Skocz do zawartości
IGNORED

Naj... do wnetrza kolumn-Wasze opinie.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

>Wazne jeszcze jest to, zeby tam gdzie nie ma lamp uzywac czystej miedzi, z dobrymi lampami mozna

>srebra, ale nigdy mieszanek typu posrebrzane, pozlacane...

Ciekawa teoria. Druga równie ciekawa, to taka że srebro do dobrze wytłumionych pomieszczeń, a miedź do "żywiołowych", mało wytłumionych. Czyli już wszystko wiadomo. Kable dobraliśmy.

Słyszałem też teorię, że wszelkie kable powinny iść możliwie prosto. Przypadkowe ułożenie nadmiaru kabla głośnikowego w pętlę, nawet pojedyńczą skutkuje znacznym pogorszeniem dźwięku, bo robi się cewka...

...:):):) ale mnie niektóre wpisy bawią :):)

Nie myslicie chyba, ze do hi-endu wsadzę jakieś gówno. Chciałem znać Wasze typy, ale jednak nic nie potraficie opisać izaproponować.Do dobrze zrównoważonych i dobranych systemów zdecydowanie srebro lub platynę. Są to najlepsze przewodniki, których minusem jest jednak obnażanie niedoskonałości systemów źle dobranych lub po prostu do dupy. Ale piszcie koledzy dalej. Może coś podpowiecie. Umówmy się, że w grę wchodzi wyrafinowane okablowanie. Żadna hujowizna za cenę średniej klasy piwa nie wchodzi w rachubę. Piszcie o dobrych drutach.

Pozdr.

Zadna tajemnica . Takie same jak te które doprowadzają sygnał do głośników powinny byc w środku. Dlaczego ? No to juz chyba mozna sobie dośpiewać. Zwłaszcza ,że teorii jest tyle ilu autorów.

PS.

Kupiłem Vincenta CDS6 ...

...there is no spoon...

Dwa tygodnie wstecz podobne snułem rozważania i postanowiłem usłyszeć, a później uwierzyć albo zak... na wyrzuconą kasę (czyt. naukę). Nauka nie poszła w las, sprawdziło się (w jakim stopniu, nie będę juz sprawdzał ileż mozna wywalić kasy na hobby :)) Od zwrotnicy do midwooferow glosnikowy XLO VDO ER 11, a do tweeterow Atmos Air-195 Silver.

pozdrawiam

eh no tak to z tymi kabelkami .... az czasami sie nie chce wierzyc ,ze tyle poprawiaja , a szczegolnie wtedy gdy trzeba zaplacic !! :) Ja stanalem z xlo er14 w moich liniach . Piekna rozpietosc pasma nic nie brakuje ! A moze dobrze wspolgraja z Audaxami i glonikowymi Ultra6? Nie wiem . Moj system gra wysmienicie jak dla mnie. A wszystko zawdzieczam kabelkom . Przed ta inwestycja bylo 50% gorzej. Wymiana kabli kolumnowych ma znaczenie . Jednak mysle ze wymieniajac kable wenatrz , najlepiej uzyc tych samych do wzmaka ... u mnie to poskutkowalo i dalo najlepsze rezultaty.

A moze teraz pomorzecie? Planuje wymiane kabli w moich Eltaxach mini milenium - niesamowite monitorki!

No i tak mysle o Jantzenach z audiosklepu -5 zl za metr wygladaja przyzwoicie ...a jak graja ? Wy mi powiedzcie!

...i w końcu przyszły... Rewelacja. Kable ZZUltra Analog. Czyste srebro.Kontrola w całym paśmie, barwa, wybrzmienia i zero zmulenia. Cena smieszna.

Co doniektórych wpisów dodam moje spostrzeżenia. Srebro świetnie ogniskuje i ma 99% kontrolę. Sprawdzi się w pomieszczeniach ze sprzętem własciwie dobranym akustyką prawidłową. Miedź natomiast ma własciwości do wprowadzania zawoalowania, sztucznego uprzestrzenniania. Dzwiękisą trudne do lokalizacji,fruwają w powietrzu zamiast być na swoim miejscu, barwa jest przecieplona i zbyt grzeczna:):)

Polecam więc gorąco ZZUA kable- moje nowe odkrycie znane za kałuzą od dawna w kręgach audiofilskich.

Zydelek , ja swój interkonekt otrzymałem dzień po Tobie , zdecydowałem się na

firmę mniej znaną choc też równie głośną Cable Circus , wybrałem model Prestidigitator.

Ufff... pierwsze wrażenie że aż przysiadłem. Jutro wdepnę.

ABs

Nie nie grałem na nich dłużej. Dopiero co doszły. Moje dotychczasowe wzmianki są opinią kolegi z N.Y. Nasze opinie są zbieżne, tak więc....

Zobaczymy za piewien czas...

Cardas pure coper litz hook up wire.. i praktycznie trudno znaleźć cokolwiek lepszego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kluczowa sprawa to dopasować odpowiednie średnice drutów (nie sumaryczne tylko pojedyńczych tworzących litze).

na tweeter im cieńsze tym lepiej = lepszy detal (max 0,2mm)

na bas również, z zachowaniem dużego sumarycznego przekrojuw mm kwadrat.

naprawdę bardzo ciężko znaleźć coś lepszego :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 miesiące później...

No i przekablowałem.

Za opinią Bartka1 na wysokotonowy dałem po jednym drucie 0.3mm w koszulkach rozszerzonych od siebie tasmą o 0.5cm. Na średnio nisko zrobiłem skrętkę z tychże drutów X 4szt., a na niskotonowy dałem drut grubości 1.2mm. Efekt wyszedł taki jaki był zamierzony:):)

Podziekowania dla Bartka1 za podpowiedz i sugestie:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.