Skocz do zawartości
IGNORED

Oratorium na Boże Narodzenie

negra

Rekomendowane odpowiedzi

papkin

Mam to nagranie. Co do oceniania wykonawstwa Bacha tp czuję się w tej materii niepewnie. Nie słuchałem zresztą innych wersji. Generalnie jest OK. Bardzo dobra jakość dźwięku, wokaliści - tacy sobie.

Na CD mam tylko Gardinera.

Na DVD rewelacyjne jest:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na Gigancie znalazłam Harnoncourta, który z pewnością jest odpowiednikiem "CD-owym" płyty dvd o której wspomniał Broy. szkoda, że są to tylko fragmenty oratorium ale na szczęście i cena jest odpowiednio fragmentaryczna ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ł.A. Woman

• 3 tygodnie później...

Dwa dni temu nabyłam Oratorium w wykonaniu Rene Jacobsa. Wydanie, tak jak pisał Grrreg, jak to zwykle w przypadku Harmonia Mundi przepiękne. W książeczce kilka reprodukcji niezwykłych obrazów wczesnego renesansu. Tak więc mam tę płytę króciutko ale już jestem tym wykonaniem zachwycona. Mimo wszystko jednak Munchinger, moim zdaniem jest najlepszy z tych trzech płyt jakie posiadam. Wiem, ze wszystko, to kwestia gustu, ale tym, którzy posiadają tylko Gardinera szczerze radzę, żeby sięgnęli po inne wykonanie, ponieważ mogą mieć trochę wypaczony obraz tego oratorium.

Po inne propozycje, jakie padły w tym wątku sięgnę już chyba w okresie następnego sezonu kolędowego.

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wspólne stworzenie takiego pięknego, kolorowego, świątecznego wątku i mam nadzieję wrócić do niego za niecały rok z nową wiedzą ;-)

Ł.A. Woman

• 5 lat później...

Na Gigancie znalazłam Harnoncourta, który z pewnością jest odpowiednikiem "CD-owym" płyty dvd o której wspomniał Broy. szkoda, że są to tylko fragmenty oratorium ale na szczęście i cena jest odpowiednio fragmentaryczna ;-)

Wybitne wykonanie imho, to Harnoncourta (normalnie nie preferuję wersji Harnoncourta, w przypadku tego dzieła jest inaczej)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.