Skocz do zawartości
IGNORED

JBL studio L880

kokosanka

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwalam sobie ponowic wniosek kol. Masterofdeath6

>> Czy może kto wrzucić kilka fotek "REAL" kolumn serii L ???

>W katalogach wykończenie wygląda super.Jak to jest w rzeczywistości?? Z góry dzięx.

Tak czytam co piszecie... o tym, że Studio L mają świetny bas, szybki i w ogóle. Byłem na odsłuchu jakis czas temu i jak na moje ucho bas zbyt mocno dominował nad resztą, do tego stopnia że nie słyszałem reszty tak jak powinienem, jakbym głośniki ręcznikiem owinął. Kolumny "dowalały" basem wszędzie tam gdzie mogły, Paradigmy monitor 7 bardziej do mnie przemówiły a są spoooro tańsze. No ale każdy ma swoje uszy w końcu... to tylko potwierdza koniecznośc odsłuchu we własnym zakresie:)

Wzmak: NAD C320 BEE

Zródło: NAD C521 BEE

-->nienormalny słuchałeś Studio L 890? czy studio 880?. Ja 890tek nie słyszałem . JBl 880 gra bardzo dobrze z harmanem 970, na Denonie może drażnić środek pasma, jest bardziej wyeksponowany idrażniący, ale denon z reguły taki jest. Jak na razie szukam konkurenta w tej klasie cenowej. Chciałbym posłuchać MONITOR AUDIO GS-60, wiadomo, że to bęzie inne brzmienie, ale kolumna podobno bardzo uniwersalna. Nie wypowiadam sie bo niesłyszałem, jedynie z opinii znajomych a produkt wydaje sie bardzo ciekawy. Jakby co to zdam relacje. Pozdrawiam

>dzinek<

Mam pytanie czy kabel głośnikowy DLS (taki jak opisałem w temacie "przewód głośnikowy") jest odpowiedni w połączeniu HK 970+jbl l 880 ? Jakie oczywiście jest twoje zdanie na ten temat ? Pozdrawiam.

Ja bym na kabelek patrzył z przymrużeniem oka. Zakupiłbym porządny kabele 2,4 - 4mm/2 z miedzi OFC i to wszystko. Moim zdaniem kabel głośnikowy będzie miał marginalny wpływ na jakośc brzmienia. Dużo więcej zależy od systemu czyli przetworników, zwrotnicy no i oczywiśce elektroniki. jeżeli chcesz coś poprawić w charakterze to nitędy droga, wymiana kabelka bardziej wpłynie na jakies niuansie ocieplenie brzmienia itd. jeżeli coś ci przeszkadza to pozostaje modyfikacja zwrotki, no ale to już nie takie proste. Hmm dziwne, że Ci ta średnica przeszkadza, dobrze, że nie połączyłeś tych kolumn z denonem bo wtedy to bym uwierzył, że środka jest dużo. Ale z harmanem powinno być ok. Pozdrawiam

>dzinek<

Dzięki za podpowiedzi. Wracając do średnicy, chodzi o wokale (głównie) bo reszta bez zarzutu. Chętnie bym im prześcieradła na głowę zarzucił. W niektórych utworach strasznie krzykate. Jedynie "Enya" jest spokojna. Jeśli chodzi o np. "Stinga" to lubi sobie wrzasnąć. Jest to trochę denerwujące ale może to z moim słuchem jest coś nie tak. Jeśli chodzi o muzykę elektroniczną synth-pop, elektro-pop to naprawdę jest ok. mnóstwo ciekawych detali. Może ja potrzebuję dwa komplety zestawów głośnikowych.?

Hmm... czy słuchałem L880 czy L890? Nie pamiętam już tak między nami mówiąc. Pamiętam, że kosztowały równo 4000 zł w Łodzi (www.kinodomowe.lodz.pl). Zastanawiające jest to, że moje uszy mają inne zdanie od Was, chyba jeszcze raz się na odsłuch pofatyguję z większą płytoteką. Możliwe, że z NADem po prostu nie będa współpracowaly, ciezko stwierdzić. Słuchałem na nich Grechuty i Kravitza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.