Skocz do zawartości
IGNORED

Prawo Senicza

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

misiomor

Szkoda czasu i klawiatury. Już na początku tej dyskusji 29 listopada przypuszczałem , że Senicz niczego do testów nie dośle. Z tego co wypisuje Senicz wnioskuję, że wzmacniacz Senicza to jedna wielka ściema, naprawde szkoda czasu na dalsze obserwowanie tego wątku :-(

pozdr.Arkadix

A wracajac do tematu watku to musze przyznac, ze trafilem w dziesiatke. Chyba prorok jakis ze mnie czy co? Mozna oczywiscie podwazac prawo podajac taki przyklad - w szereg z dobrym wzm o duzym df mozna dac rezystor np. 0.1oma i jakosc wzm sie nie zmieni. Byc moze na sluch nie ale obiektywnie tak. Najwazniejsza korzysc z tego prawa dla kupujacych jast taka aby kupowali wzm o duzym df. Reszta parametrow musi byc dobra. Prywatnie usze przyznac, ze sporo sie o wzm nauczylem walczac z df. Naprawde. Duzy df to jest trudna i subtelna zarazem sprawa. Trzeba sie wykazac sprytem i kombinatoryka. Zasadnicza sprawa to trzeba zmienic podejscie do tranzystorow. Tranzystor swoj rozum ma. Choc jest to zaledwie jeden bit ale zawsze. A polaczone do kupy naprawde zaczynaja myslec i kombinowac. Same z siebie.

senicz:

Jaka kombinatoryka? a co ty wiesz o kombinatoryce? Nic? mniej? nie używaj słów których znaczenia nie znasz lub nie rozumiesz. Bo możesz kogoś (NIE)chcący obrazić. Rzekłem

Senicz:

Żeby nie zaśmiecać wątku 19014 odpowiadam tutaj:

"no dobra bede musial zrobic ta ruska z mojej strony. I tak jest lepsza od wszystkiego co zescie splodzili.

O i to bedzie wzm dla mistrza waldemara!!!!!

nareszcie rozwiazalem sprawe. rekin pojedzie do mistrza i tam se odbierze.

Ale mi ulzylo. Ten rekin ladnie mnie podszedl no nie. Jak plazieniec!!!"

O ile pamiętam to sam miałeś wysłać rekinowi wzmaka, nie było mowy o żadnych jazdach do Mistrza Waldemara. Poza tym to miał być ten wzmak który poszedł do testów w Niewiadomej Redakcji (damfak) a nie żadna konstrukcja jakichś ruskich.

Przestań się wykręcać tylko wysyłaj wzmacniacza!

oczywiscie ze robie na dyskretnych i to ciagle.

a co do wzm to jest w trakcie badan stabilizacyjnych. Musze zlikwidowac mu pobudliwosc to raz a dwa stabilizuje temp. teraz jest zimno i gdyby ktos odpalil go zmrozonego to by sie szybko nagrzal. Zbyt szybko. Na zawsze. Nastepnie atmosfera do tego wzm nie jest zyczliwa wiec moze nie wrocic taki jaki wyszedl z domu. Tylko zmieniony. Narazie nie mam glowy do damfaka robie teraz aktywne kolumny na 7294!!!

lm moze lepsze ale drogie i brak plytem tanich. Najwyzej wymienie te 7294 na lepsze. Musze sie ograniczac. O damfakach to mozna zapomniec zostawie je do systemu na as2006 gdy zbuduje stereo na 4 stx 42cm i reszte. Oczywiscie calioscz mfb.

mozna tez zrobic dla rekina ten uklad i dla Mistrza tez jest to chyba najlepiej brzmiacy wzm jaki kiedykolwiek slyszalem z tranzystorowych poza damfakiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8472-100008406 1170282425_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

warto dodac jeszcze zrodlo stalopradowe na baze Q7 od masy a to dlatego bo bedzie sie zmieniac polaryzacja Q7 w takt amplitudy napiecia wyjsciowego a ze zrodlem prad spoczynkowy bedzie na wzglednie wysokim poziomie gdyz ten Q7 jest tez rodzajem zrodla dla emitera drivera.

...hmm

trochę słaby, DF dla 8 ohmów jakieś 50 (tak na oko :), wygląda na dosyc wolny, gigantyczne nfb, mozna spodziewać się dużych zniekształceń TIM, preamp tez musi dawać spore napięcie...

eeee chyba wolę mojego gclona, jest zdecydowanie prostszy, a jak sadzę daje lepszy dźwięk...

a ja wiem ze pewne srodowiska lubuja sie w tym clonie ja jestem kobinatorykiem dyskretnym wiec od clona trzymama sie zdaleka. ten uklad jest ukaldem na ktorym sie powinni uczyc adepci hiendyzmu bo jak mowi przyslowie na starej............. mlody sie cwiczy tak ten stary uklad jest wzorcem postepowania. Ma tylko df-4000 dla 8 ale to i tak super przy clonach z df 14. jest to najlepszy uklad tranzystorowy jaki znam. Mysle ze zastosowanie nowoczesnych tranz. doda ma skrzydel!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.