Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do 200 zł

Rambo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przepraszam, że wcinam się w ten wątek ale szkoda zakładać nowy, a chciałbym poznać opinię o także nie drogich kolumnach, a napewno ciekawie rozwiązanych. Czy z radmorem 5512 zagrają lepiej niż moje obecne kody av 702 f.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zapomniałem podać link

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najczęściej słucham disco i tzw. polskiej muzyki rozrywkowej czyli Skaldowie, Anna Jantar itp. lubię też Enie, Mike Oldfield, Jean-Michael Jare. Od kolumn oczekują wyraźnych basów i sopranów. Przed chwilą znalazłem Mission m31 w przystępnej dla mnie cenie i nawet miały wysokie notowania w hi-fi i muzyka. Co wy na to?

Mission to chyba dobry wybór dla Ciebie. Ale nie ten model raczej. Ale już coraz cieplej :-)

Ja może będę sprzedawał niedługo Mission 701 - i cena będzie w sam raz jak dla Ciebie.

do 200 zł... komplecik nowiutkich ;)

Ukryta Zawartość

post-5735-100009173 1170281267_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponieważ mission m31 w dobrej cenie uciekły mi sprzed nosa to mam pytanie czy wybrać paradigm titan, gale 3020, heco vitas 300, myślałem też nad tannoy fusion 2. Nie mogę wydać więcej niż 800 zł., a muszę kupić jakieś małe kolumny aby je ustawić u góry (na półce).

>Tolek

Gale 3020 do disco to raczej one nie zostały stworzone...

Ja na twoim miejscu wybrałbym chyba Tannoy-e z przedstawionych powyżej.

Napisz mi coś o Twoich kodach - mnie korci żeby sprzedać moje Mission 701 i kupić sobie na jakiś czas własnie kode 702F, chociaz mojemu bratu strasznie te Missiony do gustu przypasowały i chce żeby zostawić je sobie. Jak dla mnie aż tak dużo basu co w nich drzemie to nie potrzeba - mój brat jest jednak innego zdania, hehe.

Odnośnie gale 3020

Jak to jest z ich impedancją: producent podaje 4-8 Ohm, w rankingu HFiM w rubryce impedancja widnieje 8 Ohm, a w ofertach sklepów widnieje 4 Ohm.

Czy mogę je bezpiecznie podłączyć pod radmora 5512 - 8 Ohm ?

Czy ktoś wie czy najnowsza wersja gale 4020 jest już w sprzedaży w Polsce?

Bas jest szybki i mocny, wysokie tone jakby wycofane ale za to czyste. Kolumny są bardzo dynamiczne i grają czysto nawet przy pełnym rozkręceniu wzmacniacza. Jest to oczywiście to co słyszę przy moim obecnym zestwieniu. Nie wiem jak zagra z innym sprzętem.

• Redaktorzy

"Te podłogowe Clatroniki za 200zł po małym tuningu są bezkonkurencyjne, słuchałem i wiem co piszę. Już po raz kolejny je polecam. W "Realu" też je można kupic."

Miałem kiedyś żelazko Clatronic a widziałem toster. Super okazja, za 50 złotych.

Z podanych wyżej, do disco proponuję Paradigm.

Ja swój zakup za nieco ponad 200 złotych opisuję w wątku 23374. Tam, bo to już zabytek. Sansui SP-50, koniec lat sześćdziesiątych. Dodać tu muszę, że nie była to żadna okazja - przeciwnie, w stosunku do cen na ebay sporo przepłaciłem. Ceny w Polsce jeśli idzie o używane kolumny są po prostu wyższe. Nie wiem, czy dotyczy to wyższych przedziałów cenowych ale w przypadku tych tańszych jest to niestety zasada.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.