Skocz do zawartości
IGNORED

Dla posiadaczy iPod-a

netboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Powstalo nowe forum dla posiadaczy iPod-a dopiero sie zapelnia(powoli) ale zapraszam serdecznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam Michal

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/22983-dla-posiadaczy-ipod-a/
  • 4 miesiące później...

Witam,

Chciałem zapytać posiadaczy tych odtwarzaczy w jakim formacie najlpiej przechowywać muzykę? jeśli mp3 to z jaką kompresją? dużo podróżuje i znudziło mi się przewożenie odtwarzacza cd - postanowiłem kupić ipoda video 30 lub 60 gb. 60 gb to tyle miejsca, że można magazynować muzykę nieskompresowaną (na wyjazd i tak zabieram nie wiecej niż 20 płyt - słucham praktycznie tylko w samolocie lub hotelu wieczorem). chcę go wykorzystać też jako bank zdjęć - na wyjazdach czasem potrzebuję większego dysku niż ma mój laptop. poza tym te ipody mają możliwość zgrywania plików wprost z aparatu cyfrowego co dla mnie ma wielkie znaczenie (dodatkowa przystawka ok. 29$). Proszę o radę tych, którzy korzystają z tych urządzeń.

bardzo proszę o radę, bo nigdy nie korzystałem z tego typu urządzeń i jestem "zielony".

ps jeszcze jedno pytanie czy ipod ma w zestawie kable do podłączenia do zestawu audio? mógłbym wykorzystać go w swoim systemie w domu w górach zamiast wozić stertę płyt ze sobą? pozdrowienia i dziekuję za odpowiedzi.

mam nowego iPoda vido 60GB i robi dokladnie to co bys chcial:) a muze zgrywam do mp3 192 kbps

co do kabelkow to niestety nie ma audio trzeba by dokupic najlepiej z Dockiem na pilota wtedy jest i audio i video

ekstremalnym wyjsciem jest jack->cinch:)

pozdrawiam

michal

> jeśli mp3 to z jaką kompresją?

skomresuj sobie( najlepiej uzywajac lame) kilka probek, zaczynajac od 192 a konczac na 320 i sam wybierz to co najbardzije pasuje. Dla mnie jakosc wystarczajaca do pleyra mp3 jest predefioniowane lame z parametrem extreme. Jest to vbr w okolicach 200kbps z bramka powyzej 18 kHz o ile pamietam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.