Skocz do zawartości
IGNORED

Zabaw ciąg dalszy w KAiM

sapr

Rekomendowane odpowiedzi

Temat CD-eków poruszył wiele osób. Staramy się jednak wymyśleć co po CD.

Czy wzbudiłby zainteresowanie temat.

Zasilanie sprzętu:

kondycjonery, listwy, filtry, kable. Z "0" bez "0", ekranowane nie ekranowane itp.

W klubie do prób mamy 2,5 kW transformator separujący (z audiofilskim uzwojeniem, czyli na ile się dało przewymiarowanym), modele kabli klubowych.

Ze sprawą ruszylibyśmy po CD, czyli chyba już w styczniu. Jeżeli propozycja wzbudzi zainteresowanie, to po jakimś czasie odnowimy wątek i zaczniemy umawiać się.

Pozdrowienia

awas

https://www.audiostereo.pl/topic/23066-zabaw-ci%C4%85g-dalszy-w-kaim/

Tak - fajny pomysł. Trzeba udowadniać, bądź obalać mity:)

Jednak łatwiej chwycić pod pachę kabelek niz taszczyć CD. Może pojawię się któregoś styczniowego wieczora - jesli będę miał z czym i zostanę wpuszczony :)

Rekin. No i po co te testy, po co? Przecież zaraz pojawi się kilku takich co będą MATEMATYCZNIE, FIZYCZNIE, CHEMICZNIE oraz FILOZOFICZNIE udowadniać, że metra kabla NIC, ABSOLUTNIE NIC nie zmienia. Ale ja jestem za testowaniem zasilania, jako fan ślepych podjmuje się pomóc hormetowi w organizacji, bo ja uważam, że ZMIENIA.

I teraz apel. Panowie, jak już zaczniemy się bawić w te testy zasilania, to umówmy się, że panom niedowiarkom, którzy nie bądą brali udziału w naszych testach a bądą się mądrzyli pokażemy ... to co pokażemy i będziemy ich w wątku ignorować. Bo inaczej będzie to kolejny wątek z dwoma tysiącami wpisów pełen bluzgów i inwektyw.

Stempur, pozdrawiam

Stempur, a nie zastanowiło Cię nigdy to, że świat jest taki duży a takich testów jak na lekarstwo? Znasz jakiś, który wypadł pozytywnie? Tzn. skuteczność rozpoznawania była rzędu 100%?

>stempur

Możemy testować, ale nie musimy. W końcu i tak ktoś nie wytrzyma i przeprowadzi takowe testy.

Możemy się umówić, że przeprowadzimy testy i nie zdradzimy wyników :) A co niech umierają z ciekawości i gdy nie wytrzymają przeprowadzą swoje własne panowie niedowiarkowie.

Testy zasilania - jak najbardziej. Tutaj nie będzie przynajmniej wątpliwości.

My kablodebile (określenie mistrza S.) musimy trzymać się razem ;)

Tak jest, nic im nienapiszemy. Bo i po co, przecież i tak nie słyszą różnicy. Ale dosyć już, bo zachowujemy się tak, kabym nie chciał się zachowywać. Gadamy po próżnicy.

Pozdrowienia Stempur

Broda a to cały mój wpis:

jar1, 14 Gru 2005, 17:27

>>Zdanie nie ma tu nic do rzeczy. Te kable to bezczelne naciąganie i podróbka

Ten wpis jakoś dziwnie mi sie zakończył na cytacie:-) Ale co ja chciałem napisać?

Aaaaa. Nie, no ,Qubric...dałeś się naciągnąć???

Harvi - Oczywiście , nie boję się tych porównań , chociaż powiem , że są lepsze zasilające , ale czy DIY , może ? :)

Jar1 - OK , to był żart , jestem do dyspozycji , jeśli w oznaczonym terminie będę jeszcze go miał :)

PS

Wszelkie info proszę na @ .

Do autora pierwszego wpisu.

Piszesz, że macie w klubie trafo separujące 2.KW.

Ja mam w planach do swej autonomicznej sieci zasilającej zafundować cos takiego z www.toroidy.pl. Co takiego ulega poprawie po zastosowaniu tego trafa? Toroidy nawijają je do sprzętu medycznego, laboratoryjnego itd. Tenże sprzęt nie pracuje stabilnie bez tych traf. Plusy są, bo ludziska żyją. Co wnosi do audio? Nie chodzi mi o pierdoły naukowe, ale o odczucia subiektywnie postrzegane. Za 500zł mogę miec wypasiona wersję kilkukrotnie ekranowaną, zalewaną i wygłuszaną, bo wiadomym jest że burczy. Jeśli nie tajemnica, to proszę o wypowiedź. Mam trafo do cd. 200vatowe, ale z trafem do całości się waham.

>> Zydelek,

Są teorie za i przeciw. Jeżeli jednak bez teorii, to musisz poczekać do akcji klubowej, po uśrednienie wielu opinii będziesz mógł sobie wyrobić własną, lub wpadnij posłuchać.

Nasze trafo jest klasyczne, z dobrych blach szwedzkich, stosowane do separacji sprzęu medycznego. Z tym, że na moją prośbę nawinęli takim przekrojem drutu jak tylko udało się upchać w karkasie. Waży ok. 45 kg.

pozdr

awas

:):) dzięki, ale jeśli można to odsłoń tajemnicy rąbka i podziel sie Twoimi odczuciami. Jestem w gorącej wodzie kąpany. Nie wykluczam zrobienia sobie prezentu powiedzmy na święta. Opisz swoje wrażenia.

Bo to było tak. Przyszedłem do klubu i powiedziałem: Wypieprzamy wszystko, co przed gniazdkiem.. I stała się muzyka! :-)

Zamierzamy wkrótce przymierzyć się do poważniejszych testów.

Transformator ma kilka lat, ze względu na ciężar (nieporęczność), różnice zdań (gra, nie gra), nie pograł nigdy zbyt długo. Doszedłem do wniosku, że skoro przed użyciem testami, trzeba wygrzać sprzęt, nawet kabelek, to i transformator też. Pracuje obecnie dzielnie z 2 kW termowentylatorem i ogrzewa moje uszy, cobym ich nie przeziębił i dobrze słyszł na testach.

pozdr

awas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.