagrywanymi też nie ma problemów.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

nie znam tego soundcraft'a i nie bardzo czuje sie kompetenty do udzielania jakich kolwiek rad, - "brak wkładki" co masz tutaj na myśli ? chodzi Ci o brak wbudowanego przedwzacniacza? (ja mam 320bee i takowego przedwzmacniacza nie posaidam, próbowałem podłączyć gramofon z wbudowany wzmacniaczem, ogólnie cały zabieg się udał ale szczerze nie polecam lepiej odrazu zakupić jakiś przedwzmacniacz gramofonowy najlepiej zrobić go samodzielnie albo komuś zlecić, ponoć nie jest to takie trudne, pod warunkiem że ma się pewne umiejętności ja osobiście takowych nie posiadam:P)

Ja z doświadczenia wiem, ze nie łatwo znaleść używany CD z dobrym laserem czytającym CDR. W kilku komisach próbowali mi wcisnąć kiepski sprzęt. Ale na allegro trafiłem na Denona DCD-595 - laser mieli wszystko - nawet moje porysowane płyty a i brzeminie nie jest jak dla mnie najgorsze. Może w przyszlości jakiś tuning - bo podobno ten model można łatwo poprawić. Zanim kupisz używany CD pytaj dociekliwie o stan lasera...

Iceman a jaki problem jest wymienić sobie laser? W przypadku marantzów to sprawy groszowe i są ogólnodostępne części.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Trzebaby porozmawiac wcześniej ze sprzedającym i wypytać, żeby uczciwie powiedział. Nie mowie że koniecznie Denona, ale mnie się bardziej podobał niż Marantz wizualnie a gra nie najgorzej i jednocześnie nadaje się do tuningu w razie czego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.