Skocz do zawartości
IGNORED

Prawo Senicza

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

.. tego wzmaka ktoś musiał kiedyś złożyć, widać rozpaczliwe próby opanowania wzbudzeń.

>Senicz

Jeżeli dasz do niego jakies szybkie tranzystory, moge dać tak z 90% szansy na to, że pomimo wszystkich prób kompensacji będzie się wzbudzał. Z tego co pamiętam, większość ruskich konstrukcji wzmacniaczy miała słabe, wolne tranzystory na wyjściu i stąd między innymi silne nfb.

a co ma do rzeczy nfb i szybkosc tranzystorow? jest wrecz odwrotnie im szybsze tym nfb moze byc wieksza.

Ja robilem to na czeski kd a potem na 2sa1302/komp. Wspanialy wzm. Jesli ktos jest zainteresowany to moge opisac jak go kompensowac i uruchamiac w zaleznosci od tranzystorow.

a czy rekin godny jest tego wyroznienia? wydaje sie ze nie. Nic nie zaprezentowal ciekawego. Szkoda czasu i pieniedzy na przesylki. Gdyby jeszcze wystepowal z imienia i nazwiska a to tylko rekin chlapnie ogonem i odplynie. A damfak na dnie a moze nawet i w szambie sie znajdzie!!!!

Narazie ruska wam wystarczy. Jak dokonacie pomiarow i odsluchu jej to pogadamy. Powinnismy powoli przygotowywac sie do as2006 i do moejej wystawy z henkiem. To bedzie czad co?

Masz rację senicz. Jam nie godzien. Wyślij komuś godnemu i poinformuj kto to będzie. Podjądę posłuchać, a później chlapnę ogonem i już mnie nie ma.

Tylko kto jest godzien takiego zaszczytu??? Z Twoich wpisów wynika, że nie ma takiej osoby. Pozostaje poczekać do AS20??, ale sądząc z tempa Twoich prac, to raczej nie dożyję edycji AS, na której zaprezentujesz cokolwiek.

widzisz rekin ty zamiast mie dopingowac podnosoc na duchu rzuciles sie na mnie jak stado piranii!!!

no to czy ja moge cos jeszcze zrobic? czuje do waszeci dystans i pena niesmiala niechec. Ja lubie gdymnie chwala a unikam tych co mnie gania. Swojego czasu chcialem zrobic taki system dla focala ale nie byli zainteresowani pisze o mfb. Nawet sie nie dowiedzieli. A ja jak ten glupi targalem sub focala. cale szczescie ze uzylem swojego wzm bo jak bym spalil ten z suba to by dopiero byl smrod. Musze przyznac ze te focale basowe sa potezne i super zrobione. STX troche gorsze ale kosztuja 120zl a nie 2kzl.

No cóż ... p. S. po prostu ma swoje zdanie jako Wybitny_Specjalista, dowodem też fragment pewnego wątku z forum na www.trioda.com

Gratuluję p. S. dobrego samopoczucia. A oto cytat z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :

Wysłany: Pią Maj 13, 2005 2:58 pm Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Ja jestem wybitnym specjalista od systemow typu motional feedback. Prosze sie nie wstydzic i pytac. A co do tego schematu to wykorzystuje on zjawisko zwiekszenia sie reaktancji glosnika w rezonansie. W sumie najskuteczniej ten uklad pracuje w dodatnim sprzezeniu zwrotnym. Bo im mniejszy prad - rezonans glosnika - tym mniejsze sprzezenie dodatnie zwrotne i mniejsze wzmocnienie calosci i ostatecznie tlumienie mocy drgan membrany w rezonansie. Sa pytania?

www.motionalfeedback.com

sluchaj duzo muzyki sluch tak szybko sie psuje

+++++++++++

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bo widzicie Panowie. Za mało senicza chwalimy i niestety on się wtedy peszy. Taki oniesmielony nie może zaprezentować swoich dzieł - to mu podcina skrzydła. Myślę, że kilka słów otuchy powinno pozwolić mu błysnąć geniuszem.

Niniejszym chwalę Mr senicza za nieugiętość, nieustępliwość, nowatorstwo (w podejściu do forumowiczów - małych myszek:) i ilość wpisów w czasie jego bytności na forum.

No - teraz chyba pozostaje tylko czekać na...

To mnie przelicytowałeś :) Ja na szczęście mam anielską cierpliwość i będę czekał tak długo, aż nie zapomnę. Pamięć mam trochę gorszą niż cierpliwośc, ale nie na tyle, żeby nie doczekać AD2015.

To co? Czekamy :)

zesikałem się, przeczytalem calosc i sie zesikalem ze smiechu

a potem zajrzalem do Stereoplay z kwietnia 1988 roku i co tam podają.....

pomiary:

Conrad Johnson Premier One (15.000DM) - z oceną Absolute Spitzenklasse,Referenz - DF ..... 20

równo 10 lat pózniej CJ premier 12 kosztuje już 20.000DM a DF ma 11 (Stereoplay9.1998)

Electrocompaniet Ampliwire 250 (8000DM) z ocena j.w. - DF 300

B&W MPA1 za 3000DM i z ocena SpitzenklasseI (dwie klasy niżej niż poprzednie) - DF 1100

.....DF mierzyli w pasmie 50Hz - 20kHz / 8 om

jak juz pisalem ja nie wiedzialem ze duzego dfa nie mozna zrobic i tyle. Gdybym to wiedzial wczesniej tak jak teraz to bym sie nie bral za robote. Wegetowal bym na malutkim df jak reszta.

A co do triody to wywalili mnie za uporczywe chwale nie Floriana a to konkurencja dla tego prywatnego forum przy firmie handlujacej lampami wiec...........

Narazie skonczylem ten watek prac gdyz zajalem sie aktywna kolumna 544 mfb.

Senicz, to dobrze sie sklada. Musze sobie kupic jakas biurkowa lampe, bo ta z Ikei cos mi pada. Co polecasz? Taka do pracy oczywiscie, biurko nie jest duze. Osobiscie nie chce juz halogenow, moze cos innego?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Dla lepszego zrozumienia problemu dfa dla wzmacniacza posluze sie analogia medyczna. Impedancja jest bardzo podobna w swojej logice do impotencji. I to szkodzi i to szkodzi. Oczywiscie mowie o impedancji wyjsciowej wzmacniacza i impotencji totalnej konstruktora. Reszty chyba nie trzeba tlumaczyc? co?.

Senicz:

My rozumiemy doskonale - chodzi o tłumienie Twojej wybujałej potencji żebyś się nie spłukał do reszty na agentury. Przydałoby się też żebyś stłumił nieco swoją potencję tfurczą na tym forum.

PS. Rada - zarejestruj się na forum garsoniera.com (niestety od niedawna płatne) - może tam znajdziesz wreszcie spełnienie jako erotoman gawędziarz.

z impotencja to tylko tak porownawczo dla latwiejszego zrozumienia. No i co? wszyscy pojeli ze impotencja we w zmacniaczach jest szkodliwa? bo jesli nie to bede musial poszukac dosadniejszych porownan.

• 2 tygodnie później...

Senicz ;

Dopiero co trafiłem na Ciebie (zwróć uwagę że ciągle piszę o Tobie z dużej litery ... to rutyna...) w wątku o elektrostatach. Ponieważ znam je lepiej niz wzmacniacze (szczególnie olewam DF) to wime świetnie że robisz tylko ruch na forum.

Tak sobie myśle że jednak Twoja osoba jest potrzebna - młodzież dzisaiaj nastawiona jest konsumpcyjnie i mało używa swojej potencjalnej potęgi - własnej myśli !!! Ty jesteś dla niej szansą - i tu piszę poważnie!!! Zmuszasz tych którzy tylko umieją gooooooglować aby coś przeczytali, przypomnieli sobie coś przemyśleli. Sam złapałem się na tym, że zapomniałem szczegół o którym pisałeś - więc zanim Cię skrytykowałem musiałem upewnić się że nie popełniam błędu. Ja akurat mam szacunek do siebie - i żle znoszę jak się wygłupię. (a każdemu to się może zdażyć).

Tak więc przepraszam Cię - pisz - wzniecaj płomienie - choć myślę, że jak byś coś jeszcze naprawdę zdziałął z lutownicą a nie tylko z ekranem i klawiaturą to byłoby jeszcze więcej korzyści dla nas i naszej młodzieży...

PS moj najpiękniej grający wzmak ma DF w okolicy 1-3 ?

Drugi bardzo dobry - nawet nikt się nie pokusił, aby podać taki parametr - może pomożesz go ustalić - jest to wzmak impulsowy (potocznie cyfrowy) na Tripathie 2x300W dla 4 ohm... (taki Bel Canto eVo). ??? Może DF 5000?

Co do Prawa Senicza to cieszy mnie ze ktos docenil moja misl przenikliwa. Np. lm3886 tak bardzo chwalony za brzmienie czy inaczej jakosc ma duzy df. Moze to jest delikatny wzm scalony ale w swojej klasie mocowej napewno bije na glowe inne. Co do elektrostatow to trudnosci wykonania mala efekt. i problemy z zasilaniem nie zachecaja do kontynuacji tego rodz. przetwor. opracowalem system mfb ktory pozwolil pokonac trudnosci typowe dla elekt i magnet -statow czyli malej dynamiki i kompresji sygnalu - nie ma tego impulsy w uszach ktory moga wygenenrowac zwykle glosniki. O basie to wiadomo mozna w statach zapomniec a wysokie? wspolczesne kopulki podparte mfb generuja lepszy dzwiek. No i najwazniejsza sprawa. Srednica. Bardzo dobre sa wstegi i specjalne stozkowce ale specjalne mojej konstrukcji z dodatkiem w postaci mfb - to jest niezbedne. gONIA MNIE DO ROBOTY WIEC MUSZE KONCZYC ALE OCZEKUJE DALSZEJ DYSKUSJI. pA PA

Senicz odowiedz mi w wątku

Ukryta Zawartość

koniecznie

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.