Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki cd do PM-80

allman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panowie moze zaczniecie rozmawiac na temat... A nie dywagowac o cdekach Philipsa i Marantza... Jest jeszcze sporo innych firm ktore robia lub robily niezle odtwarzacze. A kolega szuka takiego ktory pasowalby do PM 80. Nie oczekuje tez rownania z blotem tego wzmaka. Uszanujmy jego wybor.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bo wsrod cdekow pasujacych brzmieniowo do PM 80 sa nie tylko Philipsy i Marantze. Nie mowie ze zly wybor - nic nie sugeruje bo nie ja bede go dokonywal - ale to tylko dwie wybrane firmy ktore nie maja monopolu na jakosc. Sa jeszcze produkty innych firm ktorych warto posluchac choc nie neguje ze Marantz a co za tym idzie i Philips (do niedawna jeden koncern) robil porzadne odtwarzacze a juz na pewno bardzo solidne napedy.

widzę po preferowanym rodzaju muzyki (b. zbliżona do mojej), że może Ci podpasować Marantz, zawsze zachowujesz wspólne zdalne sterowanie, zajrzyj do "o mnie", bo właśnie mam zamiar sprzedać 67Mk2 po modyfikacjach

discomaniac o co ci chodzi? polecam to co uważam za stosowne, mialem długi czas Marantza i testowałem na nim parę odtwarzaczy, z całym szacunkiem do Onkyo Sony, NAD, Denona i Pioneera, ale żaden nie podskoczył w tym zestawieniu do wysokich modeli Marantza, CD 80 i starszego CD 84. Jeżeli znasz jakiś inny CD który równie dobrze współpracuje to go poleć, ot, tyle...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Argos z mojego wpisu latwo domyslic sie o co mi chodzi. Po prostu Marantz robil bardzo dobre cdeki ale jest stos rownie dobrych firm. A jesli chodzi np o Pioneera i Sony to chyba sluchales nie tych modeli co trzeba...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

CD 80 i CD 84 to solidne jak czolgi cdeki wiec konkurowac moga z nimi nastepujace modele:

Sony CDP X 707 ES

Sony CDP X 77 ES

Sony CDP X 555 ES

Pioneer PD 71

Pioneer PD 73

Pioneer PD 93

Pioneer PD 95

Ktorego z nich sluchales i porownywales z CD 80 lub 84 w tej konfiguracji?

OO..widzę,że dyskusja trwa..to mnie cieszy.Bardzo wielkie dziekiza wszelkie sugestie.

A PM-80 na razie mi sie podoba:)choć jak trafię PM-75 to z pewnościa go kupię:)

Co do cedeka cały czas "słucham "uważnie co mówicie.Wiedza jest bezcenna:)chyba sie skłonie na razie ku temu Soniakowi X303ES bo jest naprawdę w stanie ..i d e a l n y m:)a X777ES..jak go trafię w dobrej cenie to kupię.Może spodoba mi sie brzmienie.Pozdrawiam wszystkich..widziałem na allegro,że forumowicz pcha Marantza PM-84

Przepraszam,że OT!!

Rambo ---> Masz może serwisówkę do CD9000? Tak jak pisał Jaro4444 właśnie jest u mnie (w częściach;) ) i doprowadzam go do ładu.Brakuje kilku części i chce sprawdzić co to było.

Dzięki i jeszcze raz przepraszam,że nie na temat!!

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

mam serwisówkę ale w wersji papierowej......

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

możesz pisać na [email protected]

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>>12 Gru 2005, 22:17

CD 80 i CD 84 to solidne jak czolgi cdeki wiec konkurowac moga z nimi nastepujace modele:

Sony CDP X 707 ES

Sony CDP X 77 ES

Sony CDP X 555 ES

Pioneer PD 71

Pioneer PD 73

Pioneer PD 93

Pioneer PD 95

Ktorego z nich sluchales i porownywales z CD 80 lub 84 w tej konfiguracji?

Większości z nich nie słuchałem, za to słuchałem inne, zresztą po co to pytanie, wyraźnie napisłem że po prostu nie znam lepszych do tego zestawienia.

Mógłbym polemizować bo moim zdaniem CDP 555 ES nie ma raczej startu gra może szczegółowo, ale strasznie spłaszcza scenę. podobnie jak 222, 227, 337 których również słuchałerm w tym zestawieniu.

Pozdrawiam!

Poprzednią wypowiedź należy interpretować że nie znam lepszych, ale i dlatego ze ich nie ma, tylko dlatego ze nie znam wszystkich odtwarzaczy na świecie.

Na pewno znadjdzie się coś co lepiej zagra w tym zestawieniu, dlatego autor postu nie ppowinien naszych wypowiedzi traktować jako radę, lesz wskazówkę gdzie ma szukać, a znaleźć musi sam.

Witam.Dzięki Panowie za wpisy.wszystkie sa bardzo cenne.I z pewnościa skorzystaja z nich równiez inni potencjalni własciciele Marantza PM-80.Co by nie mówić ten wzmacniacz był traktowany troszkie po macoszemu na forum.Pozdrawiam.Jutro biore na odsłuch CD-X303ES SONY.Zobaczymy czy mnie "urzeknie".

Piotruś:) jeśli mogę tak do Ciebie mówić:):)nie mam za bardzo doświadczenia w wydawaniu opini na temat sprzętu..ze sprzętem audio jestem raczej mało osłuchany.ale spróbuję coś konstruktywnego napisać.sam jestem ciekaw...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.