Skocz do zawartości
IGNORED

Gratulacje dla Petera Daniela

Gustaw

Rekomendowane odpowiedzi

Senicz, nie potrafię zaprojektować wzmacniacza, potrafię to powiedzieć. Zainteresowałem się DIY i elektroniką jakieś 1,5 roku temu, kiedy trafiłem na to forum. Od tego czasu udało mi się zrobić 2 wzmacnicze(GC i Drakulę), nie są to najambitniejsze inżyniersko projekty zdaję sobie z tego sprawę. Udało mi sie też poprawic brzmienie Philipsa CD472(miło bylo przeczytać, że rekinowy CD720 dobrze wypadł podczas odsłuchów) I pokombinować ze zwrotnica kolumn tak, że w mojej (i jeszcze kogoś:)) opinii brzmią lepiej niż ze zwrotnicą p. Kisiela. Nie mówię, że ta "lepszość" brzmienia nie jest spowodowana jakimiś dziurami/podbiciami spl, ale zestawy ze stara zwrotnica grały dxwiękiem nieco zduszonym, szorstkim, o podobnej masie i mniejszej subtelności/czystości/barwie niż po moich zabawach. Nie śmieję się z nikogo dlatego, że mam taką potrzebę. Napisz coś konkretnego o swoim wzmacniaczu, z jakim innym ampem go porównywałeś? Jak wypadł? To, że ma(niby) duży DF nie mówi za wiele o brzmieniu wzmacniacza i wie to nawet taki elektroniczny beton jak ja.

Mimo wszystko pozdrawiam.

jar, nie wiem ile prawdy jest w tym, ze Polacy są zawistni, a ile prawdy w tym, że Amerykanie jeszcze bardziej:)

Jak na mój gust Polacy za dużo stękają. Ostatnio jak mi ktoś narzeka, to żeby nie stracic imege chama mówie : "bardzo lubię jak dziewczyna jęczy":) Za dużo tego jak na mój gust i narzekają zwykle nie ci, co faktycznie mają powody...

Niestety zgodzę się z kolegami wyżej, że za wiele w Polsce jest podejścia typu:"ty masz, to trzeba pokombinować, żebyś miał mniej", zamiast "ty masz, to trzeba pokombinować, żebym ja też miał".

Jako marzyciel mogę sobie podumać, że przyjemnie by było, gdyby wszyscy mielki podejście w stylu:"ty masz i bardzo dobrze!", ale u nas to chyba tylko wtedy jak kogoś jakieś choróbsko najdzie:)

lancaster gratuluje postepow w audio. Moze czas na cos powaznego? ale swojego. Elektronika to taka latwa rzecz. Np. taki wzm kilka elementow inaczej podlaczonych i masz cudo dzwiek. To jest wspaniale!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.