Skocz do zawartości
IGNORED

Kto zbudował BLS Passa ?

zorro

Rekomendowane odpowiedzi

Końcówkę zbalansowaną już mam.Byłoby nie rozsądne budować preamp niezbalansowany.

Zawsze będę miał wybór przełączenia pomiędzy XLR a RCA (i sprawdzenia w rzeczywistości

tej teorii o zniekształceniach).Nie miałem wątpliwosci że XLR lepszy a chciałem się

tylko dowiedzieć jak duża jest różnica.

Koszty takiego preampa różnią się w zasadzie tylko tym ze trzeba zastosować na wyjsciu b.drogą

regulację wzmocnienia. Układami pseudozbalansowanych jest dosyć dużo zwłaszcza w CD-ekach.

Mam gdzieś schemat takiego taniutkiego układziku gdzie same gniada XLR są pewnie droższe niż

cała reszta.

Gość Bambus > Zorro

(Konto usunięte)

No nie za bardzo masz tą końcówkę zbalansowaną,chyba ,że masz jakąś inną poza tą kopią Aleph 5.

Na twoim miejscu zbudowałbym sobie Alepha L tak na szybko wykorzystując tego Alpsa 5K ,a później na spokojnie zbudował np. Aleph P z tą droga regulacją wzmocnienia.

Pozdr.

Panowie, jeśli już rozmowa toczy się na temat preampów zbalansowanych oraz na temat p. Nelsona, to wrzucam do dyskusji następny wątek: Co sądzicie na temat wzmacniaczy opartych na topologii "supersymmetry" i co sądzicie o jej wykorzystaniu w preampie z użyciem opampów z prądowym sprzężeniem zwrotnym? Dla mnie wydaje się to interesujące.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.