Skocz do zawartości
IGNORED

PX-100 vs PORTA PRO vs K 26P

Vengeance

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje wmiare dobrych sluchawek, do mp3 player'a

trzy typy podane w temacie

Sennheiser PX-100

Koss PORTA PRO

AKG K 26P

Wszystkie maja podobna cene i chyba podobna jakosc, niestety nie mam za bardzo mozlwiosci ich odsluchac , a co wazniejsze zobaczyc jak lezą na głowie.

Podobaja mi sie te akg ponoc ladnie graja i sa zamknięte ( dla mnie to zaleta)

Jakie wasze zdanie?

https://www.audiostereo.pl/topic/23172-px-100-vs-porta-pro-vs-k-26p/

Mam Porta Pro.

Sa bardzo wygodne, nie męczą uszu dzieki specjalnym gąbeczkom które opierają sie na głowie a nie na uszach. W warynkach dużego ruchu miejskiego muzyke zakłócają odgłosy dochodzące z zewnątrz.To ich najwieksza wada. Za to latem jest chłodno, w przeciwienstwie do słuchawek zakrytych w których trudno jest wytrzymać. Maja średniej długości kabel. Za krótki do uzywania z wieżą, za długi do mp3 playera.

Grają za to bardzo ładnie, szczególnie niskie tony sa przyjemne. Gitara basowa brzmi naprawde dobrze. Jestem z nich zadowolony.

Zaplacilem za nie 150zł (nowe, nieuzywane - słuchawki nie złotówki ). Za tą cene co jakis czas pojawiaja się na allegro, wiec warto poczekac, bo niektórzy sprzedawcy wołają 250 !!!!

Więcej o dzwieku nie napisze bo nie moge uzbierac funduszy na odtwarzacz i uzywam ich sporadycznie do komputera.

Witam, jezeli myslisz nad sennheiserami, to zdecydowanie polecam PX-200. Jakis czas temu odsluchiwalem oba modele (PX-100 i PX-200), i 100ki grały strasznie przymulonym jak na moj gust dzwiekiem. A cena na oba modele jest podobna. Do tego PX-200 są zamkniete.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Koss Porta Pro to inna polka niz Sennki. Graja zdecydowanie lepiej. Ich cena sugerowana to ok 300zl. Jak sie pojawily kosztowaly prawie 400 a ja wtedy nieopatrznie kupilem Sporta Pro i bardzo zaluje. Jak posluchalem Porta Pro zrozumialem skad sie ta roznica w cenie bierze. W AudioKlanie mozna nadal nabyc Porta Pro za - jak napisalem - ok 300zl. Tak ze owe 250 to wg dystrybutora cena zanizona. Liczy sie dzwiek a tu jest rewelacyjnie: niski bas duza ilosc detali i powietrza - na glowe bija wiele modeli sluchawek do sprzetu stacjonarnego. O dzwieku Sennkow nie pisze bo w porownaniu z Kossami szkoda na to czasu. Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wybacz raczej nie jestem do tylu - wiem co mowie. A Porta Pro wcale nie kosztuja 30 Euro. Nie sugeruj sie cena z Allegro. Podejrzewam ze pozbawione sa gwarancji producenta. Ich cena pierwotna to ok 100 Euro... Posluchaj porownaj i sam wyciagnij wnioski.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

http://www.goodcans.com/HeadphoneReviews/porta.htm

Poczytaj - jesli znasz angielski. Powiem tylko tyle ze mialem Sporta Pro ale sie rozlecialy - nie radze kupowac. Poniewaz mam HD 600 chcialem zamienic Kossa na Sennheisera ale niestety w bezposrednim porownaniu PX 100 polegly z Porta Pro. Najlepiej ejdnak jak zrobisz wlasne porownanie. Pozdrawiam.

discomaniac specjalnie dla Ciebie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

polski dystrybutor moze wystawic cene i 500zl jezeli bedzie mial taka ochote:D

nie wiem na jakiej podstawie piszesz, ze cos jest bez porownania lepsze od czegos. Czy sluchales w bezposrednim porownaniu kossow i px200? W domu, egzemplarzy ktore mialy mozliwosc pograc wczesniej kilkadziesiat godzin? Te sennheisery musza wczesniej pograc.

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Prawde mowiac po tym jak rozlecialy mi sie Sporta Pro stoje przed podobnym wyborem jak autor watku. Byc moze rzeczywiscie Sennki nie byly wygrzane... Lubie Sennheisery - mam HD 600 i nie slyszalem Kossow ktore mozna do nich porownac. Z tym basem macie racje. W Sporta Pro jest to samo. Uwazam to za najwieksza wade Kossow. Ile kosztuja PX 200 w Polsce?

te ceny w Polsce to z kosmosu jakies

w niemczech Porta Pro sa po 30 euro a w USA po 33$. Kiedys jak na allegro były po 210zł sie nawet zastanawialem czy ich nie sprowadzic w ilości 10 sztuk i nie sprzedawac :)

hmmm, co prawda nie znam tego sklepu ale:

Ukryta Zawartość

cena za px-200 to 194 zł z vatem :)

Ja lubie neutralnosc dlatego wlasnie mam te senheisery. Przed zakupem przesiedzialem w sklepie ponad godzine z tymi sluchawkami na uszach. PX-100 były zamulone jak dla mnie, px-200 grają bardzo czysto :) a kiedy trzeba to potrafią dać bardzo ładny basik.

Ja swoje kupilem tu: www.meloman.lublin.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tu sa ocenione te AKG podoba mi sie jak juz pisalem ze sa zamkniete, i wizualnie tez ladniejsze od porta;)

PX-100 slyszalem ladnie graja, no ale jakos mi sie je zle nosi kiepsko lezaly na glowie.

ogolnie jak czytam recenzje tych AKG to zawsze sa barzo pozytywne, choc jakos malo popularne, mysle ze zaryzykuje:)

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie wiem czy malo popularne. Zalezy w jakim srodowisku. Duza ilosc realizatorow dzwieku pracuje na K 141. sam pracowalem przez kilka lat. Bedac w RDC w Wawie posluchalem studyjnych Bayerdynamic'ow. K 141 sa bardzo liniowe a przez to dobre do pracy na antenie. Ale mnie Bayer'y bardziej sie podobaly...

post-1457-100009240 1170281163_thumb.jpg

• 1 miesiąc później...

Witaj, co do AKG K26P to od 2 miesięcy mam właśnie takie słuchawki... Przed zakupem przesłuchiwałem PX200, jakieś Beyerdynamiki i właśnie te AKG... wynik? PX200 zdjąłem z głowy po około minucie wsłuchiwania się w dźwięk w poszukiwaniu czegoś, co pozwoli mi je polubić... niestety bezskutecznie... Beyery zdjąłem równie szybko... potem założyłem AKG i już w nich zostałem :)) SZCZERZE - POLECAM... grają nie tylko bardzo szczegółowo i dynamicznie ale nadają się do wielu rodzajów muzyki... instrumentalna jest do bólu dokładnie odtworzona a jak trzeba potrafią przykopać basem o wiele głębszym niż PX200 i Beyery razem wzięte... NAPRAWDE POLECAM!!

Ps: jest to oczywiście moja subiektywna opinia ale wsparta wcześniejszym odsłuchem, a że jestem bardzo wymagający, wybrałem to, co brzmiało dla mnie bez zastrzeżeń doskonale. Cena 155 zł jest BARDZO korzystna...

Pozdrawiam!!

Odradzam uzywanie Porta pro na mp3 ..... mialem okazje zkonfrontowac Creativa zen z moim cd ministry of sound i na zenie bylo tragicznie!!! Ale porty to super sluchawki - zalerzy jeszcze od sprzetu...

Zgadzam się i potwierdzam zdanie Ururam Tururam'a.

Jako zwolennik naturalności posiadam PX-200, słuchałem PortaPro i moim zdaniem są to słuchawki dla zwolenników "mocnych wrażeń". Niedrogo i z pełną gwaracją w Polsce, można kupić w mp3store.pl

Mam w domu Koss PORTA PRO i Sennheiser PXC 250 mimo sporej różnicy w cenie ,mimo wolnie porównuje je.

Do słuchania radia czy MP3 (czego z zasady nie słucham ;-) lepiej nadają się Koss PORTA PRO - używam podczas biegania.

Ale w kategoriach bezwzględnych słuchawkami lepszymi są Sennheiser PXC 250.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.